Beskrivning och egenskaper hos tomatsorten bärnsten f1

Varje sommarinvånare letar efter en sådan variation av tomater som skulle glädja både med tidig mognad och smak, liksom enkel vård. Den bärnstensfulla tomaten kan skryta med sådan mångsidighet.

Egenskaper av sorten

Detta är en opretentiös, kallbeständig tomat som kan odlas både i filmskydd och i det öppna fältet. Kunna skapa en äggstock även vid låga temperaturer. Tomat Amber-klustret formas till en rundformad standardbuske. Stammens höjd är endast 40 - 50 cm. Den lilla storleken som ingår i hybriden gör det möjligt att plantera två gånger fler växter i samma territorium än vanliga tomater.

Bladen är medelstora, mörkgröna i färg, traditionella för familjen Solanaceae. Tomaten behöver inte klämma den apikala knoppen, eftersom den är en bestämande hybrid, det vill säga den har begränsad tillväxt. Stepson krävs inte. Växten utgör endast 1-2 stjälkar. Blomställningar börjar bildas efter 5-6 löv. Starka stjälkar låter inte frukten falla av.

Detta är en tidig mogna sort, perioden från de första skotten till skörden når från 85 till 105 dagar. Det beror allt på väderförhållandena, om tomaterna odlas i det öppna fältet och på temperaturregimen - vid plantering i ett växthus.

bärnsten gäng

Beskrivning av frukt

En rundad och lätt plommonliknande form, en plan och slät yta, en vikt av 50 till 70 gram och ett utbyte av 2,5 kg per buske är värda egenskaper för en tidig mognadssort. Mogna tomater är jämnt i storlek, har en rik bärngul färg och en tät konsistens. De är bra både för färsk konsumtion och för konservering med hela frukter. Miniatyrtomater kommer att dekorera en grönsakssallad, alla kött- och till och med fiskrätter, och i tomma ämnen ser de presentabla ut och spricker inte. Tomater av denna sort har en behaglig smak och söt arom.

Växande rekommendationer

På grund av sin opretentiöshet kommer det inte att vara svårt för en erfaren sommarinvånare att odla en tomat Amber-grupp F1, och beskrivningen av reglerna för att ta hand om den är ganska standard.

Landning

paket med frön

Såning av frön bör göras i mars, eller 50 dagar före plantering på en permanent plats. Plantor bör dykas efter att de har fått de första riktiga bladen. Om det finns värme i växthuset, kan plantor planteras i det i april. Om du landar i öppen mark under en filmskydd måste du vänta till mitten av maj. Ett avstånd på 40 cm ska finnas kvar mellan växterna och 70 cm mellan raderna.

Hilling

Tomatsrotsystemet Den bärnstensfärgade gruppen ligger grunt i marken, varför det inte krävs ofta, men rikligt med vattning. För att ge luftåtkomst till rötterna bör du lossa marken och krama växterna. Detta kommer att stärka rotsystemet ytterligare och förhindra att det torkar ut.

frukt böjda

I början av blomningen kan små knölar ses på stamens rotdel. Det här är grunden till äventyrliga rötter som kommer att utvecklas och kommer att förse växten med näringsämnen. Den första borrningen bör utföras exakt under denna period och sedan upprepa den 2 - 3 gånger.

Toppdressing

För att säkerställa bildandet av en stark buske och öka utbytet är det bra att mata dessa växter ungefär en gång var tredje vecka. Vid första gången efter plantering måste du ge dem möjlighet att övervinna stress och vänja sig till en ny plats, och efter bildandet av den första blommborsten, gödsla för första gången. Denna period motsvarar vanligtvis den tredje veckan efter landstigning.

tomat som druvor

Tomatbärnsten är inte kresen när det gäller valet av foder. Det kan vara en lösning av kycklinggödsel med superfosfat, mullein, vanlig ask eller jäsat gräs.

Påverkan av sjukdomar och skadedjur

Hybriden har sjukdomsresistens, men för förebyggande ändamål kan periodisk sprayning med speciella medel utföras. Enkel hilling förhindrar att skadedjur tränger in i tomatstammar.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa