Månkalender för februari 2020 för trädgårdsmästaren, gynnsamma planteringsdagar

Månkalendern för trädgårdsmästaren för februari 2020 kommer att göra det möjligt att välja rätt tid för plantering av en viss gröda. När allt kommer omkring är det tillrådligt att så plantor för att få plantor, med hänvisning till månens plats. Fel dag kommer att minska avkastningen och leda till att grödan växer oöverkomlig.

Månfas i februari 2020

Vid planering av jordbruksaktiviteter är det lämpligt att ta hänsyn till månadens plats, eftersom utvecklingen av absolut alla växter beror på denna planet. För varje period finns det en lista över tillåtna och förbjudna händelser.

Det finns fyra månfaser (för februari dagar):

 1. Waning Moon (1 till 3, 20 till 28).
 2. New Moon (5).
 3. Den växande månen (från 7 till 17).
 4. Fullmåne (19).

Vilket trädgårdsarbete kan du göra

När du arbetar i din trädgård eller i din trädgård rekommenderas att du kontrollerar månkalendern. Vissa kategorier jordbruksarbete som utförs på ny- eller fullmånsdagar ger inte de förväntade resultaten efteråt.

mycket grönsaker

På nymånen

En dag faller på nymånen (femte dagen). Det är dock värt att avsätta 3 dagar för denna period. Dagen innan, den mycket nya månen och dagen efter. Under denna period är det oönskat att så plantor. Men du kan göra mindre ofta plantor som har blivit för tjocka eller ta bort ogräs. Grödor kan behandlas för sjukdomar och insekter. Jorden där plantorna växer tillåts lossna och hälla på nymånen.

Det är oönskat att så eller plantera växter den här dagen. Men du kan extrahera ogräs eller tätt växande plantor från marken.

I fullmånen

Fullmånen i februari inträffar den 19. Denna period varar dock längre: tre hela dagar. Fullmånen kommer en dag före den 19: e och slutar först den 21 februari. Under denna period kan du ogräsa sängarna, ta bort ogräs eller göra för täta plantor mindre ofta. Växter kan behandlas för sjukdomar eller skadedjur. Under fullmånstiden kan grödor utvinnas från marken, men ingenting kan planteras. Det är förbjudet att plocka och nypa rötter.

mycket grönsaker

Månens mest gynnsamma positioner i stjärntecknen för plantering

Vid sådd bör man ta hänsyn till vilka specifika tecken planeten befinner sig i.Dess plats påverkar den efterföljande utvecklingen av kulturer.

Position angående tecken och inflytande på växter:

 1. På rötter - i Jungfru, Oxe, Stenbock.
 2. På bladen - i Skorpionen, cancer, fisk.
 3. På blommor - i Vattumannen, Vågen, Tvillingarna.
 4. För frukter - i Leo, Väduren, Skytten.

Frön sås endast på de dagar då planeten befinner sig i följande stjärntecken: Skorpion, cancer, fiskarna, Jungfru, Oxen, Stenbocken. I februari motsvarar de mest framgångsrika datumen för plantering av grödor 7, 8, 11, 12, 16, 17 nummer.

olika grönsaker

Lunar landningskalender

Varje gröda har sina egna lämpliga planteringsdagar. När allt kommer omkring finns det växter som bär frukt uteslutande över marken (tomater, paprika). Många grödor växer och mognar bara i jorden. För trädgårdsmästaren är det viktigt vilken dag såhändelsen äger rum: för en växande eller avtagande fas.

Lyckliga dagar

Den period som motsvarar odlingsfasen rekommenderas för sådd av grödor som kommer att utvecklas och bära frukt över marken. I februari faller sådana dagar från 7 (6) till 17 (18). På bara 10 dagar måste du ha tid att så tomater eller aubergine för plantor. Under denna period rör sig juicerna från botten upp och säkerställer maximalt utbyte av grödor ovan jord.

trädgårdsarbete

Ogynnsamma dagar

Det är oönskat att plantera växter som kommer att bära frukt över jordytan i en sjunkande fas. I februari faller sådana dagar från 1 till 3, från 20 till 28. Under denna period kommer endast planterade rotgrödor att bära frukt. Till exempel lök, potatis, rädisor. På sådana dagar koncentreras energin maximalt på växternas rötter. Tomater eller paprika som planteras i den sjunkande fasen kommer att bli svaga och stuntade.

Planteringsbord enligt månkalendern för februari 2020

Innan sådd ska du jämföra de dagar som såsåtgärder är tillåtna eller inte rekommenderas. I februari förbereds som regel plantor av grödor, som kommer att bära frukt först efter 100 dagar. Det är oönskat att så gurka och avgörande tomater under den sista vintern. Plantor kommer att sträcka sig kraftigt fram till maj, och det kommer att vara svårt att plantera dem på en ny plats.

grönsaker i en korg

Rekommenderade februari dagar för plantering:

kultur \ dagar13781112161725
tomater++++++
peppar++++++
äggplanta++++++
jordgubb++++++
blommafrön++++++
rädisa+++
gröna lökar+++

Sådd tomatfrön

Obestämda och sent mogna tomater bör sås i februari. Lämpliga nummer: 8, 11, 12, 16, 17 februari. Förfrön, för desinfektion, blötläggs i en svag lösning av kaliumpermanganat (20 minuter). Vissa hybridfrön säljs direkt bearbetade med tillväxtpromotorer. De behöver inte desinficeras.

månkalender februari 2019 trädgårdsmästare

Plantera paprika för plantor

Om sommarinvånarna vill få en gröda peppar i juni måste de så frön för plantor de följande dagarna av februari: 8, 11, 12, 16, 17. Dessa är de mest framgångsrika dagarna under den sista vintern. Eftersom det inte har tid att så frön på dessa dagar, är det tillrådligt att skjuta upp såddrivningen och vänta till mars.

Sådd auberginefrön

Dessa grödor kännetecknas av sen frukt. Det är lämpligt att så frön för plantor den 8, 11, 12, 16, 17. Dessa dagar motsvarar den växande månen. Aubergine sådd under denna period ger en utmärkt skörd.

månkalender februari 2019 trädgårdsmästare

Plantera frön av jordgubbar

Om du odlar jordgubbar inte med en mustasch, utan med frön, bör såsåtgärder genomföras på följande datum i februari: 8, 11, 12, 16, 17. Den kultur som planterats i dessa dagar kommer att rota väl och ge en riklig skörd redan 100 dagar efter sådd.

Vilka blommor bör planteras för plantor i februari?

I slutet av vintern är det dags att börja förbereda plantor för sådana årliga blommande växter: petunias, lobelia, begonias, verbena, cineraria. I februari sås frön från tvååriga och fleråriga blommor: viola, lupin, prästkragar, pansies, krysantemum, primrose. Under den avtagande månaden planteras växter som reproduceras av lökar och knölar (från 1 till 3, från 20 till 28).Vid odling - planteras blommor som sprids av frön (från 7 till 17).

månkalender februari 2019 trädgårdsmästare

Information om såddatum för enskilda grödor

Vad man ska så i februari:

 • 7 - du kan blöta frön av tomater, paprika, aubergine, blommor;
 • 8, 11, 12 - så frön i marken för plantor;
 • 16 - du kan förbereda vegetabiliska frön för sådd för plantor;
 • 17 - så tomater, paprika, aubergine, jordgubbar, blommor i jorden;
 • 24, 25 - lök, rädisor, gröna sås i ett uppvärmt växthus.

Trädgårdsmästarnas tecken för februari

Under den sista månaden på vintern är det tillrådligt att övervaka vädret. Om det till exempel är en stark vind utanför den 10 februari, kommer sommaren att vara regnig. Torrt väder denna månad har vanligtvis en torr sommar, regnväder - för sommarregn. Om vädret är soligt i början av februari kommer våren att vara tidigt.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa