Beskrivning av tomatsorten Pink Pioneer

Tomat Pink Pink Pioneer från det japanska företaget Sakata i Europa har länge ockuperat sin nisch bland hybrider uppfödda för industriell produktion. I Ryssland är salladsorten känd nyligen. Det infördes i statens register över växter för två år sedan. Nyheten med avel är lika intressant för en amatör sommarinvånare som har ett växthus och för en bonde som odlar produkter för försäljning.

Viktigaste egenskaperna

En högavkastande hybrid, medium-tidigt när det gäller fruktmognad. Du kan förvänta dig de första mogna tomaterna 70 dagar efter groddningen. Buskarna är kraftfulla, höga, tillhör gruppen av obestämda tomater.

Ett viktigt kännetecken för vilken sort som helst är smaken på en mogen tomat; plommonfrukter har en harmonisk, god massasmak. Frukterna är medelstora, medelvikten överstiger inte 200 g. Tillverkaren deklarerade vikten på 220 g. Frukten lagras perfekt, det finns inga klagomål om förlusten av presentationen under transporten.

Attityd gentemot sjukdomar uttrycks av resistens mot följande patogener:

  • nematod;
  • brun fläck;
  • mosaikvirus;
  • blad silvervirus;
  • visnande (verticillous, fusarium).

tomatfrön Pink Pioneer

Beskrivning - Sakatas korta instruktioner för skötsel och odling av tomater innehåller rekommendationer för att bilda en buske. I växthus rekommenderas att höga tomater av den obestämda typen formas till en stam.

Detta system underlättar skötsel, eliminerar växtförtjockning och garanterar god belysning för hela anläggningen. Smaken av frukten, på välformade växter, är sötare på grund av bättre ljusförhållanden.

Produktivitet och syfte med användning

Under testerna visade sorten ett utbyte av 27,6 kg / m2. När sommarinvånare odlas i ett växthus, enligt god jordbrukspraxis, kan man få ett liknande resultat.

Den rosa frukten kan ätas rå, i snacks och sallader. Näringsvärdet för rosa massa ökar med värmebehandling, så alla kulinariska rätter (soppor, såser) med rosa frukter kommer att vara till fördel för hälsan. Tomtmassan är ganska tät, frukterna kan användas i beredningen av konserverade grönsaker.

tomatbuskar Pink Pioneer

Alternativt kan du använda rosa tomater för att göra tomatsaft. Innehållet i användbara element i juicen ökar, fördelarna med sådan juice för att förebygga onkologi är utan tvekan.

Vad sommarinvånarna säger om sorten

Den japanska hybriden är fortfarande lite studerad av ryska sommarinvånare, det finns recensioner, men ganska lakoniska och motsägelsefulla. Kanske kommer Pink Pioneer snart att vara lika populär som en annan tomathybrid från Japan - Pink Paradise.Sommarbeboare har redan uppskattat sorten Pink Paradise för fruktens utbyte och söta smak, och framgången kommer säkert att komma till den nya Pink Pioneer-hybrid.

Lyudmila, Saratov

Under två säsonger växte hon japanska hybrider från den första reproduktionen: Pablo, Pink Paradise. Jag använde tomater för konservering. Jag gillade hybriderna: vården är inte svår, buskarna lämpar sig väl till bildningen, skörden är stabil. Idag, utöver dessa hybrider, planterade jag Pink Pioneer - en salladhybrid med rosa frukter. Jag misstog inte valet, frukterna mogna tidigt, jag kommer inte att föröka smaken till himlen, men ganska tomat. Frukten är mogna, mycket lämpliga för att handla sommarboende.

utseendet på tomaten Pink Pioneer

Anastasia, Jekaterinburg

Jag bor i Ural, på grund av väderförhållanden tillhör vi området för riskabelt jordbruk. För att vara mindre beroende av väderens vagarier, utrustade vi två polykarbonatväxthus på platsen. Det finns beprövade sorter som jag planterar varje år, men jag glömmer inte att prova nya. Denna säsong har sådd två hybrider av japansk urval. Jag köpte tomatfrön Pink Pioneer F1 och Pink Claire. Jag gillade Pink Claire hybrid mer: smaken är utmärkt, frukterna sprickade inte och det fanns inga tecken på topprötning. Rosa tomater från Pink Pioneer-hybrid var underlägsen i smak. I alla andra avseenden passade den andra hybriden mig också. Kommer jag fortfarande att plantera dessa sorter tills jag har bestämt mig, vintern är framåt, jag kommer fortfarande att bestämma.

Frön från Sakata

Det japanska företaget Sakata har funnits på marknaden i över 100 år. Rosa tomater är hennes profil. Det är det enda företaget i världen med ett komplett sortiment av rosa tomater. Företaget erbjuder frön av resistenta tomater: bestämma, obestämd, liten, stor, körsbär, rund och elliptisk.

Förutom Pink Pioneer-tomaten inkluderar den nya raden med rosa tomater:

  • Pink Passion;
  • Rosa Bush;
  • Rosa sten;
  • TM10739.

tomatlinje rosa

Forskare från detta företag använder den senaste tekniken, skapar tomater med perfekt smak, resistenta mot sjukdomar. GMO används inte i arbetet, det viktigaste i företagets arbete är naturlighet. Japanska utvalda tomater är efterfrågade bland europeiska köpare.

Alla nya sorter från Sakata testas i olika klimatförhållanden på olika kontinenter.

Gå med i nyheterna i det japanska urvalet. Om du hittar frön av en ny hybrid i butikshyllorna, köp, växa, dela din erfarenhet.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa