Egenskaper och beskrivning av tomatsorten Puzatiki

Tomato Puzatiki är en helt ny sort. Sorten lades till i statsregistret 2015. Få av sommarinvånarna har hört talas om sorten, desto sällan växte den. Nya sorter har alltid förbättrade egenskaper och är av särskilt intresse för experimentella sommarinvånare.

Beskrivning och huvudegenskaper

Tomatsorten är lämplig för odling i alla klimatområden i landet. Upphovsmannen - "Agrofirma Aelita" garanterar en framgångsrik skörd av tomater i det öppna fältet, växthus, under ett tillfälligt skydd.

Karaktäristiken och beskrivningen av sorten från tillverkaren ger en fullständig egenskap för växten. När det gäller fruktmognad tillhör Puzatiki-sorten gruppen av mitten av tidiga tomater. Varaktigheten för bildningsperioden och mogningen av frukter är 110-115 dagar.

Sorten är sallad, fruktig. Utbytet av en buske i marken (växthus) ligger inom 3-4 kilogram. Växten är avgörande (i växthuset kan den utvecklas som semi-determinant), medelstor (65-75 cm i marken), i växthuset växer proverna upp till 105 cm. Buskar kräver en strumpeband, det är värt att bildas enligt schemat med 2 stjälkar.

Fruktens rosa röd massa har en god smak och ett högt innehåll av socker och lykopen. Vikten av stora, köttiga frukter kan uppgå till 300 g. Fruktens hud är rosa, fast, slät, fruktens form är platt rund. Antalet kameror är 4.

Diametern för de största frukterna är 9-10 cm. Massans densitet är tillräcklig för att använda Puzatiki-tomatsorten för konserveringsändamål. Den här sorten är idealisk för sallader. Frukten förlängs, i växthuset varar tills frost.

potatis tomatfrön

Fördelar med sorten

fördelarnackdelar
Puzatiki-sorten är motståndskraftig mot temporära vårtemperaturfallövningsförebyggande krävs
Utbyte, upp till 4 kg per buskekräver god belysning under hela växtsäsongen, även svag skuggning försämrar utvecklingen, minskar avkastningen
resistent mot fusarium
god salladsmak
stora frukter

tomatbuskar potbelly

Sjukdomar av tomat

Puzatika-tomatbuskar behöver akut bearbetning om det finns tecken på apikal rötning på frukterna - en brun fläck i den övre delen av frukten. Frukten som påverkas av infektionen måste förstöras - brännas.

Förberedelser för behandling av buskar från apikal rötning:

  1. Kalciumklorid.
  2. Fitosporin-M.

Lösningen framställs av vatten (10 1), en ampull kalciumklorid och en tesked "Fitosporin-M". Behandling (sprutning) av buskarna bör utföras på morgonen. Det är tillåtet att spruta vid en lufttemperatur på minst 15 ° C.

Fitosporin-M

Funktioner av vård och landning

I marken (växthus) planteras plantor 60 dagar gamla. Vid plantering bör jorden värmas upp till 15 ° C. Du kan placera från 3 till 4 växter per kvadratmeter.Lägg till hålet när du landar:

Spilla brunnarna en vecka före transplantationen med en lösning av läkemedlet "Fitosporin-M": tillsätt en matsked av produkten till 10 liter vatten. Det rekommenderade avståndet mellan planthål är 40 cm, mellan två rader 60 cm.

Efter 2 veckor matas de växter som har avgått efter transplantation, med uppslamning eller en 5-dagars infusion av örter med tillsats av urea. Andelen gödslingslösningar är 1:10.

tomatpotatis på bordet

Vattning

Vattning efter transplantation av plantor i jorden utförs genom att bedöma fuktinnehållet i det övre jordlagret och lufttemperaturen. När temperaturen sjunker under 10 ° C stoppas de, i andra fall vattnas de när det översta lagret torkar. Kom ihåg att lossa marken dagen efter vattning.

Under sommaren, med höga lufttemperaturer på dagen, vatten var 3-4: e dag. I augusti, med en minskning av de genomsnittliga dagliga temperaturerna, minskar vattningen, en full vattning av en tomat per vecka räcker.

Toppklädsel på sommaren

I juli finns det en vänlig bildning av äggstockar, ytterligare utfodring behövs. Använd flytande gödningsmedel - "Biohumus för grönsaker och tomater" som gödningsmedel. Lös i vatten (5 l) 1 msk. l., vattna vid roten. I slutet av juli, behandla med en lösning av läkemedlet "Zircon" (droppe per liter).

tomatpotatis i trädgården

Sådd plantor

Så frön för plantor i början till mitten av mars. Innan sådd ska du kontrollera frön för grodd eller kasta genom att blötlägga i något saltat vatten. Låt frön som har lagt sig till botten. Transplantera i växthuset under det senaste decenniet av april.

Plantor efter grodd bör markeras med en fytolamp. Den totala dagsljuset är 14-15 timmar. Vatten en gång i veckan, mata 2-3 gånger med vermicompost före transplantation. Dyk i separata koppar i mitten.

Transplantera i växthuset i slutet av april, i marken i slutet av maj (om vädret tillåter det).

Sorten är ny, det kan förekomma avvikelser från beskrivningen från tillverkaren. Det är värt att pröva sorten i alla fall, recensionerna på smaken är utmärkta, och utbytet bör kontrolleras på personlig erfarenhet.

utseendet på tomatstansen

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa