Egenskaper och beskrivning av tomatsorten Sweet kiss, dess utbyte

Tomato Sweet Kiss tillhör de små sorter som förvånade trädgårdsmästare med sin otroliga smak och resistens mot sjukdomar. De har sibiriska rötter, så de överlever alltid kylan. De kan till och med odlas utomhus. Vuxna och barn älskar dessa söta grönsaker för sin läckra smak.

Den här typen tillhör mitten av säsongen tomater.... Frukten av denna sort äts färska, gjorda sallader från dem eller konserverade. Om du tillhandahåller dem kvalitetsvård, kommer de att glädja sig av en riklig skörd.

frön söt kyss

Allt om sorten

Beskrivningen av Sweet Kiss-sorten är skriven på fröpaketet. Mognas cirka tre månader efter sådd av frön. Avser små tomater. Anpassar sig perfekt till alla väderförändringar, avser normalt kallt väder.

Buskarna av sorten är ganska höga, de kan växa upp till en och en halv meter. Därför måste de knytas till ett stöd och formas till stjälkar. Samtidigt har inte alla tomater tid att mogna. Lövverket är inte särskilt tätt, blommorna är alla enkla. På penslarna hängs tomaterna i kluster av flera.

Frukten är runda. Det finns alltid många av dem på grenen. Färgen är röd. Huden är tät, slät, blank. Dessa tomater erkänns som en av världens sötaste sorter.... Smaken och aromen är unik, rik tomat. De innehåller en stor mängd socker. Små körsbär är idealiska för salladdressing och skivning. Och inlagda visar de sig vara helt enkelt jämförbara.

Om någon vill plantera dessa grödor i trädgården, måste du veta hur man odlar dem korrekt och vilka förutsättningar man kan skapa för tillväxten av denna sort.

tomater i en tallrik

Hur man växer

Tomater planteras i växthus eller öppen jord med groddplantor. Dessa tomatsorter odlas i plantor. De växer bäst i växthus, där alla speciella förhållanden skapas för dem. De älskar god jord, först då ger de en underbar skörd.

Fröna blötläggs i en speciell lösning för snabb spiring och mot svamp. Behandla jorden med kaliumpermanganat eller svampsporehjälpmedel. Sedan planteras de och håller avstånd. Vanligtvis placeras containrar med dem på fönsterbrädan. Tills groddarna groddar är de täckta med folie. Det är alltid nödvändigt att tillhandahålla tillräckligt ljus. Du kan inte använda konstgjort ljus, men alltid hålla växter nära fönstret.

Vattna alltid när marken är torr.

I början av våren är det redan nödvändigt att så frön i speciella behållare. Innan sådd behandlas de i en lösning från svampen. Täck sedan med folie. Frön gror väl vid 22 grader. När de första bladen visas tas filmen bort och processerna sitter separat i koppar.

frukt av tomater

Denna plockning är nödvändig för att de ska växa och matas bättre.Växter måste förses med tillräckligt med ljus och vatten under tillväxt. Glöm inte att mata gödselmedel. Då börjar buskarna att öka styrkan och bli starkare dag för dag.

Så snart god vårväder har etablerats ute, måste plantorna tas ut till balkongen för luftning och härdning.

Tomater planteras vanligtvis i marken i maj-juni. Dessa tomater kan inte bara planteras i växthus. Men i de nordliga områdena är det bättre att täcka dem med film.

Söta sorter älskar alltid fruktbar god jord. Det är tack vare henne att en så rik smak uppnås. Det förbereds i förväg: sand, torv, organiska gödningsmedel och mineralgödsel, humus läggs där. Vatten och lossa innan du planterar.

De planterar tomatbuskar Kyss, mäter avståndet så att det är bekvämt att närma sig dem och mata dem.

Du måste omedelbart binda plantorna, eftersom de sträcker sig högt och snabbt. De stickar vanligtvis med rep. Sortsutbytet beror till stor del på vården.

mogen tomat

Kvalitetsvård

Egenskaperna hos en tomat kommer att kunna berätta för dig hur du tar hand om den, vilka förhållanden du ska skapa för att det ska bli högkvalitativ tillväxt och riklig frukt. Att ta hand om små körsbär skiljer sig inte mycket från att ta hand om stora sorter, men det finns nyanser som måste observeras.

 1. Höga buskar av denna sort behöver en strumpeband, annars kommer de att falla till marken under vikten av grönsaker.
 2. Vattning av tomater av hög kvalitet måste säkerställas, men det viktigaste är att inte överdriva det.
 3. Jord som lossnar, hilling, mulching.
 4. Tappa med varmt vatten, helst från ett fat. Vattna tomater i marken vid roten.
 5. Blötlägg tomatfrön i mangan innan du planterar.
 6. Spraya tomater för sjukdomar.
 7. Låt inte marken vända sig till sten, lossa den, krama den, klättra.
 8. Ta bort ogräs som stör försörjningen av vitaminer till grödor och näring.
 9. Flera gånger under sommaren måste du mata grönsaker med mineral- och organisk gödselmedel. Dessutom kan du mata tomater med kvävegödsel innan äggstocken bildas.
 10. Sprejning med speciallösningar för insekter och sjukdomar.
 11. Ibland öppnar fönstren och dörrarna i växthuset där tomater växer för ventilation.
 12. Om du planteras i öppen mark bör du alltid täcka med en film från dagg och kyla på natten.

En försiktig attityd kommer att belöna dig med frukt av hög kvalitet, det kommer att finnas mycket frukt, de kommer att vara väldigt läckra. Om du uppfyller alla dessa krav, visa enkel vård, då kommer dessa växter snart att glädja familjen med läckra små tomater.

tomater i blomsterbädden

Sommarnas åsikter

Recensioner av sommarboende som någonsin har provat denna typ av tomat har alltid positiva betyg. Fortfarande, eftersom den fantastiska smaken och den delikata lockande aromen är mycket populär bland hela familjen, även de minsta medlemmarna. Älskare av denna sort köper Kiss frön varje år för att alltid njuta av denna underbara smak.

Lilia, 56 år: Planterad för att prova tomatsorten Söt kyss. Det var inte möjligt att förstå den verkliga smaken, eftersom i år nästan hela grödan led av dagg. Dessa små tomater är fläckiga och inte särskilt söta. De gjorde juice av dem. Tydligen har smaken försämrats på grund av sjukdom.

Egenskaper och beskrivning av tomatsorten Sweet kiss, dess utbyte

Marina, 44 år: Jag har planterat denna tomatsort i två år i rad. Lycklig med skörden. Ljusa, saftiga, aromatiska tomater. Sötaktig smak. Det enda negativa är att du måste binda upp för höga buskar. Men det är förmodligen allt.

Victor, 52: Vår familj älskar körsbärstomater... De har en extraordinär smak. Och vi bestämde oss för att plantera en tomatkyss. Vi läste recensioner om det och valde den här sorten. Vi har en norrsida i trädgården, och det finns alltid ständiga vindar och lågland. Men trots detta mogna fruktarna i tid, det fanns många av dem. Smaken är utmärkt, det var exakt den sötma som de pratar om.Det enda jag vill notera är att denna kultur älskar god jord, väl befruktad. Det kommer inte alltid att växa på tom mark. Ha en bra skörd alla!

recensioner
 1. Larisa Shchurova
  10.10.2017 10:26

  I år planterade jag denna sort för första gången för prov. Säljaren i fröaffären rådde. Och BioGrow tillväxtaktivator rekommenderades dem. Som ett resultat var skörden så riklig att även grannarna i landet kom att titta på! Och dessa tomater smakar bra! Sötaktig, med en uttalad tomatsmak. Jag köpte den i den här butiken.

  Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa