Funktioner i tomatsorten Raspberry Paradise och avkastning

En av företrädarna för Raspberry Miracle-tomatlinjen är raspberry Rai-sorten, som föds upp av ryska uppfödare. Denna sort är mycket populär bland sommarinvånare, eftersom mogna tomater inte bara har en läcker smak, men under fruktan blir busken en riktig dekor av trädgården. Fördelarna med sådana tomater uppskattades inte bara av amatörens sommarinvånare, utan också av professionella grönsaksodlare som tilldelade anläggningen många utmärkelser och examensbevis.

Huvudsakliga egenskaper hos Raspberry Paradise tomat

Raspberry Rai-sorten tillhör den tidiga mogna gruppen. Skillnad i högt utbyte och utmärkt smak.

Bland de viktigaste egenskaperna är:

 • obestämbarhet - en buske planterad i växthusförhållanden kan nå 2 meter i höjd;
 • växten kännetecknas av måttlig trädgårdsskötsel, bladen har en enkel struktur och en mörkgrön nyans;
 • 3 - 5 tomater mognar på en liten borste;
 • frukt är stora, deras genomsnittliga vikt varierar inom 500 - 600 gram;
 • mogna tomater har en rundad form och en karakteristisk räffling som ligger nära stjälken;
 • tomater har en tunn matt hallonhud, kännetecknad av elasticitet, som skyddar frukten från sprickbildning;
 • mogen röd hallonmassa är mycket saftig, sockerhaltig;
 • frukterna kännetecknas av en söt honungfruktsmak, som uppnås på grund av närvaron av en stor mängd socker och torra ämnen i tomatsammansättningen.

Sådana smakegenskaper av frukterna gör denna hallon tomat till en favorit bland barn: killarna älskar att äta färska tomater eller i sallader. Sommarbor använder Raspberry Paradise-tomatsorten för att förbereda olika kryddig purésoppor, tomatpuré och färskpressad juice.

Många hemmafruar konserverade den skördade grödan och fick olika vintresnacks, tomatpastor, baser för att laga mat soppa.

olika hallonparadis

Förutom de beskrivna egenskaperna har Raspberry Paradise-tomater ett antal fördelar:

 • de skördade frukterna kan transporteras över en lång sträcka, lagras väl;
 • gröna tomater mognar snabbt vid rumstemperatur;
 • den planterade busken har ökat motståndskraft mot de flesta tomatsjukdomar;
 • anläggningen ger korrekt skötsel höga utbyten.

Raspberry Paradise-tomaten har emellertid sina nackdelar. Deras lista inkluderar en stark känslighet för frost, exakthet till nivån på marknäring.

Karakteristiken och beskrivningen av sorten rekommenderas för att plantera växten i områden med svala klimatförhållanden endast i växthusstrukturer.

Odlingsförhållanden

Variation Raspberry Paradise, som tomat hallon ringer, det rekommenderas att plantera enligt planta metod. Det första steget är att förbereda material för sådd.

tomater i en vas

Steg-för-steg-beskrivning av såddrift:

 1. Före sådd blöts frön i en tillväxtpromotor.
 2. Jorden är beredd, beredd från trädgårdsjord och humus. Om humus saknas kan den ersättas med torv.
 3. Om sommarinvånaren behöver plantera en anläggning i öppen mark, bör såddarbete utföras under andra halvan av mars.
 4. Frönen planteras i torvbehållare som undviker plockningsprocessen, vilket skadar plantornas svaga rötter.

För att frön från Raspberry Paradise ska gro ut snabbt, bör de placeras i en miljö med måttlig luftfuktighet och en temperatur på 23 - 25 grader.

Beskrivningen av sorten rekommenderar att ta hand om plantorna och transplantera dem enligt följande instruktioner:

tomatväxande plantor

 1. Krukor med plantor placeras i ljuset, vattnas med vatten med en sprayflaska eller vattenkanna.
 2. Efter att 50 dagar har gått sedan plantorna började bör växterna härdas. För att göra detta måste du ta ut plantorna till utomhus varje dag. Härdningsproceduren bör vara cirka 2 timmar.
 3. Beskrivning av tomater rekommenderar att plantan planteras i öppen mark i början av juni. Om planteringen kommer att utföras i ett växthus kan du göra sommarstuga under andra hälften av maj. Innan plantering, se till att marken är helt uppvärmd.
 4. För transplantation bildas hål, jorden i dem befruktas med humus.
 5. Plantor från hallonparadis placeras i en formad fördjupning tillsammans med en behållare med torv, i vilken frönen sås, lätt strö av jord och vattnas med upphettat vatten. Framtida buskar placeras på ett avstånd av 60 - 70 centimeter från varandra.

Innan plantormaterialet transplanteras i jorden bör det matas två gånger med komplex gödningsmedel.

För att få maximal avkastning är det nödvändigt att ta hand om de planterade tomaterna:

 • omedelbart efter processen med att transplantera plantor från hallonparadiset, bör det knytas till stödstrukturerna;
 • efter uppkomsten av de första frukterna bör borstar med tomater förstärkas genom att binda dem till bärande strukturer - annars kan grenarna bryta under en massa av mogna ljusa hallon tomater;
 • det är nödvändigt att bilda en buske i en stam, och alla ytterligare sidoskott över 3 borstar måste tas bort i rätt tid;
 • under en säsong är det nödvändigt att mata plantningen fyra gånger med flytande komplexgödsel för detta.

odling av tomater

Att följa alla ovanstående regler kommer att rädda Raspberry Paradise från skador på grenarna och få en rik skörd av läckra tomater. Dessutom, med korrekt skötsel, har växten god immunitet mot vanliga tomatsjukdomar.

Potentiella sjukdomar och skadedjur

Hybridsorten Raspberry Rai kännetecknas av dess ökade motståndskraft mot de främsta tomatsjukdomarna. Det kännetecknas av det faktum att det nästan aldrig påverkas av fusarium, verticillos och tobaksmosaik. Sommarbeboare rekommenderar emellertid endast deras erfarenhet smittförebyggande.

För att göra detta bör tomatbuskar sprayas med en svag lösning av kaliumpermanganat, fytosporin. Ett utmärkt förebyggande är desinficering av jorden med en lösning av kopparsulfat omedelbart innan den förberedda plantan transplanteras i jorden. Med spridningen av en senblodepidemi är det nödvändigt att behandla buskarna med preparat som inkluderar koppar.

Trots att Raspberry Paradise tomater är mycket resistenta mot sjukdomar, kan växten påverkas av skadedjur. För att hantera detta problem bör buskarna regelbundet behandlas med hembakade produkter eller industriella insektsmedel.

Som folkrättsmedel har kelandavkok, ammoniak och tvålvatten visat sig väl.

Trots att Raspberry Paradise är ganska krävande att ta hand om, föredrar sommarinvånare ofta denna speciella sort, med hänvisning till den oöverträffade smaken av tomater, deras saftighet och mångsidighet i beredningen och högt utbyte. Det är värt att tänka på att växten utan regelbunden gödning kan producera en liten skörd, bära frukt med medelstora tomater. Regimen med gödsling och vattning av bäddar bör noggrant följas.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa