Månskärningskalender för plantering av trädgårdsmästaren och trädgårdsmästaren för september 2020

För många är slutet av sommaren förknippat med skörden. Det är en känsla av att sommarstugan är slut och tiden har kommit till vila. September är den månad då förplanerade transplantationer eller planteringar före vintern av vissa grödor görs. För att välja rätt datum för arbete använder trädgårdsmästare och grönsaksträdgårdar månkalendern för september 2020.

Månfaser i september 2020

Månskroppen gör en fast rörelse varje månad. Under denna tid förändras månens tillstånd gradvis. Det består av fyra på varandra följande faser:

 1. New Moon, som faller den 28 september. Detta är ett tillstånd som kännetecknas av närvaron av en stjärna på en rak linje mellan solen och jorden. Med New Moon är stjärnan inte synlig på himlen.
 2. Fullmåne som inträffar den 14 september. Ljuset vid början av Fullmånen blir helt upplyst.
 3. Tillväxten av stjärnan fortsätter från 1 till 13 september. Denna period är indelad i två kvartal. Det första kvartalet präglas av utseendet på en smal remsa av en ny stjärna, vid det andra kvartalet tar den sin fulla form.
 4. Minskningen av stjärnan varar från 15 till 27. Under denna tid förvandlas skivan från full till en smal remsa.

Månfasens inflytande på plantering

Enligt de insamlade forskningsuppgifterna är månens cykliskhet nära besläktad med växternas utveckling. Faserna motsvarar vissa perioder:

 • intensiv tillväxt, såväl som utvecklingen av den ovanjorda delen av växter, observeras under Growing Moon;
 • ökning, ytterligare aktiv utveckling av knölar eller rotdelar sammanfaller med månens avtagande;
 • med en fullmåne eller nymåne observeras en avmattning i tillväxten.

Cykliskhet beaktas vid utförande av schemalagda arbeten. De dagar då en ny eller fullmåne visas används för att ge växter vila, kallas dessa perioder viloperioder.

Stjärntecken i september

I september faller den nya månen på tiden för dominans av Jungfruens tecken. Fullmånen faller under dominansen av Fiskarna. Perioderna med tillväxt och nedgång faller på resten av stjärntecknen.

trädgårdsmästare kalender

Månsåddning och landningskalender med dagar för september 2020

Trädgårdsmästare och trädgårdsmästare styrs av den information som systematiseras av månplanta- och såkalendern. Genom det kan du bestämma de mest lämpliga datumen för plantering, såväl som dagar då det inte rekommenderas att återplantera vuxna grödor eller så frön.

Gynnsam

Lämpliga siffror för sådd av växthus med frön av rädisor, kinakål, sådd av sallad skiljer sig från de datum som är avsedda för plantering av fleråriga blommor eller buskar.

Typ av kulturdatum
Grönsaksgrödor3, 4, 11, 13, 23, 22
Blommor och prydnadsväxter1,2, 3, 4, 5, 6, 7, 30
Bärbuskar1, 2, 3, 4, 8, 9, 13, 22, 23, 24, 30

Ogynnsamma perioder

Rastperioderna för vila eller vila är de siffror som New Moon och Full Moon faller på, liksom några dagar efter dem: 14,27,28,29.

landningsdatum

När man ska återplantera växter i september

För transplantation av buskar, fleråriga växter används perioder när månstjärnan går in i ett aktivt tillväxtstadium. Denna tidsperiod faller under första halvåret i september. Jorden förblir varm och mottaglig för odling, innan frosten börjar har växterna tid att helt anpassa sig och ta ner nya rötter.

Information! Under den första veckan i september är det vanligt att dela upp och transplantera fleråriga växter till en ny plats.

ledtråd för trädgårdsmästaren

Vilket arbete att utföra den här månaden

September är lämplig för en viss typ av arbete. Luften förblir varm, jorden kan grävas fritt under dagen, men lite frost börjar dyka upp på natten, dagg faller på morgonen.

Torra, klara dagar är lämpliga för desinfektion av förråd för grödor och grönsaksberedningar. Källare eller källare ventileras och behandlas med speciella medel. Skördade medicinalväxter torkas under skjul och grönsaker förbereds för ytterligare lagring.

Särskild uppmärksamhet ägnas åt beredningen av kompost, som lämnas i groparna för ytterligare mognad. För detta läggs det klippta gräset på det förberedda skiktet. När frosten börjar täcks kompoten med folie och brädor.

droppjord

Månadens början är lämplig för det första skedet av höstgödsling. Mineralkompositioner med ett högt innehåll av fosfor och kalium införs, vilket mättar jorden och gör den mer bördig för vårplantering.

I trädgården

I trädgårdarna utförs förberedande arbeten såväl som transplantationsaktiviteter:

 • beredning av gropar för transplantation;
 • beskärning av torra grenar;
 • avlägsna den återväxta mustaschen på jordgubbar eller jordgubbar som inte är kvar.
 • transplantera bärbuskar;
 • gödsling av bärbuskar med mineralgödselgödsel;
 • behandla buskar från skadedjur eller sjukdomar.

Information! Trädgårdsarbete på transplantation, som åtföljer reproduktion av perifära barrträd, utförs under andra halvan av september.

förbereda gropar

I trädgården

Trädgårdsarbetet inkluderar skörd. Detta gäller för sena grödor som planterades under andra hälften av sommaren. Morötter, rödbetor, lök och tomater skördas för ytterligare skörd. I september planerar de traditionellt att samla in och sortera utsädepotatis för vårplantning. Lök grävs ut före regnet för att torka glödlamporna i torrt, klart väder.

Efter skörden utförs arbetet på platsen:

 • markodling med hänsyn till grödor före vintern;
 • sådd grön gödsel;
 • plöjning;
 • gräva jorden;
 • befruktning av tomten med kompost för vårmognad;
 • genomföra aktiviteter för odling av mark för att förstöra skadedjur som går djupt in i marken för övervintring.

plöjer landet

I växthuset

Växthusplantningar gör att du kan samla en liten gröda efter början av höstfrostar. Gröna, kål, vissa typer av grönsaker planteras under filmen.

Växthusförhållanden är lämpliga för att plantera selleri, sallad, persilja, basilika. De väljer tidiga mogna sorter som lyckas växa fram till andra hälften av oktober.

Referens! I slutet av september planerar de att transplantera skär, peppar och buskpersilja för att växa i fönsterbrädan.

Efter skörden av grödorna behandlas växthusarna med beredda föreningar för att skydda mot reproduktion av skadedjur och uppkomsten av mögel.I slutet av månaden värms växthusarna upp, de hittade sprickorna är stängda.

odla mark

Funktioner i jordbruksarbete i olika områden

Arbetet beror inte bara på de perioder som indikeras av månkalendern, utan också av klimatzonens egenskaper:

 1. I de nordliga regionerna planeras skörden den första veckan i september. Förberedelsen av platsen genomförs under första halvåret för att utesluta effekten av låga temperaturer på grödor.
 2. Krasnodar-territoriet och de angränsande södra territorierna kännetecknas av höga lufttemperaturer under dagen, som kvarstår under hela september, därför skjuts arbetet med att skörda och förbereda platsen till andra halvåret.

På hösten brukar man göra vattning före vintern. Detta är den sista händelsevätningen. Den inkommande fukten kommer att vara den enda källan för de grödor som planterats för vintern. Denna procedur planeras beroende på temperaturindikatorerna i regionen. Om territoriet kännetecknas av lägre temperaturer under den andra halvan av månaden, planeras vattningen före vintern tidigare.

arbeta på hösten

Information! För Krasnodar-territoriet och de angränsande södra territorierna skjuts vattningen före vintern till oktober, eftersom lufttemperaturen förblir hög till slutet av månaden.

Tips för trädgårdsmästare

Transplantationer och åtgärder för bearbetning av platsen utförs i enlighet med påverkan av månens cykler. Detta främjar den intensiva tillväxten av de planterade växterna och garanterar också en snabb anpassning för transplanterade buskar eller fleråriga blommor.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa