Egenskaper och beskrivning av tomatsorten Hallonimperium, dess utbyte

Den crimson Empire tomaten är en verkligt underbar grönsak som kan bära frukt under lång tid, trots instabilt väder med regn och temperatursvingningar. Odling av tomater, söta, välsmakande, är en enkel uppgift för både en erfaren trädgårdsmästare och en nybörjare. Det är nödvändigt att uppmärksamma villkoren för att hålla vegetabiliska växter, reglerna för att ta hand om den.

Särdragen hos hybriden

Bland de tidiga mogna varianterna kännetecknas Raspberry Empire. När man skriver en beskrivning av en grönsakskörd, noteras att sorten:

 • busken når en höjd av upp till en och en halv meter och över;
 • fruktning inträffar efter 95-110 dagar från den dag de första skotten dyker upp;
 • upp till tio eller fler rosa frukter utan en grön fläck bildas på penslarna;
 • massan av hjärtformade tomater når 100 - 150 gram;
 • hybridens höga motstånd mot apikal och rotrötning, brun fläck;
 • utbytet av en tomat är från arton till tjugo kilo per kvadratmeter plantering.

Tomater av sorten Raspberry Empire odlas i öppen och stängd mark. Men hybriden bär frukt bättre och längre i växthus eller växthus, under en filmbeläggning.

Växande krav

Många väljer hybrider uppfödda av uppfödare för odling eftersom de alltid ger frukt av hög kvalitet, och de har hundra procent frögroning och de har utmärkt smak.

Odling av tomat Raspberry Empire F1 är säkrare i ett växthus. För att göra detta, i slutet av februari eller början av mars planteras tomatfrön i speciella behållare eller lådor. Hybridplantering är vanligt. Den består av:

empire tomater

 • glasyr;
 • toppdressing;
 • hackor.

Plantering av 65 dagar gamla plantor i växthusförhållanden utförs i slutet av april - början av maj.

avlånga tomatplantor placeras i hålen snett, sätter stjälkarna på marken, strö över jorden. Om växthuset är lågt fungerar denna metod för att plantera tomater också.

Nödvändigt höga sorter är bundna till pinnar och helst till en horisontellt sträckad tråd.

För att buskarna ska bära frukt bättre lämnas inte mer än fem till sex fruktborstar på växten. Efter det kan du klämma på toppen av huvudstammen och lämna två eller tre blad ovanför den övre borsten. Detta hjälper fostret att få tillräcklig näring.

tomater i växthuset

Det rekommenderas att följa dessa regler för att ta hand om tomater av raspberry Empire-sorten:

 1. Bevattna tomaten i överflöd bör vara sällsynt. Och för att minska avdunstningen från jorden läggs ett lager halm eller torv med två centimeter tjock runt tomatbuskarna.
 2. Var tionde dag behöver Raspberry Empire-tomaterna utfodring.Den framställs av en mullein utspädd i ett förhållande 1: 5 genom att tillsätta tio gram ammoniumnitrat till en hink med lösning, femtio gram superfosfat, femton gram kaliumsalt. Under mognaden ökar mängden kaliumsalt till åttio gram, ammoniumnitrat till trettio. En hink med lösning tillsätts per kvadratmeter tomatplantningar.
 3. När du odlar tomater är det obligatoriskt att kontrollera lufttemperaturen i växthuset. Det bör inte stiga mer än trettio grader Celsius, annars kommer blommorna att falla av på grund av pollenens sterilitet.
 4. Den bibehållna luftfuktigheten i rummet är optimal för grönsaken i intervallet 50 till 70 procent.

tomatodling

Hybridomaten kännetecknas av god tillväxtdynamik efter plantering i ett växthus. Fruktande tomater kommer att öka om du bildar en obestämd buske i en, såväl som i två stjälkar.

Formationsregler i en eller två stjälkar

För att öka utbytet av söta tomater Raspberry Empire, är det nödvändigt att utföra en torkning av en sort av grönsaker under tiondelarna av juni. Överskottsskott på plantans stjälkar avlägsnas, vilket lämnar tre blad ovanför den sista blomställningen. Proceduren upprepas sedan var tionde eller tolv dag. Om bara huvudstammen är kvar, tas alla styvbarn bort.

Formar en buske i två stjälkar, en stark nedre skjut kvar för frukt. Förfarandet, som utförs i tid, gör att du får hallonfrukter två veckor före tiden.

Ta bort onödiga processer genom att bryta ut dem. För Imperia-tomater är detta smärtfritt om stegarna når en längd av tre till fem centimeter.

De första i raden för nypning är friska tomatbuskar. Svaga, sjuka växter går sönder senare. Denna sekvens kommer att stoppa spridningen av svamp- och virussjukdomar som överförs genom juice tomater vid klämma.

Recensioner av trädgårdsmästare

Raspberry Empire-sorten får bara utmärkta egenskaper från dem som odlade hybridtomaten. Mångsidigheten hos tomatskörden noteras särskilt. Röda frukter, söta som hallon, älskas av både barn och vuxna. De används för att förbereda konserver för vintern. En del människor äter färska hallonstomater. De lagras under lång tid och tål långvarig transport. De gör läckra såser och pasta. Sötaktiga tomater är lämpliga för att göra tomatsaft. De kännetecknas av en tillräcklig mängd torrsubstans, en liten mängd frön och också saftig massa.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa