Beskrivning av olika äppelträd Super Prekos, odling och avkastning

Ju mer positiv i sorts egenskaper, desto fler fans har växterna. Äppelträd Super Prekos har alla kvaliteter som krävs för att växa i popularitet. Trädet behöver inte särskild vård, det viktigaste är att följa standard agrotekniska tekniker. I gengäld kommer äppelträden att belönas med en hög skörd.

Historien om skapandet av sorten

D. Boehner upptäckte denna art i delstaten Idaho, USA, byn Orofino. Sedan transporterades äppelträdet till plantskolan och därifrån började distributionen. Sorten fördes också till Ryssland, men på grund av otillräcklig vinterhårdhet är den vanligt endast i vissa regioner.

Super Prekos

Beskrivning av sorten

För att få bättre kunskap om artens egenskaper är det nödvändigt att studera dess egenskaper och beskrivning. Så det är bättre att bestämma platsen för plantering och förstå exakt hur man tar hand om växten:

 • kronan är bred;
 • höjd 3 m;
 • årlig tillväxt upp till 45 till 75 cm;
 • blad av medelstora, gröna, med lätt pubescens;
 • frukterna är runda, krämgröna i färg, delar av äpplet som utsätts för solen täcks med en rosa rodnad;
 • fruktvikt från 60 till 120 g;
 • huden är tunn, inte grov;
 • smaken är söt och sur.

äpplesort

Sommarbeboare som först mötte frukt av ett äppelträd kritiserar dem ofta för torrhet. Hemligheten är enkel, frukten skördas omedelbart efter mognad, ju längre äpplet hänger på grenen, desto torrare blir det.

Sorten har plussar och minus, som bedöms på äppelträdet. Det är bäst att smaka på frukten innan du planterar trädet i trädgården.

först påträffades

Äppelträd fördelar och nackdelar

Bedömning av egenskaperna för växten, den enskilda slutsatsen för sommaren. Odla ett träd innan du berömmer eller kritiserar. Vissa negativa egenskaper visas inte när jordbrukstekniken följs.

Fördelar:

 • tidig mognad;
 • höga kommersiella kvaliteter;
 • smak och aroma;
 • genomsnittlig vinterhårdhet;
 • genomsnittlig nivå av sjukdomsresistens;
 • krävande vård.

smak och aroma

minuses:

 • äppelträdet bildar många äggstockar, som en följd av detta är frukterna små;
 • om du överexponerar frukterna på trädet blir de torra.

Mot bakgrund av ett stort antal plussmål är minusen obetydliga.

kommersiella egenskaper

Funktioner av frukt och mognad

Äppelträdet Super Prekos bär frukt på 4-5: e året efter plantningen av plantan. Om en dvärg rotstock används, ger plantan sina första frukter under det andra året.

Eftersom sorten är sommar, mognar äpplen tidigt, i juli, i början av det andra decenniet. Det speciella med Prekos är att frukten måste tas bort omedelbart. På ett träd blir de övermogna och smaklösa.

Mognad sker inte samtidigt, inom 2-3 veckor. Äpplen hålls i kylan i högst en månad.

frukt och mognad

Frukt på trädet mognar varje år, äppelträdet vilar inte. Under de första åren är avkastningen per plantor 6-20 kg. Påföljande år växer den och når 90 kg per växt.

Frost och sjukdomsresistens

Sorten har medium frostbeständighet, därför planteras den sällan i kalla regioner. Trädet kan motstå vinterförhållandena i centrala Ryssland.

Äppelträdet Super Prekos har en relativ motståndskraft mot skabb och mjölk. För att uppnå bästa resultat är det nödvändigt att behandla träden med kemiska ämnen på våren innan blomningen.

många frukter

Om foci av sjukdomen har uppstått under blommande eller fruktande, behandlas äppelträd med hjälp av folkliga åtgärder. De är inte lika effektiva och hållbara, men de förblir inte i frukten och orsakar skada på människor.

Vid skadedjursbekämpning hjälper inställning av fällor med olika innehåll. Vätskans sammansättning beror på insekten som trädgårdsmästaren kämpar med.

Var är det bästa stället att växa

Uppfödare rekommenderar att odla Prekos i de centrala regionerna i Ryssland och Mellanregionen. Äppelträdet är anpassat till klimatförhållanden och ger det deklarerade utbytet.

Sommarbor rekommenderas att täcka trädstamcirkeln med växtrester eller speciellt täckmaterial. På så sätt kommer trädet att övervintrar bättre.

bättre att växa

Trädgårdsmästarnas recensioner om Super Prekos-äpplet

När mer information behövs söker en nykomling i hus på landet efter recensioner. I dem ger erfarna trädgårdsmästare tips och råd om odling, hjälp till att undvika misstag:

rodnade på trädet

 • Svetlana: ”Produkternas beskrivning bekräftades. Äpplen som tas från trädet i tid är läckra. Det är synd att de inte lagras länge, vi har dem i kylen. Vi använder frukt för juice och torkning. Börjar bära frukt mycket tidigt, i mitten av juli äter vi de första äpplen. Jag försöker samla in snabbt från trädet. Vänster äpplen blir torra. "
 • Natalia: ”Äppleträdets egenhet är den förtjockade kronan. Jag var tvungen att läsa en hel del information om hur jag bildar fruktträd korrekt. Jag använder en glesformad typ av kronbildning. Vid basen finns det bara 5-8 grenar arrangerade i en spiral. Varje nivå innehåller 2 skelettgrenar. Genom beskärning bildar jag således ett äppelträd som ger en riklig skörd. "
 • Anatoly: ”Jag tar hand om träden i min familj. Från äppelträd finns det flera vinter, höst och 1 tidigt. Jag läste recensionerna länge, jag kunde inte tänka på en sak. Efter att ha läst om Super Prekos, bestämde jag mig för att försöka växa det. Tills han ångrat växer trädet för åttonde året. Inga klagomål. Jag utför inte speciell vård, vattning, utfodring och bearbetning. För vintern täcker jag rötter med växtrester, lindar bagagerummet med takmaterial. Hjälper till att rädda bark från gnagare. Äpplen är läckra, familjen är stor, vi äter några av dem, och jag sprider några för att torka. På vintern förbereder makan läcker kompott. "

Att odla Super Prekos äppelträd i trädgården är inte svårt. Detta kräver inte mycket arbete och ansträngning. Det är nödvändigt att applicera gödningsmedel i tid, bilda en krona och täcka för vintern.

frukt på bordet

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa