Vad man ska göra om bladen på ett äppelträd visnar och hur man behandlar det, orsaker och förebyggande

När bladen började torka ut på äppelträdet betyder det att något är fel med fruktträdet. Denna situation kan uppstå av många skäl. Så kanske gjorde ägaren av trädgården träd misstag i sin vård eller ogynnsamma väderförhållanden inträffade vid tidpunkten för tillväxt. I vilket fall som helst, oavsett anledning till att bladen på trädet började torka ut, är det nödvändigt att rädda det från döden. Därefter kommer du att lära dig vad du ska göra om äppelträdets löv visnar.

Vanliga orsaker och tillhörande tecken

Det finns många orsaker till att bladen började torka på äppelträdet. Men det finns de vanligaste. Nedan föreslår vi att du bekanta dig med de populära orsakerna, samt ta reda på vilka tecken de har.

Atmosfäriska och klimatförhållanden

Om vi ​​pratar om atmosfäriska eller klimatiska skäl är det för det första värt att nämna bristen på solljus. Så, ett sådant fenomen leder till en störning i processen för fotosyntes, på grund av att lövverket på trädet blir gult och torkar upp. Tillsammans med detta händer det också att bladen faller av utan att ens ha tid att torka ut.

Felaktig passform och vård

Den vanligaste orsaken är felaktig plantering och fortsatt vård av träden. Till exempel kan en gröda börja torka ut om den växer på träsk eller lerjord. Av denna anledning rekommenderas att du lägger till dolomitmjöl, krita eller kalk i marken under hösten. Denna åtgärd används för att berika jorden med kalcium. Sand eller torv är också lämplig för detta ändamål.

äpple lämnar torrt

Erfarna trädgårdsmästare rekommenderar inte att plantera vilda gräs, till exempel rävstjälkgräs eller timotiskt gräs, bredvid ett äppelträd. Dessa grödor kan påverka det angränsande äppelträdet negativt.

Olämplig jord

Att plantera ett äppelträd i fel jord kan också orsaka förlust av löv. Många trädsjukdomar härrör från brist på vissa komponenter, särskilt näringskomponenter. Denna process kallas fasta.

Det finns följande typer av fasta: borr, mangan, magnesium, kalium och zink.

Bladsjukdomar

Nästa skäl till att blad faller i ett äppelträd kan vara deras sjukdom. Därefter föreslår vi att ta hänsyn till de mest kända bladsjukdomarna.

äpple lämnar torrt

Sårskorpa

Visst finns det inte en enda trädgårdsmästare som inte har stött på åtminstone en gång i sitt liv som ett problem som skabb. Detta är en svampsjukdom som kännetecknas av utseendet på en brungrön plack på bladen. Som ett resultat torkar de upp och faller av.

Om du inte påbörjar behandlingen av trädet i rätt tid kan spåren av denna sjukdom lätt övergå till frukten. Du kan förstå detta genom hur äpplen är täckta av mörka fläckar. I allmänhet kan det inte sägas att parasha orsakar irreparabel skada på trädet, men det förstör dess presentation.

Pulveraktig mögel

En sjukdom som pulverformig mögel kännetecknas av utseendet på en benvit beläggning på trädets löv och skott. Efter ett tag torkar de upp och faller av. Äppelträdet som drabbats av denna sjukdom bär inte frukt och slutar praktiskt taget växa.

Pulveraktig mögel

Om du inte tar rätt behandling kommer sporerna att tränga ner i marken och bo där utan problem tills våren, varefter de träffar trädet igen. Puddermugg gillar att bosätta sig på växter som väljer sin plats i vattendrag.

Peronosporosis

Peronosporos börjar med utseendet på vita plåster som så småningom blir grå-lila. Denna sjukdom kallas också dimmig mögel. Påverkade blad torkar ut och faller av ganska snabbt. Trädet slutar att bära frukt och växa bra.

Barksjukdomar

Om det finns sjukdomar i barken hos ett äppelträd, får det med tiden inte längre de näringsämnen och fukt som krävs för tillväxt. På grund av patologiska förändringar torkar trädet.

Europeiska äppelcancer

Europeiska äppelcancer

Europeiska cancer kännetecknas av det faktum att tillväxt och bucklor börjar dyka upp på trädstammen och grenarna, som kännetecknas av en rödbrun färg. Om du tittar under tillväxten, kan du hitta ett sår eller till och med ett blott kammium i stammen under den.

Cytosporosis

Ett av de första tecknen på denna sjukdom är utseendet på barken av mörka utbuktningar med sår av rödbrun färg. Med tiden torkar stammen av äppelträdet, som påverkades av cytosporos, upp och de nödvändiga näringsämnena kommer inte in i bladen. Sjukdomen anses vara mycket farlig, särskilt om dess sporer sprids över hela trädet - som ett resultat kommer den oundvikligen att torka ut.

Cytosporos på äppelträd

Svart cancer

Att erkänna svarta cancerformer är ganska enkelt. När allt kommer omkring kännetecknas sjukdomen av förekomsten av svart plack. Grenarna verkar vara täckta med sot. I sin tur blir bladen bruna och torka ut.

Det är nödvändigt att behandla denna sjukdom omedelbart, eftersom ett äppelträd påverkat av svart cancer kan dö bokstavligen under en säsong.

Vad man ska behandla och vad man ska göra om äppelträdets löv torkar

Med orsakerna till situationen när bladen äppelträd börjar torka, vi räknade ut det. Det är dags att ta reda på vad man ska behandla och vad man ska göra under sådana omständigheter för att hålla fruktträdet friskt. Behandlingsregimen och nödvändiga åtgärder väljs beroende på problemet. Därefter kommer vi att överväga de vanligaste alternativen för manifestation av problem i ett äppelträd.

blad visnar

Om trädet är sjukt

Om ett träd är sjukt och bladen torkar måste du noggrant undersöka det för att ta reda på vad som orsakat detta. Så om detta är en av sjukdomen i barken eller bladen, är lämplig behandling nödvändig i varje enskilt fall.

Unga plantor

Ett ungt äppelträd kan ha problem på grund av plötsliga temperaturförändringar, särskilt ofta på vintern eller våren. Tyvärr kan ingenting göras.

Och blir gul på våren och sommaren

Om äppelträdet har producerat en god skörd i juli och augusti kan trädet sakna näringsämnen och det är bäst att mata det.

äppelträdets blad visnar

Erfaren sommarinvånare rekommenderar att gödselmedel Kemir eller Sudarushka används för dessa ändamål. Om äppelträdet inte är ungt längre kan gulnade löv indikera att det ska göra anti-aging beskärning.

Och faller rikligt

Blad kan falla kraftigt av på grund av torka.Lösningen är enkel - att utföra ofta vattning. Om rotsystemet är skadat fungerar inte att spara trädet.

Som efter en brännskada

Om en brännskada uppstår på grund av ett överskott av gödningsmedel, måste trädet vattnas rikligt. Inverkan av gifter kan också tjäna som orsaken. I detta fall behandlas lövverket med en lösning av vinäger eller läsk.

äppelträdets blad visnar

Och krulla upp

Här kontrolleras trädet för alla möjliga orsaker till torkning av bladen och agerar utifrån situationen.

Runt kanterna

Om detta hände på grund av ett överskott av gödselmedel, ge rikligt med vattning.

Efter blomningen

Om trädet är utan uppenbar skada, är ogynnsamma övervintringar skylden. Trädet kan inte sparas.

äppelträdets blad visnar

Under blomningen

Detta kan bero på äppelträdets svält. Det är nödvändigt att göra toppförband.

På toppen

Om bladen på ett ungt äppelträd börjar torka upp till toppen av trädet är det en larmklocka. Troligtvis påverkas transplantatstället eller rötter dör. I alla fall är det tyvärr inte längre möjligt att rätta till situationen. Om detta hände med ett gammalt äppelträd, kan det tyta på att dess livslängd har gått ut.Om äppelträdet inte är ungt och inte gammalt, men toppen torkar upp, kan detta indikera att det finns en komplex svält av väsentliga spårelement.

äppelträdets blad visnar

Hela grenar

Detta kan bero på otillräcklig vattning.

Trädgårdsskötselstips för korrekt vård och förebyggande

Det finns tips från erfarna trädgårdsmästare för korrekt vård av äppelträd och förebyggande av sjukdomar.

  1. Trädet är skyddat från frysning.
  2. Det är nödvändigt att kontrollera ökningen av grundvattennivån.
  3. Ta regelbundet hand om trädfoder.
  4. Utför regelbundet förebyggande åtgärder mot parasiter och skadedjur.
  5. Se till att beskärningen sker enligt reglerna.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa