Beskrivning av Torpedo-tomatsorten, avkastning och odling

Tomato Torpedo f1 är en ny generation av hybridväxt. På grund av sin opretentiöshet mot de omgivande förhållandena kan tomaten planteras både i det öppna fältet (i trädgården) och stängt (i växthuset). Låt oss betrakta mer detaljerade egenskaper och särskiljningsegenskaper hos denna sort.

Funktioner av torpedotomater

Tomater av denna sort når som regel en höjd av 60 centimeter, medan mängden bladverk på stjälkarna är försumbar jämfört med andra tomater.

Långa tomater

Mognad av busken sker i tidiga utvecklingsstadier. Vanligtvis mellan uppkomsten och det ögonblick då den första skörden redan kan erhållas, går det cirka 100 dagar.

Varje borst bildas producerar minst fem rödaktiga cylindriska frukter, vars massa är cirka 120 g.

Tre tomater

På grund av det faktum att Torpedo-tomater har ett stabilt högt utbyte (jag odlar den här sorten själv, och jag lyckas samla ungefär fyra kilogram tomater från en buske) mognar frukterna snabbt och du behöver inte noggrant övervaka och ta hand om växten, den här hybriden är den ledande platsen bland andra tomater. Det är perfekt för landning på små tomter.

Hur man odlar Torpedo-tomater ordentligt

Odling av tomater av denna typ sker med plantplantningsmetoden.

Torpedafrön

Viktig! För att förhindra den efterföljande infektionen av växten med olika farliga sjukdomar, innan du börjar planta frön, är det nödvändigt att desinficera dem med en lösning av kaliumpermanganat och sedan skölja det med kokt vatten och blötlägg.

  1. Vid sådd bör man komma ihåg att djupet för deras införlivande i jorden inte kan överstiga 0,5 centimeter. Om temperaturen i rummet där fröerna lämnades att spira är 18-25 grader, kan framväxten av plantor förväntas den femte dagen.
  2. Så snart växten utvecklas tillräckligt, det vill säga 2-3 blad på stammen, bör klämning göras. Vidare kommer vården av groddarna att bestå i snabb befruktning med mineralgödsel, vattning, lossning av jorden och härdning av tomaterna.
  3. Det är bättre att plantera plantor i marken under de sista dagarna av maj - början av juni (efter hotet om frost har passerat), när den första borsten börjar blomma. Vid den tiden är tomater vanligtvis 65 dagar gamla.
  4. Innan du planterar tomater i brunnarna som är förberedda i förväg, måste du lägga en handfull humus där och vattna det rikligt. Under sommaren måste växten vattnas och matas sällan, men rikligt.

Sammanfattningsvis kan vi lägga till att recensionerna av dem som planterade eller till och med fortsätter att plantera och odla Torpedo-tomater präglar denna tomatsort mycket positivt.I större utsträckning hänvisar detta till dess smak och arom. De noterar att det är enkelt att ta hand om tomater, liksom det höga utbytet av tomatbusken Torpedo f1. Så att odla denna sort är rätt beslut.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa