Egenskaper och beskrivning av den festliga tomatsorten

Trädgårdsmästare vet att tomater odlas både i växthus och i det fria fältet. Människor försöker hitta en förbättrad version för sig själva. Var och en av de två alternativen har för- och nackdelar. Vid odling i växthus finns hög luftfuktighet och temperatur. Dessa villkor är inte lämpliga för alla tomater.

Tomater som är avsedda att odlas i marken ger inte goda utbyten i växthus. Omvänt känner företrädare som växer i växthus extremt dåligt i det öppna fältet.

festlig tomat

Men det finns också undantag från regeln. Det finns sorter som perfekt anpassar sig till olika miljöförhållanden och växer både i marken och i växthuset. Sorten Holiday f1 tillhör denna typ av tomat.

Egenskaper av sorten

Egenskaper och beskrivning av sorten Holiday f1 säger att detta är en hybridvariant, även kallad förbättrad. Det räknas verkligen som sådant. Trädgårdsmästare rekommenderas att ha flera festliga tomatbuskar på tomterna. Låt oss se varför nu.

förbättrad betyg

Först av allt, festliga tomater har utmärkt motstånd mot extrema klimatförhållanden och sjukdomar. Detta beror på att sorten är hybrid. Det är lika viktigt att växten är tidig och produktiv. Borstar läggs i två ark. Det viktigaste är att beskrivningen indikerar den ursprungliga smaken. Du kan använda frukterna färska, men ändå är det bäst i bevarande av frukt.

När allt kommer omkring så hade människor en sådan sak att de vill äta läckra tomater under en semester, men när du rör vid den med en gaffel, spricker den och innehållet faller på bordet eller i värsta fall på grannarna. Och med "Prazdnichny" kommer detta inte att hända. Frukten är tät och saftig, den kan skäras med en kniv och konserveras. Sådana frukter används lätt för tomatsaft eller olika sallader.

klimatbeständighet

Beskrivning av tomat Festivalen, som ni ser, bara bra. Därför föredrar de flesta trädgårdsmästare att använda den här sorten och njuta av dess frukter. De är djupröda i färg, äggformiga, släta i form. Små tomater, upp till cirka 30 gram.

Sjukdomar och skadedjur

"Prazdnichny" -busken ser elegant ut när den blommar, men för att inte förstöra den är det nödvändigt att skydda växten från olika insekter och sjukdomar.

smart tomat

Den här sorten är motståndskraftig mot vanliga sjukdomar - fusarium och verticillär vildnad, topprot. Och detsamma kan man inte göra utan att använda åtminstone enkla förebyggande åtgärder. Innan plantering är det nödvändigt att behandla jorden med en lösning av kaliumpermanganat eller kopparsulfat.

Under odlingen, för att förbättra tillväxten och utbytet, sprayas växten med Fitosporin eller något annat läkemedel med en antisvampeffekt.Kontrollera luftfuktigheten i växthuset, den bör vara högst 60%. Sådan vård hjälper till att undvika råtta. Om växten plötsligt har tecken på någon sjukdom, måste den behandlas med kopparinnehållande preparat. Men samtidigt måste alla berörda delar tas bort omedelbart.

övre råtta

För att bli av med insekter måste du använda en vattenlösning av ammoniak eller avkok av örter. Se till att ta bort ogräs, de lockar olika skadedjur.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa