Beskrivning och egenskaper hos tomatsorten Pink Rise F1

Tall tomat Pink Rise F1 - resultatet av ett speciellt urval för val av värdefulla egenskaper. Det som kännetecknar denna tomat gör att vi kan betrakta det som en av de bästa moderna hybriderna på många sätt: aptitretande rosa färg på jämna frukter, 100% äggstock under alla förhållanden, höga och stabila utbyten, komplex sjukdomsresistens.

Rosa dröm

I globaliseringens era finns det inga gränser eller avstånd för grönsaksodlare. Frön från Pink Rise F1 levereras till Ryssland från den franska filialen till det japanska företaget Sakata, och namnet på denna hybrid-tomatsort betyder ”Pink Sunrise” på engelska.

Under många år har ledande fröföretag finansierat arbete med tomater för att kombinera i en sort en vacker rosa färg, söt smak och sjukdomsresistens. Resultatet blev en hel serie rosa och rosa hybridtomater, olika i vikt och mognadstid: Pink Rise F1, Pink Paradise F1, Pink Lady F1, Rosalisa F1, Starrose F1, Pink Spam F1, Pink Dream F1, Pink F1, Rose Beef F1, Biff Pink Brandy F1 och andra.

I denna rad är Pink Rise F1-tomaten en av de mest produktiva. Sedan 2007 har sorten registrerats i det statliga fröregistret. Rekommenderas för växthus i alla Rysslands regioner.

Nyckelfunktioner

Pink Rise F1 tomater är hybrid, så det är meningslöst att samla dina frön från dem, du måste köpa påsarna igen varje år. Äkta frön är ganska dyra, men de betalar sig i slutet av säsongen.

Frukt

En anmärkningsvärd prestation av urvalet är den intensiva rosa färgen på Pink Rise F1-frukter både ute och inne. Den glansiga tomathuden lyser med en pärlskinn. Färgen är monokromatisk utan grönaktig plats på platsen för stjälkfästet. Tomater är nästan perfekt runda, något plattade upptill. Ytan är plan, ibland med små släta kanter.

tomatrosa stigning

Tomater är lite som konstgjorda - så jämn, nästan samma storlek. Inte för stort, men inte för litet - från 180 till 220 gram, med en minimal avvikelse från standardvikten på 200 gram.

Inte grunt i de övre borstarna, samma inom varje borste. Form, färg, tomatstorlek - allt detta skapar en idealisk presentation och ger estetiskt nöje.

Smak är det bästa bland hybridtomater. Naturligtvis är massan inte lika sockerrik som storfruktade icke-hybridvarianter, men mycket trevlig, med en överväldigande söthet. Konsistensen är ganska tät, men inte "gummiaktig". Måttlig saftighet. Syftet med tomater är främst sallad.

Frukten är inte benägna att spricka. Den elastiska huden och det starka köttet gör att Pink Rise F1-hybrid lyckas tåla långvarig transport och inte ruttnar under lagring. Denna kvalitet är bra för personligt bruk och verkligen ovärderlig för försäljning på marknaden. I kombination med yttre skönhet är det en idealisk produkt för handeln med färska grönsaker. Kan skördas och säljas med hela borstar, tomater mognar i dem samtidigt.

Växthusbuskar

Tomatplantor Pink Rise F1 sticker ut för sin specialartikel och den kraftfullaste bladapparaten som intensivt arbetar för skörden. Busken är obestämd, med kontinuerlig tillväxt, utan självbegränsning i höjd. Det klemmas när växthustaket nås eller en månad före säsongens slut. Stammen kräver en stark strumpeband. Det finns inget behov av att fästa varje tomatborste separat, det finns inga veck.

tomatrosa odling

Trots den ganska täta busken kan Pink Rise-hybriden tåla till och med en något förtjockad plantering - 60x40 cm, men endast i växthus med ett idealiskt klimat - utan fukt, med bra belysning och ventilation, krävs också intensiv utfodring. Det är mer lämpligt för industriella växthus.

I växthus för amatörgrönsakstillverkare rekommenderas det inte att placera mer än tre tomatrötter på en kvadratmeter. Pink Rise F1 odlas strikt i en stam och tar bort alla styvbarn, annars bildas en djungel utan normal skörd.

Skörda

Beskrivningen av hybridsorten Pink Rise F1 i statsregistret nämner en indikator på dess utbyte till en nivå av 5,3 kg per kvadratmeter. Som regel är den faktiska skörden från ett sådant område mycket högre: en och en halv till två hinkar tomater. De beror lite på vädret utanför växthuset och är stabila under åren. För en sådan tillförlitlighet uppskattas denna hybrid av många trädgårdsmästare.

tomat skörd

När det gäller mognad tillhör Pink Rise F1 kategorin medelsäsong. Mognad av de första frukterna börjar 95-100 dagar efter grodd. Grödans massavkastning sker från 115 till 120 dagar. I ett bra växthus kan fruktan vara mycket lång, som andra höga tomater.

Från fotot av busken och recensionerna av Pink Rise F1-tomaten kan man förstå orsaken till dess popularitet bland amatörgrönsaksodlare: växterna hängs med spektakulära frukter. Efter att ha testat denna hybrid är växthusägarna nöjda med både kvantiteten och kvaliteten på tomaterna. Det noteras emellertid med rätta att en anständig skörd av tomater är en följd av kompetent skötsel (regelbunden utfodring, vattning, nypning).

Uthållningsavelsresultat

Pink Rise Tomato F1 är genetiskt inriktad på motståndskraft mot det svåra mikroklimatet i växthuset och motståndet mot skadliga infektioner.

Eftersom tomater är infödda i det tropiska Amerika, gillar de på våra breddegrader värmen från stängd mark. Men överdriven värme, stora fluktuationer i dag- och nattemperaturer, brist på bris - allt detta leder till dålig pollination. I kritiska situationer sätter frukten inte eller är ful.

Problemet löses på två sätt:

  • etablering av en-till-än-ventilation;
  • plantering av specialavlade hybrider.

Tomater Pink Rise F1 kan bara framgångsrikt sätta frukt i extrema temperaturer. Detta betyder inte att de inte behöver en vind. Dessa tomater är alltid förberedda på det värsta, men hoppas på det bästa och förverkliga sin fulla potential under optimala förhållanden.

Den huvudsakliga svampen av amatör tomatväxthus är aggressiva infektioner. Ibland tar de bort nästan hela tomatgrödan och negerar ekonomiska kostnader och arbetskraftskostnader. För uppfödare är uppgift nummer 1 att få resistenta växter. Tyvärr existerar ännu inte full motståndskraft mot senblight, men Pink Rise F1-hybrid är relativt hård även för denna plåga. Och i allmänhet påverkas det inte av brun fläck (cladosporium) - den näst mest skadliga sjukdomen efter fytophthora. Dessutom lider sorten sällan av grå råta. Inte känsligt för fusarium och verticillär vissnande, tobaksmosaikvirus, introduktion av rot nematoder.

Genom totaliteten i alla egenskaper är Pink Rise F1-tomaten en av de bästa växthushybriderna. Det bär frukt framgångsrikt endast med förbättrad näring och snabb bildning. Grönsakstillverkarnas erfarenhet visar att avkastningen är betydligt lägre i det öppna fältet.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa