Egenskaper och beskrivning av tomatsorten Söt munk, dess utbyte

Nästan varje person som har en sommarstuga med en grönsaksträdgård driver med odling av tomater. Innan du börjar plantera tomater måste du bestämma vilken sort som ska odlas. Ganska ofta odlar grönsaksodlare tomatsöt munk på sina tomter.

Kort beskrivning

Innan du planterar en tomat måste du studera dess egenskaper och beskrivning. Med deras hjälp kan du ta reda på mycket användbar information om denna sort.

tomat frön söt munk

Söt munk skiljer sig från andra tomater i sitt höga utbyte och motstånd mot alla vanliga tomatsjukdomar. Sorten är mångsidig eftersom den kan odlas både i växthus och på gatorna.

När de odlas kan buskar växa upp till en meter.

Därför, om växten växer på gatan, måste du ta hand om dess strumpeband. Det behövs för att skydda växten från starka vindbyar, vilket kan bryta tomatstammen. Du måste också klämma fast buskarna. Under den här proceduren måste du bli av med alla onödiga steg som kan störa fruktbildningen.

Frukterna är ganska runda, de har en rund form och en ljusgul färg. Om du odlar dem under optimala förhållanden, kommer massan av en tomat att vara lika med 200 gram. Tack vare så stora tomater är det möjligt att samla 6-8 kilo tomater från en buske.

tomatutseende söt munk

Plantera frön

Söta munkfrön planteras för unga plantor under första halvan av mars. Om det planeras att växten ska transplanteras i marken endast på sommaren, kan frön planteras i början av april.

Fröberedning

Innan du fortsätter med plantering bör du ta itu med desinficering av fröet. För att göra detta måste alla frön blötläggas i en svag lösning tillverkad av mangan. Ett gram ämne späds med en liter vatten och blandas. Lägg sedan till frön placerade i en tygpåse i behållaren. Fröna bör blötläggas i 20-40 minuter, varefter de avlägsnas från lösningen och tvättas med vatten.

De kan också behandlas med ett tillväxtstimuleringsmedel, vilket påskyndar processen för frögronning flera gånger. För detta är preparat som Zircon eller Epin-Extra perfekta. Planteringsmaterial bör bearbetas i cirka 20 minuter.

tomatbuskar Söt munk

plantering

Det rekommenderas att plantera en söt munk i speciella kassetter, som bör fyllas med näringsjord i förväg. Det rekommenderas att använda lös jord så att de första skotten verkar snabbare.

Innan plantering måste marken i behållarna fuktas lätt.Därefter görs små hål i varje cell för att plantera frön. Deras storlek får inte överstiga 2-3 cm. Ett frö bör planteras i varje hål. Sedan täcks alla kassetter med tomater med folie och överförs för ytterligare spiring i ett upplyst rum.

Plantera plantor

Fröplantor bör transplanteras i öppen mark 2-3 månader efter plantering av frön. Den här tiden räcker för att rotsystemet ska stärkas väl.

Platsval

Tomater är mycket förtjust i väl upplysta områden och därför bör området där de odlas vara så öppet som möjligt. Eftersom Sweet Donut är en lång sort måste man vara försiktig för att skydda den från vinden. Det rekommenderas att plantera det på ett område omgivet av ett lågt staket som kan skydda växterna från vindkast.

tomat Söt munk i det öppna fältet

Plantera plantor

Det är nödvändigt att plantera plantor i förberedd jord. Några veckor innan transplantation till platsen bör en värmd lösning av vitriol tillsättas, som skyddar unga buskar från skadedjur. Det är också nödvändigt att lägga till lite superfosfat med humus och aska i jorden. Därefter ska hela området grävas upp med en spade.

När territoriet är fullt förberedt kan du börja plantera. Först måste du gräva det nödvändiga antalet hål på ett avstånd av cirka 50-60 cm från varandra. Sedan placeras plantor i varje hål i upprätt läge. Därefter ströks de över jord och pressas samman. Efter att ha planterat alla plantor bör ett metall- eller trästöd installeras nära varje buske för ytterligare strumpeband.

tomat Söt munk i trädgården

Slutsats

Den söta munken är lämplig för de trädgårdsmästare som vill få en stor mängd skörden. För att odla denna tomatsort måste du bekanta dig med några av nyanserna i denna process och studera recensionerna av trädgårdsmästare som har odlat en söt munk i sina trädgårdar i flera år.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa