Beskrivning av bananens äppelsort: mogna och fruktande, i vilka regioner den växer

Banan äppelträdet är en ganska vanlig sort som odlas i Ryssland. Men det är mer populärt i Vitryssland, där det uppföddes genom att korsa Winter Banana och Babushkino. Äpplen är ganska stora och välsmakande, de används universellt - för beredningar, bakning eller färska. Mogna på sensommaren - tidig höst.

Beskrivning och egenskaper

När man avlade Bananovoe-sorten korsades två äppelträd - Babushkino och Banana vinter. Avelsarbetet utfördes i Vitryssland av A.E.Syubarov. Växten är lämplig för hemmagård och industriell odling.

Äppelträdsorter

Sorten har följande beskrivning:

 • Trädet är underformat, upp till 4 m högt. Kronen är rund, kännetecknad av medelstora lövverk. Bladen är mörkgröna, små.
 • Det blommar i slutet av april och början av maj. Blommor samlas i blommor, vit. Pollinering sker av insekter.
 • Trädet bär frukt av en stor storlek som väger upp till 135 g. Ibland finns det speciellt stora exemplar, vars vikt når 200 g. Äpplen är rundade, men något utplattade, i ljusgul färg.
 • Köttet är väldigt sött och saftigt, hårt, så det kraschar när det bitas.
 • Växten växer snabbt, de första frukterna är redan om 2-3 år.
 • Äppelträd är högavkastande - upp till 60 kg äpplen kan skördas från ett träd. Frukten mognar i slutet av augusti, men de ska inte skördas tidigare än mitten av september.

Om den sköts korrekt, ger växten en god skörd varje år.

vanlig variation

Fördelar och nackdelar med Apple Banana

Sorten har flera fördelar, tack vare vilken det blir valet för många trädgårdsmästare:

 • Frukten är mycket stora och söta. De kan användas för att tillverka juice och marmelad eller äta färskt. Äpplen tolererar värmebehandlingen väl, förlorar inte smaken.
 • Hög produktivitet. Med förbehåll för odlingsreglerna observeras det maximala utbytet 5-6 år efter odlingen. I framtiden kan antalet frukter minska något.
 • Bra hållkvalitet. Till skillnad från andra sommarsorter har äpplen en hård skal, de förstör knappast. Därför kan de lagras under vintern. Dessutom tolererar frukterna transport över långa avstånd väl och har en presentation. Men det rekommenderas att förvara dem i källaren eller i kylen. Under våren kan smaken försämras något, så det rekommenderas att äta äpplen före vintern.
 • Vinterhårdhet. Trädet fryser inte, även om det inte är skyddat från frost. Om vissa grenar är skadade, behöver de bara beskäras på våren.
 • Torkmotstånd. Växten tolererar sommarvärmen. Men ibland rekommenderas att vattna det.
 • Sjukdom och skadedjursresistens.Växten utsätts sällan för utveckling av skabb och andra sjukdomar. Men för förebyggande rekommenderas årlig sprutning med speciella formuleringar.
 • Anspråkslöshet. Växten tolererar alla väderförhållanden väl, dör inte och minskar inte produktiviteten under temperaturförändringar.

stora och söta

Anläggningen har nästan inga brister. Om inte mogna äpplen måste plockas för hand, eftersom de inte smular, som är fallet med andra sorter. Dessutom börjar äppelträdet bära frukt dåligt 15 år efter plantering. Därför är det olönsamt att odla det i framtiden.

Mogen och fruktande

Äpplen börjar mogna i slutet av augusti. Även om de inte samlas in i tid, håller de sig vid grenarna och faller inte av. Därför finns det inget behov av att skörda i flera steg. Det är bättre att göra detta i mitten av september, när alla frukter definitivt är mogna.

Äppelträdet av denna sort bär frukt regelbundet och ger goda utbyten. De första frukterna visas 2-3 år efter plantering. Samtidigt rekommenderas det att använda de första gödningsmedlen för att öka fruktningen.

äppleträdet börjar

Distributionsregioner

Banan äppelträdet tål bra väderförhållanden. Därför har den blivit utbredd i alla regioner i Ryssland och Vitryssland.

För att en växt ska ge goda utbyten behöver den följande odlingsförhållanden:

odlingsförhållanden

 • Det rekommenderas att plantera ett träd på södra sidan, på en väl upplyst plats. Det bör inte planteras i ett djupgående, eftersom på våren, med lätt frost, kommer blommorna att smulas och skörden blir svag.
 • När man planterar ett stort antal träd måste ett visst avstånd bibehållas mellan dem. Avståndet i rad är minst 4 m, och mellan raderna är 5 m.
 • Lerar med neutral surhet är bäst lämpade för Bananovoe äppelträd. Hon ger en bra skörd på svart jord.

Anläggningen behöver också regelbunden vård. Det är nödvändigt att beskära kronan i rätt tid, applicera gödselmedel och vatten.

Apple Banana är ett bra alternativ för plantering i din trädgård. Växten kommer årligen att glädja dig med läckra och söta äpplen.

upplyst plats

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa