Beskrivning och egenskaper hos tomatsorten Rosa lösning

Medium early tomat pink Pink Solution kommer från Holland. Liksom alla holländska hybrider är den skördbar, resistent mot de flesta sjukdomar och har utmärkt smak.

Detaljerad beskrivning av anläggningen

Tomato Pink Solution F1 är en holländsk avelshybrid, obestämd av tillväxt, därför har den, liksom alla växter i denna grupp, en buskehöjd på mer än 1,5 m. När det gäller fruktmognad ingår hybriden i gruppen med mitten av tidiga tomater, börjar frukterna sjunga 70 dagar efter utseendet på de första skotten.

tomatfrö rosa lösning

Sortsbeskrivningen som ges av tillverkaren garanterar den deklarerade avkastningen och andra egenskaper endast när de odlas i ett växthus. Växter av denna sort som odlas utomhus kanske inte matchar denna beskrivning. Enligt tillverkarens rekommendation måste buskarna knytas till ett fast underlag, fästade, formade buskar till en stam.

Hybriden är resistent mot ett antal tomatsjukdomar (fusarium, TMV), anpassar sig väl till stressande förhållanden. Växten producerar hjärtformade frukter med en lätt ribb i området för stjälken, enhetlig i form och storlek.

Stora frukter väger 250 g, den genomsnittliga vikten av frukt under hela växtsäsongen är 200 g. Fruktklyngen kan bestå av 3 eller 5 frukter. Färgen på huden och massan är rosa. Massan är saftig, köttig, aromatisk och motsvarar dess salladsyfte. Fruktsmaken är kryddad, harmonisk, perfekt för lätta vitaminsallader.

tomatbuskar rosa lösning

Trädgårdsmästarnas åsikt

Det är ganska svårt att hitta utvidgade recensioner på Pink Solution-tomaten på Internet. För det mesta är sommarinvånarna begränsade till kännetecknen för smaken på frukt av denna hybrid. Det är svårt att kalla deras åsikter entydiga. För vissa är smaken utmärkt, för andra syrlig. Uppenbarligen, för att ta reda på sanningen, måste du plantera Pink Solution själv och utvärdera alla dess fördelar och nackdelar.

Alina, Volgograd

Jag gillar att experimentera med sorter, varje år testar jag upp till tio nya hybrider och sorter. Jag glömmer inte det holländska urvalet, idag har jag planterat flera buskar av Pink Solution hybrid. Vanligtvis höjdes holländarna för curling, och dessa ätdes i sallader. Vi sjöng tidigt, tillsammans, smaken är ganska lämplig för sommarsallader. Jag rekommenderar hybriden till älskare av rosa tomater.

Tatiana, Kemerovo

Jag försökte Pink Solution, planterade några buskar. Jag fick inget nöje av smaken. Även om hybriden är fruktbar kommer jag inte att plantera den igen. Jag älskar sötare rosa tomater, dessa verkade sura för mig.

utseendet på tomatrosa lösning

Rekommendationer för sådd av frön för plantor

Standardtiden för sådd av frön för plantor är i början av mitten av mars, det kan flyttas till ena eller andra sidan.Den exakta tiden beror på tiden då växterna transplanteras i växthuset. Blötlägg i en stimulantlösning innan du såter tomatfrön i marken.

Förbered jorden från samma delar av humus och trädgårdsjord, om marken i trädgården är lerig (tung), tillsätt en liten mängd sand. Frönen sås i lådor, täckta med ett jordlager upp till 2 cm tjocka, lådorna täcks med en film, som avlägsnas först efter att groddarna har hackats.

Utför plockning av plantor (fas av 2 löv) i separata behållare med en volym av 350-500 ml. Innan du planterar in i växthuset, mata plantorna med komplex gödsel för tomater. Kontrollera regelbundet markfuktighet, om nödvändigt, vatten med sedimenterat vatten.

tomatrosa lösning i det öppna fältet

Tips för att odla en rosa-fruktig hybrid

En väl befruktad, fuktig jord är lämplig för god utveckling av den holländska rosfruktade hybriden. Här är några regler, följt av vilka du kan odla en god skörd av vackra rosa frukter:

  • förtjocka inte planteringen, avståndet mellan buskarna är 50 cm eller mer;
  • för att få en god smak av rosa frukter, genomför jämnt riklig vattning och utfodring;
  • utfodring är särskilt viktigt efter plantering av tomater på ett permanent ställe, i början av blomningen, i början av äggstocksbildningen;
  • översvämma inte planteringen av tomater, om jorden får torka ut, har torken varit lång: återställ markens fukt gradvis, detta kommer att hjälpa till att undvika sprickor av frukterna;
  • hybriden behöver ljus för att utvecklas, plantera den i icke-skuggade områden;
  • buskar måste bindas upp regelbundet;
  • hålla buskarna i god form - ta bort styvbarn;
  • lossa radavstånd är ett obligatoriskt förfarande efter varje vattning;
  • ge inte upp förebyggande åtgärder som skyddar mot sen blight och apical råtta, rosa tomater är mindre resistenta mot svampinfektion än sorter (hybrider) med röda frukter;
  • för bättre mogning av frukter kan antalet borstar normaliseras, vilket ger högst 8 stycken.

utseendet på tomater Rosa lösning

Förebyggande och behandling av sjukdomar

Förebyggande åtgärder i växthuset behövs, trots nederländska hybrids motstånd mot ett antal sjukdomar. Genom att upprätthålla en normal luftfuktighet i växthuset kan du undvika de flesta svampsjukdomar.

För detta måste växthuset vara utrustat med bekväma luftventiler. Det är lätt att undvika kondens på växthusväggarna på natten och på morgonen. Det är värt att överge kvällsvattning och vattna bara tidigt på morgonen. Mulch på åsar gjorda av hö och halm minskar luftfuktigheten, men behåller fukt i jorden och fungerar som ett bra skydd mot sen blight. Behandla växterna med en fungicid (Fitosporin), om det inte var möjligt att undvika infektion med svampen.

En högavkastande hybrid med rosa frukter, med korrekt skötsel, den kommer att visa sig perfekt, kommer att bli en vanlig i din tomatkollektion. Släpp inte efter sommarboende som framgångsrikt odlar holländska hybrider i sina växthus.

tomat rosa lösning i handen

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa