Egenskaper och beskrivning av tomatsorten Söt mirakel, dess utbyte

Trädgårdsmästare som föredrar stora, mycket söta tomatsorter är villiga att acceptera de måttliga avkastningen och den relativa svårigheten att ta hand om denna gröda. Människor som har smakat Sweet Miracle-tomaten blir dess lojala fans för alltid. Buskar som når en ganska stor storlek planteras i växthus, hotbeds, öppen mark. Skörden kan göras under andra delen av sommaren.

allmän information

Söt mirakel är en sockervariant mellan säsongen med en genomsnittlig avkastning. Busken är obestämd, ganska spridande och lång. Dess höjd kan nå 180 centimeter. Passionking måste göras.

Fruktmognad i små borstar (3 st.) Börjar under det andra decenniet av juli. De hjärtformade röda frukterna är något ribbiga, köttiga och mycket söta. Det höga sockerinnehållet i tomater kvarstår till slutet av fruktan.

Många trädgårdsmästare med lång erfarenhet av att odla tomater anser Sweet Miracle-tomaten vara den sötaste typen.

Sortsutbytet är medelvärde. En kultur med ordentlig vård kan producera upp till 10 stora kopior av tomater från en buske. Frukten mognar gradvis och bildar äggstockar under andra halvan av sommaren. Fruktens stora storlek är ibland överraskande. Genomsnittliga värden är 400-500 gram. I vissa situationer kan storleken på en tomat vara upp till 1 kilo.

Vid odling i öppen mark kan utbytet minska, fruktens vikt kommer inte att överstiga 400 gram. Även under stressiga förhållanden (när de odlas i mark) förblir huden intakt, fruktarna spricker inte.

typ av tomat sött mirakel

Det rekommenderas att odla ett Sweet Miracle i två stjälkar - detta garanterar bevarandet av den genomsnittliga massan av tomater och avkastningsnivån. När du bildar en stam från en buske kan du få en mindre mängd frukt, som mer än kompenseras av deras större vikt. Att få jättefrukter är mycket möjligt med lämplig klämmetod.

Beskrivningen innehåller information om att det finns en liten mängd frön i fruktens massa. Tomater är köttiga, stora, långsträckta, liknar en kam. Frukten smakar söt och rik. På grund av det nästan rekordiga sockerinnehållet rekommenderas tomater av denna sort för användning i barns näring.

Sorts ursprung

För uppkomsten av Sweet-mirakelet måste man tacka de ryska uppfödarna som skapade det för att växa i ett växthus eller ett filmväxthus. Om klimatet i den region där denna tomatsort odlas är varmt kan du plantera plantor i öppna bäddar.

tomatsöt mirakel

Förvaring av frukt är möjligt under lång tid.Det söta miraklet tolererar transporten väl, vilket innebär att de odlade tomaterna kan skickas till andra regioner för försäljning. Pluckade i grönt, mognar frukterna snabbt i förhållanden nära rumförhållanden.

Salladfrukter av sorten Sweet Miracle är välsmakande både färska och konserverade. Dessa är oumbärliga komponenter i soppor, sidorätter, potatismos och snacks. Det är inte särskilt bekvämt att konservera på grund av den stora mängden frukt, men de kommer att göra en välsmakande tomatsaft.

Fördelar och nackdelar med sorten

Karaktären hos Sweet-mirakelet indikerar många obestridliga fördelar. Dessa inkluderar:

 • utmärkta fruktsmakskvaliteter;
 • möjlighet till transport;
 • resistens mot sjukdomar och skadedjur;
 • god bevarande av den skördade grödan;
 • stor fruktstorlek;
 • sötma.

Denna typ har flera nackdelar:

 • behovet av att bilda en buske;
 • höjden på en buske som behöver starkt och högt stöd;
 • medelavkastning;
 • behovet av gödsling.

När man väljer sorter för plantering måste alla fördelar och nackdelar beaktas för att undvika obehagliga överraskningar under odlingsprocessen.

Nyanserna av att växa

Odling av tomat Ett sött mirakel utförs genom att så frön för plantor. Detta måste göras senast i början av april. Primern som ska användas måste vara lätt. Helst är detta en blandning av flodsand, jord, humus. Underlaget kan berikas med träaska, en liten mängd kaliumgödsel eller superfosfat.

Innan de sås frön måste de blötläggas i en tillväxtstimulator, desinficeras med en lösning av kaliumpermanganat. Under plantering begravs fröna 2 centimeter. De planterade fröna sprayas med varmt vatten och täcks sedan med en tjock film för att skapa en växthuseffekt.

Framgångsrik tillväxt kan endast garanteras under lämpliga mikroklimatiska förhållanden. Den ideala lufttemperaturen för spiring är 23 - 25 ° C. När de första groddarna har dykt upp ska behållarna flyttas till starkt ljus. Ibland är det nödvändigt att vrida plantorlådan så att ljusets tillgång till växterna är enhetlig.

Att vattna en tomat av denna sort bör vara måttlig, kom ihåg att övervaka torkningen av matjord. Om plantorna ännu inte har mognat är det bättre att använda en vattenkanna eller en sprayflaska för att fukta jorden. När de första bladen (paret) visas är det nödvändigt att plocka och sedan applicera komplex gödsel.

När plantorna blir starkare bör de flyttas till balkongen för att härda. Till att börja med överförs lådorna bara några timmar, sedan ökar tiden växterna i luften gradvis. Det är värt att återplantera tomater till en permanent plats när växterna når 60 dagars ålder.

tomatodling

Jorden under plantorna som planteras i växthuset måste ständigt vara lös. Det bör befruktas genom att föra humus under stjälkarna. Det speciella med att odla är att mer än 3 buskar inte ska vara belägna på en kvadratmeter, eftersom den ökade tätheten av planteringar leder till en förlust av avkastning.

Buskarna hos Sweet Miracle är ganska höga, det finns ett behov av att binda grenar, som blir tunga när frukterna mognar. Fäst grenar på en pinne eller spaljé. Bevattning bör inte vara överdriven - vattnet som används för detta bör vara varmt.

Under säsongen måste du mata växterna 2-3 gånger. Efter 4 eller 5 händer tas överskottsprocesserna bort. Detta gör att anläggningen inte slösar bort energi.

Sjukdomar och skadedjur

Tomater av sorten Sweet Miracle anses vara resistenta mot skadedjur och sjukdomar. På grund av tidigt mognad lider inte mogen och grön frukt av sen blight. Rätt vattning av växter är ett villkor för att förhindra uppträdande av rot, vit och apikal rötning.Genom luftning hjälper vi att upprätthålla ett hälsosamt mikroklimat i växthuset.

tomatsorter

Insekts skadedjur hotar till viss del tomatträdgården Sweet miracle. Så under de första sommarveckorna är spindelmiten mycket aktiv och blir av med som finns i insektsmedel. För att göra detta, är det nödvändigt att spraya 3 gånger, observera intervallet mellan procedurerna minst 3 dagar. Bladlöss kan attackera tomater. Det är lätt att hantera det med en varm lösning av tvätt tvål och vatten.

Beskrivningen av sorten tillåter oss att dra slutsatsen att Sweet Miracle är en unik typ av tomat, som borde ha en rättmätig plats i varje trädgårdsväxthus.

Med bara några få buskar tomater av denna magnifika sort behöver du inte oroa dig för tillgången på välsmakande och hälsosamma frukter och frömaterial för framtida plantering, som du kan samla in själv.

recensioner
 1. Anna
  10.10.2017 16:06

  Jag har odlat Sweet Miracle i flera år. En mycket bra sort, söt, saftig. Men i år försökte jag BioGrow, en bioaktivator på det, och jag måste säga att resultatet är bättre än tidigare år. Jag köpte den i den här butiken.

  Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa