Egenskaper och beskrivning av tomatsorten Nastya sibiryachka

Bland ryska trädgårdsmästare är sorter av sibiriskt urval kända som tål låga temperaturer. Ett exempel är tomaten Nastya sibiryachka, som växer bra på gatan utan skydd. En lågväxande buske bildar blommor tidigt, där universella tomater har tid att mogna på en kort period. De är lämpliga för sallader och vinterberedningar av alla slag.

Det populära kvinnliga namnet används i namnen på ett dussin sorter. Du kan enkelt hitta sorterna Nastena, Nastenka, Anastasia på paket med tomatfrön. Men de bör inte förvirras. När allt kommer omkring kan sorter och hybrider, utom ett vanligt namn, inte ha något gemensamt. Samma mönster demonstreras av de sibiriska serierna när tomater med helt olika egenskaper är associerade med en bestående sibirisk karaktär.

tomatfrön Nastya sibiryachka

Låt oss titta närmare på funktionerna i sorten Nastya Sibiryachka. Stämmer namnet med dess egenskaper.

"Nastya-sibiryachka" - en pålitlig variation av tomater

Beskrivningen av sorten Nastya Sibiryachka talar om växten är extremt opretentiös, med mogen-tidigt mognad av frukter.

 1. "Nastya Sibiryachka" odlas i öppen och stängd mark, i områden med riskabelt jordbruk i Transuralen, Sibirien och Fjärran Östern. Detta betyder att den är perfekt för odling i alla zoner i centrala Ryssland.
 2. Växt med naturlig tillväxtbegränsning, standard typ av buske. Dessa parametrar gör det möjligt för oss att dra slutsatsen att sorten inte tar mycket tid att klämma, bilda en buske och inte kräver en strumpeband.
 3. Busken är medelgrön, kraftig, kompakt och når en höjd på bara 60 cm. Lågväxande sorter slutar växa mycket tidigare, och alla krafter riktar sig till att mogna frukterna. De odlas traditionellt utomhus, för även i händelse av en svår förkylning är de lättare att skydda med täckmaterial.
 4. Växten bildar frukter av en ganska stor massa. Vissa överskrider vikten på 200 g. Tomater har en något långsträckt form, som påminner om ett fat. Frukt är tät, med en fast slät hud, hallonröd färg.
 5. Massan är saftig, fast, med små frönskammare, god smak. Tomater kan användas till färska sallader och tillverka juice, potatismos, ketchups. Mindre prover betas eller saltas i olika ämnen eller på egen hand.

Sorten kännetecknas av en vänlig återkomst av frukter som kan skördas före början av de första höstfrostarna och därigenom skyddar mot sen blight. Recensioner talar också om hans opretentiösa vård. Odlare rapporterar om goda avkastningar som knappast kan förväntas från en så kompakt anläggning.

tomatbuskar Nastya sibiryachka

Jordbruksteknik och vård

Bestäm lågväxande tomater mycket lätt att ta hand om.Om de planteras i öppen mark kan både frön och plantor härdas. Dessa åtgärder påverkar väsentligt tillväxten och växternas förmåga att motstå ogynnsamma naturfaktorer.

 1. Frön sås i marken i slutet av mars eller början av april. De förbehandlas med en svag manganlösning och placeras i kylen över natten.
 2. Frön sås till ett djup av 1,5 cm och dyker i separata behållare med utseendet på två riktiga blad. Bevattning är måttlig, utfodring efter behov.
 3. 7-10 dagar innan de transplanteras i marken genomförs flera sessioner med härdande tomater, som vänjer växterna till intensivt solljus och lägre temperaturer.
 4. Buskarna planteras i marken under det sista decenniet av maj, början av juni. Planteringsschemat är 50 x 70, men buskens kompakthet gör att du kan plantera plantor vid foten av höga växter och kompaktera plantningarna.
 5. Även om sorten anses vara ganska anspråkslös, bör man inte glömma bort de enklaste åtgärderna för ogräs, ta bort de nedre döende bladen.
 6. Du måste också övervaka markfuktighet och lossa toppskiktet efter vattning. Om det behövs, utför upp till tre förband under växtsäsongen, beroende på växternas tillstånd.
 7. Om du följer de traditionella metoderna för att odla tomater kan skörden börja i slutet av juli, första halvan av augusti.

tomatplantor Nastya sibiryachka

Beskrivningen av tomatsorten Nastya-Sibiryachka visar växtens utmärkta egenskaper, som är ganska förenliga med dess namn. Vi kan säga att även med en ganska primitiv vård kan du förvänta dig en skörd. Växten visar verkligt sibirsk motstånd utan att kräva speciella odlingsförhållanden. Varje kännetecken motsvarar sorts syfte. Det är frosthård, har en förkortad växtsäsong, bildar små frukter som kan mogna under den korta sommaren. Kanske kommer han inte att ge en så rik skörd som höga växthustomater, men han kommer definitivt att glädja och överraska med sin opretentiöshet och vitalitet.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa