Månskärningskalender för trädgårdsmästaren och trädgårdsmästaren, tabell över arbeten för oktober 2020

Det är bättre att genomföra agrotekniska åtgärder med ett öga på månskådningskalendern för en professionell trädgårdsmästare och trädgårdsmästare för oktober 2020. Med sin hjälp kommer det att vara möjligt att undvika många misstag under viktigt jordbruksarbete. Genom att känna till de gynnsamma datumen för månaden kan du beräkna de föredragna datumen för plantering och senare - för att skörda en utmärkt skörd.

Månfas i oktober 2020

Månen, som är en jordisk satellit, påverkar rörelsen av sap inuti växter. Tillståndet och utvecklingen av många trädgårds- och trädgårdsodlingar är beroende av dess placering relativt jorden.

Månfaser i oktober:

  • Växande (1 ... 13);
  • Fullmåne (14);
  • Minskar (15 ... 27);
  • New Moon (28).

Hur stjärntecken påverkar växter

I oktober stannar månaden vid vart och ett av de 12 stjärntecknen. Denna satellits position relativt andra planeter och relativt jorden påverkar vegetationen. Växternas tillstånd och indikatorerna för den framtida skörden beror på månens plats.

När månaden har fruktbara tecken rekommenderas det att plantera grödor på sådana datum. Det finns tecken som påverkar olika växter negativt. Fertila är: Cancer, Fiskarna, Skorpionen, Oxen, Vågen, Stenbocken. Relativt produktiv: Jungfrun, Skytten, Tvillingarna. Karg: Väduren, Leo, Vattumannen.

Vilka jordbruksaktiviteter kan genomföras i oktober:

  • plocka frukt: Skorpionen (1,2), Skytten (3,4), Stenbocken (5,6), Fiskarna (10,11), Skytten (30,31).
  • samling av rotgrödor, plantering av trädplantor: Oxen (15,16), Tvillingarna (17,18,19), Cancer (20,21), Jungfrun (24,25), Vågen (26,27).

oktober kalender

Gynnsamma kalenderdagar för framgångsrik plantering

Jordbruksarbete för oktober:

Månadens nummerTyper av jobb
1…6vintersådd av persilja, dill, olika sallader, sorrel, ruccola
7…9skörda löv, rengöra platsen
10…11vintersådd av grönska
13 ... 15 dagar av fullmånensanitär rengöring
16…21vinterplantning av lök, vitlök, morötter, rädisor, rödbetor; plantera plantor, återplantera buskar, plantera bulbous blommor
22…23befruktning, fuktladdning
24…26vintern plantering av bulbous blommor och röda grönsaks trädgårdsgrödor
27 ... 29 dagar av New Moonsanitära åtgärder, beskärning
30…31vintersådd av dill, persilja och sallader

lyckosamma dagar

Vilka växter rekommenderas att plantera under den avtagande månen

De utför podzimnyu plantering av lök, vitlök, morötter, rädisor, rödbetor. Från 15 till 27 planteras tulpanlökor, hasselrygg, påskliljor, liljor. Under det andra decenniet av oktober planteras träd och unga buskar.

Vilka växter att plantera på den växande månen

Från 1 till 13 sås frön av persilja, sallad, spenat. Dessa grödor kommer bara att växa nästa säsong. De första greenerna kommer att dyka upp tidigt på våren.

Fel tid att gå ombord

På dagarna för Full Moon (13 ... 15) och New Moon (27 ... 29) försöker de att inte göra någonting på fältet. Det är oönskat att bedriva jordbruksarbete när månaden är i Vattumannen (7 ... 9), Väduren (12 ... 14), Leo (22-23).

landar i marken

Växtskalenderkalender för oktober 2020

I oktober genomförs jordbruksaktiviteter beroende på månens plats. På hösten gräver de upp jorden, tar bort ogräs, applicerar gödselmedel och utför sanering av jorden. I oktober sköts träd och buskar, fleråriga blommor som finns kvar i marken för vintern isoleras. Det är riktigt att antenndelen måste stängas av.

Torkade årliga blommor tas bäst ur blomsterbädden.

Ogynnsamma dagar

På New Moon (27 ... 29) och Full Moon (13 ... 15) är det bättre att göra skräpuppsamling, förstörelse av ogräs, skadedjur. På sådana dagar rekommenderas att gräva upp jorden, samla fallna löv, kvistar.

Lämpliga dagar för trädgårdsskötsel och trädgårdsskötsel

Under det första decenniet av oktober bedriver de podzimny plantering av grönska, kompostering. Från den 15: e planteras kulor.

I slutet av oktober genomför de fuktladdning, matar perenner och beskär grenar.

höstlandning

När ska man plantera och återplantera trädgårdsgrödor och krukväxter i oktober 2020

Från 1 till 14 skördas sena frukter och grönsaker, vilket bär frukt i ovanstående delar. Från 15 till 27 gräver de upp alla rötter i jorden, transplanterar årliga blommor från blomsterbäddar till inomhuskrukor.

Förutom skörden planteras i oktober rädisor, rödbetor, lök, vitlök och morötter på vintern. Dessa grödor planteras i en sjunkande fas, det vill säga från 15 till 27. Jordtemperaturen ska vara + 2 ... + 5 grader Celsius (inte högre).

fick plantor

I samma period, i regioner med en varm, lång höst (med en jordtemperatur på +10 grader) planteras plantor. Innan det kalla vädret börjar bör unga träd slå rot på en ny plats och ha tid att anpassa sig till nya förhållanden. Från 15 till 27 oktober kan du börja sprida blommor och buskar genom att dela en buske eller rhizom.

Under andra hälften av oktober begravdes kulor av tulpaner, hasselnusar, hyacinter, påskliljor, liljor, krokusar i marken. Senplantning utförs endast i de regioner där jordens temperatur vid tidpunkten för plantering är 10 grader Celsius och innan frosten börjar minst 20 dagar.

trädgårdsarbete

På senhösten är det bättre att inte så inomhus växtskyddsfrön. Det rekommenderas att skjuta upp detta till våren. Men från 15 till 27 oktober kan du börja transplantera inomhusblommor. Växter transplanteras vanligtvis i stora behållare eller krukor om de är odlade och har lite utrymme i en gammal kruka.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa