Egenskaper och beskrivning av Romas tomatsort, dess utbyte

Tomat Rome är en variation för trädgårdsmästare som föredrar stora, köttiga frukter. Tomater kännetecknas av deras söta smak och vackra korrugerade form.

Allmänna egenskaper hos sorten

Sorten tillhör kategorin obestämd, medium sent eller sent, beroende på de naturliga förhållandena i regionen. Buskar är kraftfulla, massiva. Höjden i ett växthus når två meter. Den genomsnittliga storleken på en buske är upp till 1,6-1,8 meter.

Tomater är medium sent. Tillväxtsäsongen från det ögonblick då de första plantorna dyker upp tills början av mogningen av skörden är minst 75 dagar. När man odlar Rom i medeltida breddgrader eller norra regioner med svala somrar, ökar denna period till 80-90 dagar.

Sorten har ett bra utbyte, en stor fruktmassa... Medeltyngden på en tomat är 600 gram. Med korrekt skötsel och kontroll av äggstocken är det möjligt att få tomater som väger 1,5 kg. Frukterna kännetecknas av en rundad, lätt platt form. Storleken är stor. Formen är ribbad, speciellt i området med stjälken. I ett tekniskt tillstånd är tomatens färg mättad röd. Smakskvaliteter är utmärkta. Tomater är köttiga och söta på smak.

Sorten passar bäst för färsk konsumtion och beredning av tomatsaft.

Såsådsregler

Den romerska sortserien tillhör kategorin medium eller sen mognad. Deras uppfödning utförs med plantor.

Rom i handen

 1. Fröplantning utförs under det sista decenniet av februari eller det första decenniet i mars. Det bör ta cirka 60 dagar att överföra plantorna till marken.
 2. För frön används torvkrukor eller fröbehållare fyllda med tomatnäringsblandning.
 3. Fröna förbehandlas med en manganlösning.
 4. Planteringsmaterialet fördelas med en täthet av 2-3 frön per 1 cm. Frönen begravs högst 1 cm.
 5. Behållarna täcks med folie tills de första skotten dyker upp och hålls i ett varmt rum.
 6. Växter plockas i fas 2 av riktiga blad.
 7. Befruktning vid plantorstadiet utförs två gånger. Den första utfodringen 5-10 dagar efter plockningen. Den andra är 7-10 dagar innan överföringen till åsarna.

Funktioner av vård och värdighet av sorten

Romtomater kan odlas i växthus- och utomhusförhållanden. Överföringen av plantor till marken utförs efter den sista frosten, under andra halvan av maj. Växter placeras i slutna, uppvärmda växthus i mitten till slutet av april.

tomat på vågen

För plantor förbereds en ås med hål enligt ett schema på 50 x 60 centimeter. Högst 2-3 växter placeras per 1 kvadratmeter. När du tar hand om tomater följs ett antal regler.

 1. Kliver ut. För hög avkastning tomater kräver nypning... Huvudbusken formas till 2-3 stjälkar.
 2. Strumpeband.Sorten tillhör kategorin hög. Med korrekt skötsel kan växter vara upp till 2 meter höga. Strumpeband utförs när växten växer. Huvudstammen är fixerad, liksom penslar med frukt.
 3. Vattning. Växter kräver riklig vattning. För befuktning används sedimenterat varmt vatten.
 4. Lossa och ogräs. Att snabbt avlägsna ogräs och lossna marken hjälper till att undvika utvecklingen av sjukdomar.
 5. Gödningsmedel. Tomater tar organiska gödselmedel väl. Topdressing görs flera gånger. Befruktning krävs 1-2 veckor efter plantering i marken. Andra gången matas tomaterna vid äggstocks- och fruktbildning.
 6. Boende. Rom-sorten tillhör den sena mognaden. När den placeras i skuggade områden ger det en sen skörd. Av den anledningen planteras den i stängda växthus eller i väl upplysta områden.

tomat rom

Många recensioner gjorde det möjligt att lyfta fram tomaternas styrkor och svagheter. De positiva egenskaperna inkluderar:

 • hög produktivitet;
 • stor frukt vikt;
 • meatiness;
 • sjukdomsresistens;
 • opretentiös vård.

Med tanke på beskrivningen av sorten är en av de största nackdelarna den sena mogningen av grödan. På det öppna fältet mognar frukterna först i början av augusti.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa