Beskrivning av sorter och sorter av kinesiska äppelträd, planterings- och vårdregler, odlingsregioner

Äppelträdet Kitayka, eller skiffer äppelträdet, fick sitt namn på grund av bladplattans form. Det är identiskt med bladformen på den kinesiska plommon. Denna typ av fruktträd samlar en hel grupp sorter som odlas i olika delar av världen. Uppskatta det kinesiska äppelträdet för plommon för dess produktivitet, opretentiöshet. Sorterna övervintrar väl, de tål torra somrar stadigt, de är bra pollinerare, de dekorerar trädgården med frodig blomning på våren. Bland amatörsträdgårdsmästare kallas Kitayka liljesorter och småfruktade äppelträd av annat ursprung.

Avelshistoria

Det kinesiska svampäpplet är en hel art av fruktträd av hybrid ursprung. Varje sort har sina egna egenskaper och egenskaper för smak, färg, storlek, mognadstid. Det finns cirka 100 sorter och former av Kitayka i världen.

avelshistoria

De första formerna erhölls genom korsning äppelträd Berry (M. baccala) och Home (M. domeslica). I Ryssland var Michurin engagerad i valet av Kitaek-äpplen. Med hjälp av Mentor-metoden utvecklade han två hybrider: Kandil, Bellefleur.

Syftet med avelsarbetet var att få vinterhårda fruktträd med förbättrad fruktkvalitet. Han tog lokala och södra sorter som material för hybridisering. Michurin gjorde ett bra jobb med att höja hybrider, resultatet är de långvariga varianterna av Kitayka.

Modern avel syftar till att få medelstora, vinterhård, torka-resistenta Kitayka-hybrider (höjd från 5 till 6 meter), med årlig frukt. Plantor av moderna kitaetter rotar väl i mittbanan.

skiffer äpple

Allmänna egenskaper hos sorten

Den kinesiska kvinnan har egenskaperna som en bra pollinator, hon blommar rikligt. En trädgårdsmästare med ett fruktträd av denna sort upplever inte avkastningsproblem. Äppelträd som växer bredvid Kitayka glädjer alltid med sin skörd.

Trädhöjd och kronbredd

Träd i de flesta sorter är kraftfulla - från 9 till 10 m höga, men det finns också lågväxande varianter av Kitayka - 2-3 meter. Kronen bildas av kraftfulla grenar som sträcker sig uppåt från stammen i en spetsig vinkel. Formativ beskärning krävs för de flesta kinesiska sorter.

kronbredd

I mogna träd har kronan en konisk eller rund form, tät. Bladen är fint korsade, glansiga, med en skarp spets. Blomningen är riklig, prålig. Färgen på blommorna beror på variationen: vit, rosa, rödaktig. Barken på stammen är tjock, brun, med en grå färgton. Rötterna är mycket grenade, grunt.

Skördemängd

Olika sorter börjar bära frukt vid olika tidpunkter. Innan du köper en plantor måste du bekanta dig med dess sortsegenskaper. Rika skördar i vissa former är årliga, i andra - periodiska. Vissa hybrider (sorter) av Kitayanka är mer produktiva i ung ålder, medan i andra ökar mängden frukt när trädet mognar.

Smaka på fruktens egenskaper

Storleken på frukterna är inte slående, de är små. Medelstorleken på äpplen av alla typer av Kitayka är 40 g. Hudfärgen är gul eller röd, färgen kan vara ojämn (mörkare). Huden är grov. Beskrivning av fostrets egenskaper:

trädhöjd

 • rund eller ovoid form;
 • diameter ca 2 cm;
 • vikt 25-40 g;
 • massan är krämig;
 • smaken är söt och sur;
 • stark aroma.

Huvudriktningen för användning av Kitayka-frukter är produktion av sylt och kompott. Bellefleur är lämplig för torkning. Mussar, likörer, cider och gelé gjorda av äpplen kännetecknas av god smak. De ger en speciell pikancy till kött. Gås fyllda med äpplen får en utsökt smak och arom under rostningen.

rund eller ovoid

Frostmotstånd

Michurin presenterade också den mest vinterhårdta bland alla former av Kitaets - Anisova. Det är kvar vid 50 ° C frost. Amatörer och professionella trädgårdsmästare använder körsbärs äppelträdet för att få nya frostbeständiga, torka-resistenta former.

Aprikos Kitayka är populär i Trans-Ural för sin avkastning och frostbeständighet. Upp till 10 kg frukt skördas från ett träd per säsong. Den genomsnittliga fruktvikten är cirka 60 g.

Immunitet mot sjukdomar

Nästan alla sorter av Kitayka har en svag eller medelhög immunitet mot skabb (blad och frukt). Förebyggande av svampsjukdomar och skyddsåtgärder mot insektslarver, skadedjur kan förbättra den kommersiella kvaliteten på frukt, minska skörden.
Finesserna i att växa i olika regioner

immunitet mot sjukdom

På Rysslands stora territorium finns Kitayka i olika klimatzoner. Varje region har sina egna egenskaper som planterar, tar hand om denna art av äppelträd. Träd av denna art kräver inte jordens sammansättning, men när bättre förhållanden skapas för dem, bär de frukt längre och mer rikligt.

I Sibirien

För bättre överlevnadshastighet behandlas plantorna efter plantering med stimulanter "Bud", "Energen". 3-åriga växter tas som plantmaterial. För vintern är bollen med unga träd isolerade med ett täckmaterial, jorden är böjd. Innan frosten börjar utförs skyddande vattning och matas med 2-komponent mineralfetter som innehåller kalium och fosfor.

I utkanten av Moskva

Plantorna planteras i början av april. Gravar grävs till ett djup av 70 cm. För fyllning används dränering - ett 20 cm lager av grus eller grus med sand. Kronskärning utförs omedelbart efter plantering. Den centrala ledaren förkortas i en höjd av 0,8 m, tävlarna skärs ut, de återstående skotten förkortas med ⅔ av längden.

gul variation

I Leningrad-regionen

De första dagarna i oktober är den bästa tiden att plantera. Jorden för att fylla planteringsgropen bereds av följande komponenter:

 • torv;
 • humus;
 • lummigt land;
 • mineralgödselmedel (superfosfat, kaliumnitrat).

Att ta hand om Kitayka i Leningradregionen är standard: vattning, beskärning, utfodring.

I Ural

Kitayka planteras i Ural i början av maj. Planteringsgrop förbereds på hösten. En uppsättning mineralgödselmedel som innehåller fosfor, kväve, kalium införs i återfyllningsjorden. En stav placeras i mitten av gropen, det är nödvändigt för att binda plantan. Denna region kännetecknas av stark vind. Stödet förhindrar skador på bagagerummet och unga skott. För vintern är stammcirkeln täckt med ett 5 centimeter lager av mulch.

röda bollar

I mittfältet

Plantering av Kitaek äppelträd utförs i april (1-2: e decenniet). Kompost, sand, humus och mineralgödsel (enligt normen) läggs till återfyllningsblandningen i lika stora andelar. Vid återfyllning ska du kontrollera rotkragen över jordytan. Det bör vara från 5 till 6 cm. Sköta ett kinesiskt äppelträd i Middle Lane:

 • vattning;
 • kontroll över jordens renhet;
 • åtgärder för att förebygga och behandla sjukdomar;
 • formativ och sanitär beskärning;
 • matning.

frukt med rodnad

I de norra regionerna

De bedriver plantering i september (15-20 nummer). Förbered försiktigt marken så att plantan rotar snabbt och väl. Tecken på god jord:

 • lösa;
 • låter vatten och fukt passera igenom.

I de norra regionerna är marken tung, så de gräver ett hål djupare - 90 cm och bredare - 100 cm. I botten rekommenderas att torv och gödsel blandas med siktad aska. För vintern täcks äppelträd med grangrenar (täckmaterial), på våren, sommaren och hösten glömmer de inte att vattna och utfodras.

stor gren

Apple-plantering och vårdteknologi

Endast unga plantor planteras, de odlade träden på en ny plats rotar med svårigheter. Alla former av Kitayka kräver samma vård. De behöver vattna, utfodring, beskärning. För att förebygga sjukdomar hålls stammcirkeln ren, lossad.

Plantera och växa

Jorden ska inte vara mogen, det nödvändiga djupet på grundvattnet är minst 2,5 m. Planter för plantering är förberedda i förväg. Parametrar: diameter upp till 100 cm, djup 80 cm, avstånd till närmaste träd minst 6 meter, kronan på en vuxen kinesisk kvinna är bred.

Återfyllningsblandning:

 • humus;
 • sand;
 • lummigt land;
 • torv.

Innan det fylls måste det läggas superfosfat till kompositionen med den hastighet som anges i produktens instruktioner. Tiden för plantering är våren tills knopparna har blommat eller hösten - senast i mitten av oktober. Plantor för plantering tas två eller tre år gamla.

Blommande träd

Agrotechnics

De första 2 åren Kitayka matas inte, plantan har tillräckligt med gödningsmedel, som fastställts under plantering. Denna regel gäller inte för uttömd jord (ej fruktbar) jord. Efter två år bör utfodring göras varje år. Under den första halvan av sommaren dominerar kväve i sammansättningen av gödningsmedelblandningen, i den andra - fosfor och kalium.

Sista gången fosfor-kaliumgödsel appliceras efter barriärvattning (före de första frostarna). Med korrekt befruktning övervintrar äppelträd bättre, bär frukt rikligt varje år och blir inte sjuka.

Unga träd är förberedda för övervintring. För att skydda stammen används gamla tidningar och grangrenar. Rötterna skyddas från att frysa med ett lager av mull (torv, humus, ruttna sågspån), som avlägsnas med ankomsten av våren.

Kinesisk kvinna matas inte

För att bekämpa sjukdomar och skadedjur genomförs förebyggande behandlingar med fungicider.

En drogPeriodsjukdomar
Kopparsulfat 1%Innan njurens svullnadFrån råtta, svamp, mekanisk skada på barken
"Nitrofen"Innan njurens svullnadPulveraktig mögel, skadedjur larver
ureaInnan njurens svullnadSkurv, pulverformig mögel, bladlus, vivel
KopparsulfatInnan blomningen (knoppar öppna)För regenerering av barken, kontroll av skadedjurslarver
Bordeaux vätska 3%Innan blomningen (knoppar öppna)Från skadedjur och sjukdomar
Kolloidalt svavelInnan blomningen (knoppar öppna)För svampinfektioner och fästingar
"Karbofos"20 dagar efter blomningenFrån bladlöss, vivlar, malar, bladmaskar

Beskärning och formning av ett trädkrona

Skott av vissa varianter av Kitayka bildar vassa gafflar som bryter under grödans vikt eller ett snöskikt. Krona på sådana träd måste bildas, skjuter:

 • vrid ner;
 • Skära ut.

De börjar studera kronan när plantan når 2 års ålder:

Klippning och formning

 • välj en central ledare, klipp ut konkurrenter;
 • förkorta grenar som är långa.

Guiden är förkortad till 80 cm. Två typer av trimning praktiseras. Till den yttre knoppen - för att expandera kronan. På den inre knoppen - för att stärka centrum och höja skjutningen.Under äppelträdets livstid övervakas kronans täthet, överskott av skott klipps ut och sanitär beskärning avlägsnas av frossna, torra och trasiga grenar av dåligt väder.

Fortplantning

Äppelträd förökas på två sätt. Det första alternativet är frön, det andra är ympning. För vårsådd stratifieras frön från december till vår. Nytt skördat plantmaterial sås i början av hösten. För plantering på senhösten skiktas frön från 1 till 2 månader.

förkorta grenar

Funktioner av mognad och frukt

Äpplen av olika sorter av Kitayka mognar från mitten av sommaren till mitten av september. När du väljer en planta till din trädgård måste du ta hänsyn till det speciella med denna typ av äppelträd.
Tiden för början av frukt

Vissa sorter börjar bära frukt tidigt, från planteringsåret till de första fruktens utseende, det tar 5 till 6 år. Skörden av andra former tar lång tid. Många slimmiga sorter ger första frukter i åldern 8-9 år.

Tidpunkten för fruktmognad

Den massiva äppelskörden äger rum från augusti till slutet av september. Det finns inte tillräckligt med padalka. Att hålla kvaliteten på Kitaykas äppelträd är annorlunda. Belfleur behåller sina kommersiella och konsumentfastigheter längst. Efter avlägsnandet ligger frukterna i 4 månader, transporter tolereras väl.

mognad och frukt

Grödan förvaras i plastlådor, trä eller korgar. Optimal lagringstemperatur + 2 ... + 4 ° C I frånvaro av en källare förvaras frukterna i kylskåpet, de oskadade väljs, om det finns skador på huden får de bearbetas.

Foderets fördelar och egenskaper

Frukten är rik på vitaminer. De fungerar som ett utmärkt förebyggande av högt blodtryck: de stärker väggarna i blodkärlen, stimulerar blodcirkulationen. De mest läckra äpplen växer på Dessert Kitayka. Sorten är också mycket produktiv. Upp till 70 kg frukt tas bort från ett träd.

Dolgo-äpplen har en god vinsöt smak. De är doftande, lagras väldigt lite, syltet från dem har en unik smak. Äpplen av följande sorter lämpar sig för långvarig lagring:

fosterkvalitet

 • Kerr;
 • Långa söta;
 • Pepin är saffran;
 • Kandil.

Sommarsorter av äpplen lagras inte på länge, men deras plus är tidigt frukt. Att äta färsk frukt från din trädgård hjälper din kropp att fylla på saknade näringsämnen. För älskare av hemlagat vin, konserver, sylt, sommarvarianter av kineser låter dem inte bli uttråkade, de ger mycket råmaterial för ämnen.

Sorter och beskrivningar av Kitayka-sorter

Det finns många former av kinesiska. Nästan alla är småfruktade. Från en mängd olika opretentiösa sorter för varje klimatzon kan du välja sommar, tidig mognad, lite lagrad eller sen (höst) med lång hållbarhet.

tidig fruktning

Kerr

Föräldrar - Kitayka Long plus Kharalson. Urvalet genomfördes i Kanada. Kerr är, enligt dess egenskaper (frostbeständighet, torkebeständighet), lämplig för odling i ett tempererat klimat med mellanlängder.

Trädets höjd är liten, kronan är rund, måttlig tät, kräver inte bildning. Bladet är elliptiskt, ljusgrönt taggat, slätt. Storleken på blommorna är stor, färgen är rosa.

Den första grödan skördas på 3-4 år, skördetiden är september. Produktiviteten genom åren är ojämn. Mogna träd har riklig fruktning ett år, nästa - genomsnitt. Utbytet av unga äppelträd är genomgående högt. Äpplen lagras fram till januari, honungnoter visas i smaken över tid.

deras egenskaper

Fördelar och egenskaper hos Kerr-sorten:

 • vikt 45 g;
 • långsträckt form;
 • huden är mörkröd;
 • smaken är något syrlig, söt och sur;
 • vinterhårdhet;
 • bra immunitet.

Landskapsdesignare inkluderar Kerr-äppelträdet i sina trädgårdskompositioner.

Röd

Författaren till sorten är V.V. Kichina. Röda kineser ger rikliga skördar, cirka 160 kg frukt tas bort från trädet. Äpplen mognar i början av september, sitter ordentligt på grenarna, smulas inte. Den första frukten inträffar på fjärde året efter plantering. Fruktegenskaper:

långsträckt form

 • vikt 25 g;
 • hud (färg) - skarlakansröd;
 • stjälkar är långa;
 • lagringstid högst 2 månader.

4 äpplen mognar i Kitayka Reds borste. Sorten odlas framgångsrikt i Rysslands centralregion. Användningen av Kitayka Red varierar, den används för att förbereda:

 • vin;
 • juicer;
 • sylt;
 • kompotter.

Sorten är benägen att skabba, mognar sent, fruktarna smuldrar inte. Att ta hand om äppelträdet underlättar den bedövade sorten.

bra immunitet

Lång

Höstsorten, ursprungligen från USA. I Ryssland har de odlats länge sedan mitten av förra seklet. Tidig fruktning - den första skörden vid 4 års ålder. Regioner där Kitayka Long framgångsrikt odlas:

 • Västra och östra Sibirien;
 • nordväst;
 • Nordlig;
 • Central.

Anläggningen är under stor, dess höjd överstiger inte 4 meter. Formen på kronan är bred, konisk eller rund. Det finns många grenar, blad med en glansig yta, starkt långsträckta. Blommorna är vita, stora - upp till 4 cm i diameter.

lagringstid

ParameterBeskrivning
Form (foster)Avlång
Vikt (frukt)15 till 20 g
Huvudfärg på hudenGul
RodnaKlar röd
Lagringsperiod2 till 3 veckor
Massa (smak)Ljuv
Massa (färg)Kräm

Från frukterna erhålls preparat med utmärkt smak: juice, sylt, kompott. De mognar i slutet av augusti, de genomför en massiv fruktskörd i september. Många skördar är inte regelbundna. Fördelarna med äppelträdet Långt: frostbeständighet, svag mottaglighet för skabb.

Gul

Författare L. E. Zakubanets, M. V. Kachalkin. Frukten är ljusgul. Trädet är columnar, medelstor. Utbytet är högt. Kitayanka Yellow mognar i mitten av augusti. Frukten är små, storleken på en stor söt körsbär. Vikt högst 20 g. Sorten är resistent mot skabb.

ljusgul

Bellefleur

För mer än 100 år sedan fick Michurin, som ett resultat av urvalet, den senmognande sorten Bifler, som fortfarande odlas i trädgårdarna i Nordkaukasusregionen och Volga-regionen, varietetsegenskaper visas i tabellen.

ParameterVärde
FruktSenare kommer efter 8 år
AvkastningHög, något periodisk
MognadstidSent mogen (september, månadens slut)
VinterhårdhetGenomsnitt
sjukdomarKänslighet för skabb
TräKraftfull
Crohn (form)Avrundad
Frukt (form)Rund-oval, ribbad
Vikt200 g
Frukt (hudfärg)Ljusgul, röd rosröd, randig
Massa (färg)Vit
Massa (struktur)Finkornig, delikat
SmakSöt och syrlig

Produktivitet (genomsnitt) - 150 kg / ha, årlig frukt. Äpplen lagras i 2 till 4 månader. Detta är en höstvariant, så äpplen får smak på 1-2 veckor efter plockningen. Variationsvärde:

 • bra smak;
 • transporterbarhet;
 • säljbart skick;
 • fruktarna smuldrar inte.

När du köper sorten Bellefleur måste du veta att ett 20-årigt träd ger en full skörd, innan den skördade äpplen är medelhög och låg. Pollinerande sorter: Kitayka saffran, Antonovka, randig höst.

Beefler variation

Rosa

Columnar, småfruktade äppelträd Rosa saga. Strejker med vacker blomning. Färgen på knopparna är röd. Trädets höjd är från 1,4 till 2 meter. Fruktegenskaper:

 • vikt - 50 g;
 • färg - röd-röd;
 • plack - vaxartad.

Frukt är årligen.

Guld

För Volgo-Vyatka och nordvästra regioner i Ryssland är Kitayka Zolotaya lämplig för dess egenskaper. I.V. Michurin var engagerad i sitt urval, föräldermaterial:

 • äppelträd Kitayka;
 • Vit fyllning.

Formen är tidig, frukten av Golden Kitayka mognar i mitten av juli. Det börjar bära frukt på fjärde året. Trädet är högt, cirka 8 meter. I en vuxen växt är kronan pyramidal, sprider sig, i en ung växt ser den mer ut som en kvast. Grenarna är täta, urladdningsvinkeln är skarp. Blommorna är vita, bladen är långa med lätt pubescens, kanten är snygg.

Columnar liten frukt

De flesta av frukterna växer i slutet av grenarna, deras egenskaper:

 • lite lagras - från 7 till 10 dagar;
 • oattraktivt utseende;
 • hud (färg) - gul;
 • vikt från 40 till 60 g;
 • diameter från 5 till 7 cm;
 • massa (struktur) kornig, mjuk;
 • smaken är söt;
 • stark aroma.

Frostbeständigheten och produktiviteten hos trädet är hög, resistensen mot sjukdomar är låg. Frukt lagras lite och smulas snabbt, deras älskarinnor använder dem för olika skördar. Massan med äpplen på fjärde dagen efter insamling blir vadad.

Saninskaya

Sorten är sen, hösten, storfruktad. Hittade Saninskaya Kitayka N.I.Kichunov i staden Samara (1899). Saninskaya äppelträd odlas i trädgårdarna i Volga-regionen. Skörden sker mellan slutet av augusti och början av november. För att konsumentens mognad börjar bör det ta ungefär en vecka efter borttagningen.

trädavkastning

Frukter är små med en kontinuerlig integumentär färg, något syrlig smak, söt och sur. Äpplen från Saninskaya Kitayka används för beredning: vin, sylt och juice. Frukt lagras under en kort tid, från 2 till 3 veckor.

Växten är kraftfull, lång. Ett 40 år gammalt exemplar av Kitayka Saninskaya som hittades i Penza hade dimensioner: höjd - 9 m, kronbredd - 8 m. Kronans form sprider sig, skotten är svagt pubescenta, tätt löviga, barkens färg är oliv. Bladplattan är långsträckt elliptisk, kanten är serrat.

Om frukter:

 • vikt 25 g;
 • formen är annorlunda: oval-konisk, oval;
 • ytan är inte slät, det kan finnas bulor eller revben;
 • hud (färg) - gul;
 • rodna fast röd;
 • vaxplack;
 • massa (färg) - gul;
 • massa (struktur) - kornig;
 • smakbedömning - 4 poäng.

Värdefulla egenskaper hos Kitaika Saninskaya: hållbarhet, vinterhårdhet. Bland bristerna uttalar experter fruktens mediokra smak.

oval konisk

Kräm

Författare - P.A.Zhavoronkov. I arbetet använde jag plantor av sorten Kitayka aprikos. Växten är kraftfull, frostbeständig, enligt dess egenskaper är den lämplig för odling i Ural och Sibirien. Kronparametrar:

 • sällsynt;
 • bred pyramidala;
 • stammen och grenarna (barken) är grå;
 • skott (tjocklek) medelvärde;
 • formen på bladen är elliptisk, krökt nedåt, ytan är glansig, skrynklig, pubescensen är svag.

bladform

Krämig Kitayka börjar bära frukt på 5-6: e året. Ett träd i åldern 10-12 år ger 25-40 kg. Frukt är årligen. Mognadperioder är genomsnittliga.

Frukt (karakteristisk)Värde
Vikt60 g
Massa (färg)Kräm
FormenAvrundad
HudInte glänsande, med en blom, gulgrön
RodnaBlek, röd
SmakKryddad
SaftighetHög

Skurvfrukter påverkas svagt eller måttligt.

Honung

Frukten av honung äppelträd har en dessert smak. De flesta sorter av denna art är sommar. Under urvalet betonades frostbeständigheten. Målet för uppfödarna var att få en sort som skulle bära frukt under klimatförhållanden. Bland höstvarianterna är honungranet populärt. Dess frukter mognar i september-oktober.

frukt påverkas

Skiffer

Dvärg (lilja) äppelträd är populärt i Moskva-regionen. Små glänsande frukter älskas av trädgårdsmästare. De har ett universellt syfte, de kan tjäna som råvaror för alla typer av arbetsstycken.

Kuibyshevsky

Urval av S. Kedrin (Samara Experimental Station). Föräldraformer: Pepin of London, Antonovka saffran. Sorten är utbredd i regionen Volga. Egenskaper på trädet (krona):

 • kraftfull;
 • krona (form) - bred-konisk;
 • krona (förtjockning) - medium;
 • grenar är tjocka, anliggningsvinkeln är stöt;
 • bär frukt på ringlets;
 • storleken på bladen är genomsnittlig, kanten är crenate, formen är smalare, pubescensen är genomsnittlig.

frukt blev kär

Frukt (karakteristisk)Beskrivning
Vikt150 g
YtaRäfflad
HudSlät med glans, medellång tjocklek
FärgsättningGul
RodnaBrunröd
Subkutana punkterJa, vitt
MassaKrämfärg, finkornig struktur
SmakSöt och syrlig

Frukt mognar efter 10 september, behåller konsumentegenskaper till februari. De börjar bära frukt under det femte året av livet, avkastningen ges årligen - unga äppelträd, periodiska - vuxna träd. Bra vinterhårdhet, medelstora motståndskraftiga skorper.

konsumentfastigheter

Pelar

Chinatown Columnar tolererar frostiga vintrar väl.Trähöjden är genomsnittlig, kronan (formen) är kolonn. Grenar är täckta med gul-orange bark, tunn, lång. Skörden mognar i slutet av juli. Hög sprängning av frukt är en brist på columnar Kitayka.

Beskrivning av frukter:

träd på hösten

 • liten storlek (20 g);
 • gul gul färg;
 • peduncle är kort;
 • smaken är harmonisk, söt och sur.

Äpplen förvaras under en kort tid (7 dagar efter skörd), de används som råvaror för beredning av desserter, förberedelser för vintern.

För varje region i Ryssland kan du välja ett bra sortiment av Kitayka. Lågfruktade äppelträd bär frukt stadigt och under lång tid. Deras vård är minimal.

stort bär

recensioner
 1. Sergei
  6.06.2019 19:03

  Bilder med olika äppelträd är förvirrade

  Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa