Egenskaper och beskrivning av Pink Claire-tomatsorten, dess utbyte

Tomater är en mångsidig grönsak utan vilken praktiskt taget inget konserveringsrecept för vintern kan göra. Tomat Pink Pink är perfekt för de trädgårdsmästare som föredrar att odla stora fruktiga rosa sorter.

Beskrivning av Pink Claire-tomatsorten

Pink Claire F1 tillhör den första generationens hybrider och uppföddes av uppfödare från Israel.

Tomaten är obestämd, kännetecknad av obegränsad tillväxt av huvudstammen och kan nå en höjd av mer än 2 m. Rotsystemet är kraftfullt, högutvecklat. Själva busken är rikligt gröna, toppar av en mörkgrön nyans. Internoderna är korta. För att påskynda början av bildandet av äggstockar är det nödvändigt att ta bort sidoskott (nypa).

Tomaten är en tidig mogna sort. Från ögonblicket av sådd av frön till utseendet på de första röda frukterna tar det 90 till 95 dagar. Mycket produktiv. En cyste kan växa från 4 till 6 tomater.

De viktigaste egenskaperna hos hydrid är torktolerans, tolerans mot plötsliga förändringar i daglig temperatur.

Skiljer den här sorten gynnsamt från andra sorter av tomater genom immunitet mot sjukdomar som tobaksmosaik, verticillium och fusariumvirkning av buskar. Hybriden är inte resistent mot resten av sjukdomarna i nattskyddsgrödor, därför måste Pink Claire-tomater vara snabba förebyggande förfaranden.

tomatbuskar Pink Claire

Växten är lämplig för odling utomhus, i växthus och växthus.

Egenskaper av rosa Claire-frukter

Innan du köper planteringsmaterial är det mycket viktigt att studera en detaljerad beskrivning av tomatsorten och först och främst fruktens egenskaper.

Den första generationens hybrid tillhör stora fruktiga rosa sorter. Vikten av en mogen tomat kan nå 180 -300 gr. Formen på frukten är oval. Lätt plattad upptill. Massan är öm, saftig, ganska söt. Huden är tät, slät och spricker inte. Det finns en liten grön plats nära stjälken.

Under hela fruktperioden blir tomaterna inte mindre. Pink Claire hybrid kännetecknas av hög smak av frukt.

Med korrekt skötsel kan upp till 7 kg tomater skördas från en vuxen buske.

tomatrosa Claire i trädgården

En mångfald universell användning. Mogna frukter kan ätas hela eller läggas till sallader färska. Idealisk för hela bevarande. Det gör också läckra tomatsaft, lecho, sallader och såser.

Mogna tomater tolererar lång transport bra och är väl lämpade för försäljning.

Fördelar och nackdelar med tomat

Granskningarna av de trädgårdsmästare som odlade hybriden i sitt område är i allmänhet positiva.Men trots sina många fördelar har tomaten flera nackdelar att vara medvetna om.

fördelar:

 • Bra skörd under hela fruktperioden;
 • Resistent mot tobaksmosaik och buskvisna
 • Hög smaklighet hos frukter;
 • De tolererar transporten väl;
 • Universell användning i matlagning;
 • Torkmotstånd;
 • Du kan odla plantor i öppen och stängd mark.

utseende av rosa Claire tomat

nackdelar:

 • Känslig för vissa sjukdomar i nattskyddsgrödor;
 • Busken måste formas;
 • En strumpeband till anläggningen krävs;
 • Det kan ge en stabil skörd endast på bördiga jordar.

Tomatrosa Claire i det öppna fältet

Funktioner av att odla och ta hand om en tomat

Pink Claire-tomaten kännetecknas av sin opretentiösa vård, men för att öka avkastningen är det nödvändigt att följa vissa jordbruksregler.

Först och främst bör särskild uppmärksamhet ägnas åt växande plantor. Du måste så plantmaterial under andra halvan av februari eller första halvan av mars.

Som nämnts tidigare kan denna tomatsort ge en stabil skörd endast på bördiga jordar. Om jorden inte är tillräckligt anrikad med användbara ämnen, är det nödvändigt att lägga till gödsel, fågelkällor eller mulleinlösning innan man planterar plantor på en permanent plats.

Eftersom mogna buskar är mycket höga och sprider, bör avståndet mellan växter vara minst 60 cm. Detta avstånd är optimalt så att buskarna inte stör varandra. Det är lämpligt att plantera plantor på de platser där zucchini, greener, lök, vitlök och baljväxter brukade växa.

tomatfrön Pink Claire

Den andra viktiga punkten är att lämna. Det inkluderar:

 • Ogräs och avlägsnande av ogräs;
 • Vattning;
 • Användning av mineraliska och organiska gödselmedel;
 • Förebyggande av sjukdomar i nattskyddsgrödor.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt vattning. Om det är för ofta blir tomaterna vattniga och smaklösa. Att vattna buskarna räcker 2-3 gånger i veckan. Om vädret är regnigt länge kan vattningen stoppas ett tag.

Du måste vattna buskarna på kvällen, när det inte finns några brännande solstrålar. En sådan åtgärd är nödvändig så att brännskador inte uppträder på topparna. Växter bör ogräs en gång i veckan innan vattning.

rosa Tom Pink Claire

För att tomater ska växa bra måste de matas regelbundet. Under hela fruktperioden bör minst tre förband appliceras. Intervallet mellan befruktningen är 14 dagar.

För den första utfodringen är fågelsläppar utspädda i 10 liter vatten lämpliga. Du kan också använda ammoniumnitrat, superfosfat och kaliumklorid (i förhållandet 20:55:35 per 10 liter vatten).

Den andra utfodringen är 1 liter mulleininfusion, 25 g superfosfat och 2 tsk. träaska. Du måste ta med dig vid roten.

För den tredje utfodringen kan du använda följande sammansättning: 3 msk. l. träaska, 25 g superfosfat och 0,5 g mangansulfat.

tomatskörd Pink Claire

När du applicerar mineral- och organisk gödselmedel är det viktigt att uppmärksamma tomaternas utseende. Om det växer dåligt och äggstockarna praktiskt taget inte bildas, kan mängden förband ökas. Om tomaterna, efter befruktningen, började växa lövträd och det praktiskt taget inte finns några äggstockar, bör utfodringen stoppas.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa