Månskärningskalender för trädgårdsmästaren och trädgårdsmästaren för 2020 och planteringsbord

Genom att studera månsåddkalendern för 2020 samlar trädgårdsmästare och trädgårdsmästare användbar information för att förstå när det är bättre att plantera en växt och ta hand om den. Och allt för att öka avkastningsindikatorn. Förutom gynnsamma och ogynnsamma dagar kommer kalendern att indikera neutrala och låter dig också välja rätt tid för vattning och gödsling.

Vad du behöver veta om månens faser

Ett sådant begrepp som en astronomisk cykel har ett viktigt inflytande på kulturens tillväxt, i vissa fall är det avgörande. Det tros att om du följer vissa regler kan du skörda en god skörd och optimera arbetet på webbplatsen.

Vaxande halvmåne

I större utsträckning är fasen lämplig för att påverka skotten, men att "röra" rötter under denna period rekommenderas inte.

Trädgårdsmästare rekommenderar just nu:

 1. Mata grödan med mineralgödselmedel eller använd organiskt material.
 2. Arbeta jorden, utför lossande.
 3. Vatten, och även vaccinera, välj sticklingar för plantering.

I denna månfas kan du transplantera och till och med i vissa fall plantera växter, men utan att röra rotsystemet.

månkalender

Fullmånefaser

Det är bara tre dagar under vilka följande typer av arbete inte bör utföras på webbplatsen:

 • ympande växter rekommenderas inte;
 • klipp inte av, ta inte styvbarn och sidoskott;
 • och tar inte heller bort torra grenar, löv och stjälkar.

Men du kan utföra andra aktiviteter som innebär att ta hand om kulturen:

 1. Det är inte förbjudet att ta bort ogräs eller tunna ut tjocka krossar.
 2. Skyddsåtgärder som kommer att bli av med skadedjur och sjukdomar är inte överflödiga.

På en fullmåne är erfarna trädgårdsmästare engagerade i att skörda och skörda frön för plantering. Under denna tid kan du skapa ämnen som inte kräver värmebehandling.

ta bort grenar

Avtagande måne

Det anses vara en ogynnsam tid för arbete med rotsystemet och skott. För närvarande rekommenderas det:

 • det är bättre att plantera baljväxter, såväl som blom- och rotplantor;
 • du kan mata de grödor som växer på sajten, samt ta bort ogräs och odlade skott;
 • det är värt att skörda, torka frukt och svamp.

Uppmärksamhet! På den avtagande månen börjar de utföra ämnen, och de som kräver värmebehandling passar bättre.

Fas av nymånen

Under nymånen är det bättre att ta bort alla skott och växter som har torkat upp eller har skadats från platsen. Du kan utföra markodling som kan bli av med skadedjur och sjukdomar.

Skörden för närvarande är inte dålig, liksom beredningen av medicinska örter för vintern. Men du bör inte utföra följande arbete på platsen på nymånen:

 1. Bättre att skjuta upp att gräva jorden.
 2. Uteslut sådd, transplantering och plantering i marken eller växthusförhållanden för alla grödor.

landar enligt schema

Vilka växter kan planteras på den växande månen?

Den här tiden kommer att vara gynnsam för att plantera grödor som sträcker sig uppåt, växer med månen och placerar skott och frukt ovanför jordytan. Listan ska innehålla:

 • aubergine, zucchini, pumpa;
 • gröna och andra, kål, paprika och paprika;
 • bönor, majs, tomater och jordgubbar.

Det är inte förbjudet att plantera medicinska eller kryddiga örter (dill, basilika, mynta, citronmelisse, rosmarin, valerian). Förutsatt att de "sträcker sig upp" och inte sprider sig längs marken.

aubergine plantor

Vad ska man landa på den avtagande månen?

Trädgårdsmästare vet att det under denna fas är möjligt att så grödor som producerar frukt som finns i omedelbar närhet av landet. Företräde ges:

 1. Bönor, potatis, morötter.
 2. Du kan plantera vitlök, lök, rädisor och kronärtskocka i marken.

Men med den största otåligheten väntar denna period av trädgårdsmästare som planterar fruktplantor och buskar. De förbereder sticklingar i förväg för att plantera dem på den avtagande månen.

Den här gången är också bra för att plantera blommor, blommorna rotar bra.

landar i hålet

Vilka växter att plantera under nymånen och fullmånen?

För närvarande är det bättre att inte plantera några växter, eftersom det på en fullmåne eller på en nymåne finns en risk att stöta på ett sådant problem som dålig frögroning. Plantor planteras inte heller - det är stor sannolikhet för att de kan dö.

Men dessa sommarperioder (nymåne och fullmåne) är lämpliga för skörd, eftersom plantorna fruktar, liksom dess stjälkar, fyllda med vitalitet.

fröskott

Är det möjligt att ta hand om växter under en månförmörkelse?

Nej, en sådan period, inklusive tre dagar före och tre dagar efter, är den tid under vilken det är bättre att inte störa jorden och de grödor som växer på den.

Vilka är konsekvenserna av försök att gå ombord och manipulera planteringsvård:

 • förstöra plantorna;
 • bromsa deras tillväxt och utveckling avsevärt;
 • minska skörden.

Som regel förekommer förmörkelser under fullmånen, av denna anledning anses fullmånens tid vara ogynnsam för landningar.

Solförmörkelser påverkar också negativt alla ovanstående indikatorer.

arbeta med blommor

Ska du lita på och använda månkalendern?

Positiv dynamik, med förbehåll för alla regler, får inte sommarinvånaren att vänta länge. Trädgårdsmästare använder gärna kalendern och noterar att den fungerar.

Om det finns tvivel om metodens effektivitet kan praktiken fördriva dem. Det är bättre att kontrollera alla rekommendationer i kalendern för att se till att de är effektiva.

Stjärntecken och trädgårdsarbete

Trädgårdsplanen för att utföra arbete på platsen beror också på astrologiska aspekter. Var inte förvånad, men månfaserna är inte allt. Det är värt att ta hänsyn till baksidans tecken, eftersom de också påverkar tillväxten och utvecklingen av grödor som växer på platsen.

kratta vid fötter

Hur astrologi hjälper trädgårdsmästare:

 1. Brandtecken hjälper dig att få en god skörd från fruktplantor, Skytten, Väduren och Leo har en gynnsam effekt på bladgrönsaker.
 2. När jordens tecken (Oxen, Stenbocken, Jungfrun) härskar på himlen, glöm inte att applicera gödningsmedel, de kommer att hjälpa till att optimera rotsystemets tillväxt och därför förbättra grödans överlevnad.
 3. Om du vill få en blommande trädgård, så plantera växter, och utfodra dem under den tid då månen står i tecken på luft (dessa inkluderar Tvillingarna, Vattumannen, Vågen).
 4. Vattentecknen i zodiaken kännetecknas av en positiv effekt på lövsystemet, under denna period kan allt arbete relaterat till skott utföras. Sådana tecken inkluderar: konstellationen Skorpionen, Cancer, Fiskarna.

Hjälp: grönsaker planterade i marken eller växthus växer snabbt om månen var i tecken på Väduren, Skytten eller Leo under plantering.

trädgårdsarbete verktyg

Tabell över gynnsamma och ogynnsamma dagar för plantering och vård av växter för 2020

Glöm inte att när du bildar en trädgårdskalender i månader, att det finns både gynnsamma och ogynnsamma dagar i var och en av dem. Detta gör justeringar av arbetet, men om månlandningskalendern hjälper till att öka avkastningen avsevärt och optimera arbetet, är det vettigt att följa sina rekommendationer.

januari

För att plantera frön kan denna tid knappast kallas gynnsam, orsaken till allt är olämpliga temperaturförhållanden, som inte tillåter arbete på gatan. Men i januari kan du uppta dig med att välja plantor och förbereda marken.

datum för arbete

Vilka dagar i januari kan du plantera vissa grödor:

Solanaceous grödor: tomater, paprika, auberginedu kan plantera plantor på första och andra siffrorna, sedan 10 och 11, och efter - bara från 27 till 29.
Kryddiga grönsaker och örterdet är bättre att skjuta upp planteringen av frön till den 20: e och den 25: e, du kan göra det den 29: e.

Men det är bättre att applicera gödningsmedel i jorden från 1 till 5, om nödvändigt, upprepa alla procedurer på 19-20.

typer av skörden

februari

Om du bor i ett varmt klimat eller är den lyckliga ägaren till ett uppvärmt växthus kan du plantera grödor som har en lång tillväxtfas i jorden.

Aubergine, tomater, paprika och zucchini kan planteras följande dagar i månaden:6 till 8 och 25 till 27.

 

Kål av alla sorter och typer:förfaranden för plantering av plantor i växthus utförs i slutet av månaden, helst från 22 till 23.
Vitlök, lök, örter:mitten av månaden, från 16 till 17, är idealisk, liksom slutet från 23 till 25.
Morötter, potatis, rädisor och kronärtskocka:vid behov kan du plantera dessa växter i växthuset i slutet av månaden - från 23 till 26.
Gurkor, meloner och vattenmeloner:plantera frön i koppar eller groddar dem börjar den 24.

vitkål

Mars

Snart kommer det att vara nödvändigt att ordna trädgården, förbereda för plantering av evenemang. Om du bestämmer dig för att plantera plantor i ett växthus med koppar eller lådor, föredrar du följande dagar i månaden:

15 och 16, samt 23 och 24:dessa dagar kommer att vara gynnsamma för plantering av tomater, såväl som aubergine och andra nattskydd.
21 och 22:bättre att plantera kål.
I mitten av månaden, från den 15 till den 17: e:börja plantera frön av gurkor och meloner.
Dagarna i slutet av månaden kan betraktas som universella för att utföra planteringsarbete:från 22 till 25.

april

De mest gynnsamma dagarna denna månad är enkla att beräkna. När du förbereder plantor ska du vara uppmärksam på mitten och slutet av månaden.

Gynnsamma dagar för plantering:Ogynnsam:
11, 12, från 29 till 23, och sedan från 27 till 30.

 

det rekommenderas inte att utföra något arbete på webbplatsen den femte dagen såväl som i början av månaden (2, 3, 4).

omplantering

Maj

Om du vill att en trädgård ska växa på platsen bör transplantation av plantor endast ske på lämpliga dagar, vi pratar om mitten av månaden.

Gynnsam tid för plantering:Ogynnsamma dagar:
 

från 8 till 10 och sedan från 17 till 19 och sedan från 26 till 28.

detta är perioden 5 till 11 maj.

 

juni

Den här månaden är det bättre att inte plantera arbete utan andra som syftar till att ta hand om växter som börjar få styrka under solens varma strålar.

Lämpliga dagar för utförande av olika verk på sajten:Befruktning:Beskär skott och ta bort styvbarn:
i mitten av månaden, med början från 10 nummer och slutar med 25, rekommenderas att återuppta aktiviteter närmare slutet av månaden, den 27-30.arbeta 18-19 juni.

 

skjuts upp till slutet av månaden och hålls den 20.

 

avlägsnande av stegen

juli

För närvarande genomförs sådd av kålfrön, det är bättre att göra det från den 8: e till den 10: e månaden.

Ympning av träd:Lossa jorden:Pestkontroll:
mitten av månaden och början av juli är idealiska från 2 till 7.13, 14, 15, 18, 19.

 

slutet av månaden från och med den 23: e.

 

augusti

I denna månad börjar skörden, den varar till mitten av september, i vissa fall ännu längre.

Det är bäst att göra sådant arbete på webbplatsen följande dagar:När är det bättre att inte röra marken:
Från 11 till 13. Sedan - från 17 till 19 och i slutet av månaden - från 23 till 29 augusti.1 och 30 augusti.

 

skörd

september

I september utförs inget arbete på platsen den 15 och 28. Och skörden fortsätter till den 20: e månaden.

oktober

När skörden har skördats kan du plantera grödor som "övervintrar" i marken.

Lök, vitlök och andra växter:i början av månaden, upp till 10 nummer. Men bättre den 1 eller 2 oktober.
Morot:5 eller 6 eller bättre 10.

november

Den här månaden är det bättre att bära marken, eftersom allt arbete på webbplatsen officiellt redan har slutförts.

morot på bordet

december

Den här månaden kan trädgårdsmästaren koppla av och njuta av resultatet av arbetet på platsen under våren och sommaren.

Alla aktiviteter i landet eller i trädgården koordineras bäst med månkalendern, som erfarna trädgårdsmästare gör som vill optimera arbetet och få en anständig skörd som ett resultat.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa