Beskrivning av tomatsorten Rosa köttig

Nötkötttomater blir mer och mer populära bland trädgårdsmästare. En slående representant för denna art är Pink Fleshy tomat. Frukten av denna sort kännetecknas av en tunn hud med en ljusrosa färg och tät massa med en rik smak. Nötkötttomater kännetecknas av deras storlek och vikt, vikten av varje frukt är minst 150 gram. Dessa är inte bara stora, utan också köttiga tomater.

Beskrivning av sorten

Sorten "Pink Fleshy" kännetecknas av tidig mognad, den börjar bära frukt efter 90-110 dagar från tidpunkten för spiring. Tillväxten av busken begränsas av ett underutvecklat rotsystem och överstiger inte 55 cm. Sådana buskar sträcker sig inte, varför de har en stark stam som inte bryter under fruktens vikt.

rosa köttig

Ett dåligt utvecklat rotsystem låter dig plantera buskar tätare, vilket minskar avståndet mellan dem. Och opretentiöshet mot odlingsförhållanden och hög överlevnad gör det möjligt att odla dem direkt på det öppna fältet. Denna tomatsort rotar perfekt även i regioner med riskfyllda klimatförhållanden. Sällskapets särdrag karakteriserar den som en grönsakskörd med hög uthållighet. Det är därför "Rosy Meaty" är särskilt populär bland oerfarna trädgårdsmästare.

Fruktegenskaper

  • Tomater är platt rundade i form.
  • Stora frukter kan gå upp till 350 gram i vikt.
  • Inuti är frukterna indelade i fyra segment.
  • Den saftiga massan innehåller en hög andel betakaroten, fasta ämnen och socker, vilket ger en rik och söt smak.

Köttfärgade rosa tomater används ofta i matlagning. De läggs till sallader, soppor, sidorätter och kötträtter. De är också lämpliga för hemmakonservering. Men på grund av deras stora storlek är de obekväma för betning och betning.

Hur man växer

stor tomat

  • Sådd bör göras från mars till mitten av april. Efter att de första riktiga bladen dyker upp, ska groddarna dykas.
  • För normal tillväxt behöver plantor tillräcklig belysning. Därför, för plantor, bör du välja den mest upplysta fönsterbrädan. För första gången kan du organisera dygnet runt belysning med speglar, folie eller lysrör.
  • Vattna tomaterna försiktigt under stammen, annars kan du skada de unga skotten. Det är bekvämt att använda en spruta för vattning, en vattning per dag räcker.
  • Så att transplantationen inte blir en chock för unga växter, 7-10 dagar före plantering, bör du börja ta ut plantorna i frisk luft. Denna härdning kommer att göra groddarna mer motståndskraftiga mot naturens vagaries.
  • Om groddarna är starka bör den första utfodringen genomföras tidigast en vecka efter plockningen. Och sedan varannan vecka. Om du matar för mycket, kan rikliga gröna växa, och buskarna kommer inte att bära frukt.

Köttfärgade rosa tomater klarar sig bra på det öppna fältet, men i regioner med kallare klimat är ett växthus fortfarande den föredragna odlingsplatsen. Tomatplantningstid beror också på klimatförhållanden och kan variera från mitten av maj till mitten av juni. Det bör komma ihåg att om plantorna överexponeras och planteras senare kan det minska utbytet.

grön tomatbuske

Skötsel av tomater efter plantering

Vid plantering kan avståndet mellan skotten minskas till 30-40 cm. Det är bättre att välja kvällstid eller en molnig men lugn dag. "Rosa köttig" kräver inte nypning. Hans styvbarn framträder mycket senare och kan till och med få ytterligare grödor. Denna sort kräver inte särskild vård. Det räcker för att ge växter måttlig vattning, regelbundet lossa och krama.

Sen kärlek

Recensioner av erfarna trädgårdsmästare, trädgårdsmästare varnar för att sen blight är särskilt farligt för rosa och köttiga tomater. Utan förebyggande och förebyggande av sjukdomar kan svampen förstöra växter och frukter på ett par veckor. Det sprider sig snabbt, särskilt i regnigt väder.

pyramid av rosa tomat

För att förhindra infektion är det nödvändigt att utföra förebyggande av tomater. Erfaren trädgårdsmästare rekommenderas att spraya buskarna med vitlökinfusion eller kefirlösning. Mjölkjodlösning har också visat sig vara utmärkt i kampen mot svamp, jod har en antimikrobiell effekt och den jäsade mjölkmiljön tillåter inte svampen att sprida sig.

Tomater "Rosa köttiga" med ett minimum av skötsel och på grund av tidig mognad, även före slutet av sommaren, kan du njuta av saftig massa.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa