Beskrivning och egenskaper hos Pink Lady-tomatsorten

Tomat Pink Pink Lady är en delikat, rik rosa sort. Holländska uppfödare har tagit hand om hög spiring, resistens mot olika sjukdomar och förmågan att motstå skadedjur. Tomatutbytet är högt och hybridbuskarna växer mycket bättre i ett växthus. Om det växande klimatet är varmt, kan du tänka på att växa variationen i det öppna fältet.

Beskrivning av sorten

Pink Lady klassificeras som en obestämd sort. Buskarna når en höjd av 2 meter. I närvaro av gynnsamma klimatförhållanden kan tomattillväxten bli ganska stark. Detta påverkar avkastningen på grödan negativt, vars indikator är betydligt reducerad. Busken behöver klämma; vid formning är det nödvändigt att lämna två stjälkar. Strumpeband är obligatorisk, eftersom växten av denna sort är mycket lång.

Mognad av de första frukterna börjar under det sista decenniet av juni. Mognadstiden för sorten är från 90 till 100 dagar. De ideala förhållandena för Pink Lady-tomat växer i ett växthus i en region vars klimat inte är särskilt varmt. I söder växer kulturen väl under öppna fält. Om frukterna inte har tid att mogna, kan de "nå". Detta faktum påverkar inte på något sätt smaken och aromen i denna tomatsort.

Beskrivning av frukt

Frukten av Pink Lady-tomatsorten bildas av kluster, som var och en innehåller 6 - 8 tomater. Varje enskild frukt får en massa från 230 till 290 gram. Således kan hela gruppen nå en vikt på 1,5 kg.

Avkastningen är mycket hög. Antalet buskar som växer på 1 kvadratmeter mark kan ge upp till 25 kilo tomater, vars form är platt rundad och färgen är rosa.

Beskrivning och egenskaper hos Pink Lady-tomatsorten

Beskrivningen beskriver den saftiga massan av Pink Lady f1 tomat som "mycket söt och välsmakande". Den täta huden motstår perfekt försök med olika yttre stimuli för att skada provets integritet. Tack vare henne går transporten av tomater mycket bra. Frukten kan lagras under lång tid.

Tomater innehåller mycket betakaroten. Syrahalten är låg, vilket gör dessa tomater till ett utmärkt alternativ för att bilda en barndiet. I sallader, grönsaksrätter och smörgåsar är användningen av söta saftiga frukter mycket lämplig.

fördelar

Pink Lady f1 har ett antal betydande fördelar jämfört med representanter för andra sorter:

 • mjuk, vacker, regelbunden form av frukten;
 • tomatens medelvikt är 250 gram;
 • trevlig, delikat, delikat smak;
 • totalt 6 kammare med frön;
 • mycket betakaroten och socker;
 • tät hud som förhindrar sprickbildning.

sortens värdighet

Pink Lady tomater är en sallad typ av tomat som har fått många positiva recensioner. De är perfekta i aptitretare, soppor, juice och olika såser. De är också lämpliga för att organisera måltider för barn, till exempel i förskolor och skolor.

Följande fördelar med sorten kan kallas:

 • kort växtsäsong;
 • sjukdomsresistens: grå fläck, apikal rutt, stamcancer;
 • bra kombination med andra grönsaker i olika rätter.

Pink Lady har praktiskt taget inga brister. Man måste bara nämna ett faktum som kommer att ta lite tid i tillväxtprocessen.

Det handlar om den ständiga bindningen och kraven i sorten för klämning. Det bör inte finnas några extra lager på buskarna.

Hur man tar upp en rosa dam

Odlingen av tomater av den beskrivna sorten utförs genom sådd av frömaterial för plantor.

Förbereda frön för plantering

Frön av denna sort har en tydlig skillnad: de behöver inte desinficeras före plantering. För att börja växa räcker det med att blöta dem i en tillväxtstimulator. Detta bör göras i regioner med varmt klimat i slutet av februari - början av mars. Om vi ​​talar om kallare regioner i landet, är det tillrådligt att plantera frön för plantor under det senaste decenniet av mars. Detta gäller Sibirien, Ural och alla andra regioner där somrarna är korta och inte varma.

Du kan göra marken för plantering själv, eller så kan du köpa en färdig version. Det bästa valet är en jordblandning, vars surhet är ganska låg. Du kan ta med mark från din sommarstuga genom att låna den från kål, gurka, morotbäddar.

Det är absolut nödvändigt att sanera det förde landet. Den bästa och mest traditionella lösningen är en lösning av kaliumpermanganat. Du kan blanda förortsjord med torv, ask och humus.

Växande funktioner

För fröplantor bör Pink Lady-frön planteras i slutet av februari. Jord som är neutral när det gäller surhet kommer att fungera bäst. Det är bra att blanda vanlig jord med humus för att uppnå denna indikator, du kan lägga till lite ask.

Den resulterande jorden måste läggas ut i behållare där tomatfrön kommer att börja sin långa resa. De måste fördjupas med cirka 1,5 centimeter. Före planteringsprocessen blöts frön i en tillväxtstimulator under 12 - 14 timmar. Det finns inget behov av att sanera materialet, eftersom frönen utsätts för alla nödvändiga förfaranden innan de säljs.

tomatsort

För att skapa de mest lämpliga odlingsförhållandena i behållaren måste den förpackas i plast och märkas på en varm plats. De groddar som visas behöver konstant belysning. Fukt jorden försiktigt, med mått, eftersom tomater inte är älskare av för våt mark.

Efter att växten har bildat 2 riktiga löv bör en plockning göras. Efter transplantation är det nödvändigt att applicera komplex gödningsmedel. Mata växterna igen innan du planterar dem på ett permanent ställe.

Den tid under vilken plantor ska odlas beror på den tiden på året:

 • våren - 42 dagar;
 • sommar - 35 dagar;
 • vinter - 63 dagar.

Transplantering av de första plantorna i marken blir möjlig efter den 15 maj, då nattetemperaturer övervägande överensstämmer med positiva märken. För att överlevnaden ska vara så bra som möjligt bör hålen kastas med kaliumpermanganat. Vid transplantation bör stammarna knytas till förstärkning eller spaljé.

odling av tomater

Trädgårdsmästare måste uppmärksamma detta faktum: ett mer rationellt sätt odling av tomater på en spaljé. Se till att ta bort stegen och övervaka bildningen av busken. Den bör ha 1 eller 2 stjälkar.

Vattning Pink Lady bör avräknas med varmt vatten, vars temperatur är nära rumstemperatur. Applicering av flytande mineralgödselmedel bör ske 3-4 gånger under säsongen.

Regler för vård

Tomat Pink Pink är en kultur som är mycket varmvänlig. Frötillväxt kan börja redan vid 10 - 15 ° C, och den optimala temperaturen för att hålla buskarna varierar från 23 till 25 ° C. Om sorten faller under svala förhållanden under tillväxtperioden och temperaturen sjunker till 15 ° C, kan du tappa knoppar och, som ett resultat, en betydande del av skörden. Hög temperaturegenskaper, som frysning, kan vara skadliga.

Reglerna för att ta hand om sorten Pink Lady är ganska enkla:

 • desinfektion av marken före plantering;
 • behovet av koppling;
 • krav på jordens surhet;
 • installation av stöd;
 • vattna med vatten vid rumstemperatur.

För att skapa ett idealiskt mikroklimat kan du plantera örter parallellt med tomatbuskar: selleri, persilja, mynta. Dessa örter är ett utmärkt skadedjursmedel.

recensioner
 1. Vyacheslav
  11.11.2017 13:43

  För mig, inte en professionell, finns det ingen huvudsak - vad ska jag välja och var man ska köpa frön? Det finns mycket information, men det är för dem som själva förstår tillräckligt. Dessa beskrivningar ger mig lite. Mer intressant är bedömningen av grupper, mogna termer, konsumentkvaliteter, växande zoner etc. och jämförelse i grupper.

  Att svara
 2. Lera
  7.07.2018 14:29

  Hallå. Kan jag beställa rosa frön tomatfrön från dig?

  Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa