Gynnsamma och ogynnsamma dagar i april för plantering enligt månkalendern 2020

Många grönsaksodlare och trädgårdsmästare använder trädgårdsmästarens månkalender för april 2020. Det hjälper människor att bestämma den optimala tiden att plantera många grönsaker och frukter, samt välja en dag att vattna och mata redan planterade växter.

Påverkan av månfasen på plantering

Vissa människor hävdar att månfaserna inte påverkar planteringen på något sätt, men detta är inte fallet. I april i år påverkar de inte bara den luftiga delen av plantorna, utan också deras rotsystem. Plantering av utsäde på en viss måndag kan förbättra fruktningen av plantor, såväl som att påskynda deras utveckling ibland.

Under tjugoåriga april måste plantering, lossning av marken och ogräs lämnas, eftersom det negativt påverkar plantornas hälsa. Under denna period är växter mottagliga för infektioner med sjukdomar som leder till utvecklingen av rotting av jordstubbar. Därför, för att samla in massor av mogen frukt, måste du bekanta dig med i förväg med månsåddkalendern, som indikerar alla gynnsamma och ogynnsamma datum.

Månfas i april 2020

Det är ingen hemlighet att månens faser negativt eller positivt kan påverka utvecklingen och tillväxten av de flesta växter. För att kunna dra fördel av deras effekter på rätt sätt måste du bekanta dig med månfaserna för april i år. Det finns fyra faser:

 • Ny måne. Den mest olämpliga tiden för plantering av grönsaker. Alla plantor som planterats under nymånen slår sig inte bra på platsen och växer långsamt. Nymånets varaktighet är bara tre dagar och den börjar den 5: e.
 • Vaxande halvmåne. Det är nödvändigt att utföra trädgårdsarbete under den växande månen. För närvarande absorberar alla blommor, örter, grönsaker och frukter månenergi, vilket bidrar till deras vidare utveckling. Denna fas börjar den 8 april och varar till den 18.
 • Fullmåne. Fullmånesperioden anses också vara en ogynnsam tid för att plantera frön eller återplantera groddar. På en fullmåne kan du bara utfodra, ogräsa och spruta växterna. Fullmånen börjar den 19 april och varar en dag.
 • Avtagande måne. På sådana dagar rekommenderas att odla rotgrödor och lövplantor, eftersom all energin kommer att riktas nedåt på grund av den avtagande månen. Fasen börjar den 20 och slutar tio dagar senare.

månkalender

Zodiac-fynd av månen i april 2020

För att bestämma gynnsamma och ogynnsamma dagar för plantering av grönsaker måste du ta itu med månens stjärntillstånd.

Gynnsamma landningsdagar

Det finns flera stjärntecken som bidrar till utveckling och produktivitet av planterade växter. De bördiga stjärntecknen som månen kan befinna sig inkluderar följande:

 • Kalv. Ett bördigt feminintecken som aktiveras på sjunde och åttonde.
 • Cancer. Det anses vara det mest produktiva tecknet, giltigt från 11 till 12 april.
 • Skorpionen. Moon in Scorpio främjar tillväxten av många grönsaker. Zodiakfyndet börjar den 20 och slutar nästa dag.
 • Capricorn. Ett jordiskt kvinnligt tecken, där månfasen går in från 24: e till 26: e.

månkalender

Ogynnsamma dagar

Barna tecken inkluderar:

 • Väduren. När månen är i Väduren kan du inte plantera träd, grönsaker och frukt. Därför är det kontraindicerat att plantera den 4 och 6 april.
 • Tvillingar. Luft manligt tecken, som äger rum den 9: e och 10: e.
 • Jungfrun. Zodiakens närvaro i jungfrun börjar den 16: e och slutar på en dag.

Vad ska man plantera i april enligt månkalendern?

Många är intresserade av vad de ska plantera i april enligt månsåddkalendern. Det finns flera grödor som erfarna trädgårdsmästare rekommenderar att plantera i mitten av våren. Dessa inkluderar:

 1. Baljväxter. I april kan trädgårdsmästare säkert plantera bönor med ärtor. Växthusägare och växthusstrukturer kan plantera bönor. På det öppna fältet är det bättre att plantera det lite senare - i mitten av maj.
 2. Brysselkål. Denna växt har en lång växtsäsong och planteras därför senast 8-10 dagar.
 3. Vitkål. För tidig vårplantning används tidiga vita kålvarianter.
 4. Potatisar. Många trädgårdsmästare planterar potatis i trädgården under första halvåret. Innan detta värms allt plantmaterial och behandlas med stimulantia.

månkalender

Säsongens aprilarbete i trädgården och i trädgården

Oftast börjar arbetet i trädgården och trädgården i april, eftersom det är i denna månad som vinterfrostarna slutar och du kan börja plantera växter.

Först rensas grönsaksträdgården och trädgården från växtrester eller ogräs som kan vara kvar på platsen från den senaste säsongen.

De måste brännas, eftersom de kan innehålla orsakande agenser för svampsjukdomar. Därefter måste jorden befruktas och mättas med näringsämnen. För utfodring används organiska ämnen och mineralgödselmedel som innehåller kväve, fosfor, kalcium, magnesium och kalium.

För träd och buskar

Vissa människor är engagerade i att plantera buskar och träd i april. Det rekommenderas att du bekanta dig med hur du planterar sådana växter ordentligt.

månkalender

Landning

Buskar och träd planteras på gynnsamma planteringsdatum i april. Samtidigt använder de starka plantor som har ett bildat rotsystem. Först görs en liten dike på platsen, i vilken plantorna placeras i upprätt läge. Sedan är de ströade med jord och tampade. För att få växterna att börja snabbare, vattnas de omedelbart med upphettat vatten.

beskärning

De driver med beskärning av träd och buskar under andra halvan av april, när luften värms upp till 8-10 grader Celsius. Experter rekommenderar beskärning av döda eller trasiga kvistar som aldrig kommer att bära frukt. Du måste också bli av med grenar som drabbas av sjukdomar. Använd en vanlig beskärare eller trädgårdssåg för beskärning.

månkalender

Ympa

Vaccination måste utföras på sommaren under första halvan av juni. För detta fuktas beståndet med scion i en stimulator. Efter anslutning till beståndet lindas transplantatet med fastfilm eller tejp. Det tas bort från växten efter en och en halv månad.

Sjukdom och skadedjursbekämpning

Det är ingen hemlighet att många planterade grödor kan bli sjuka av farliga åkommor. Det rekommenderas att du bekanta dig med funktionerna för skadedjursbekämpning och sjukdomsbekämpning i olika odlingsstadier.

plantor vård

Plantor vård

För att förhindra att unga plantor infekteras med virus- eller svamppatologier, är det nödvändigt att regelbundet spraya det med biologiska preparat.

Plantorna bör också vara väl upplysta och regelbundet vattnas med upphettat vatten.

Växande plantor

När du planterar plantor måste du se till att hon alltid får rätt mängd förband. 2-3 gånger i veckan matas krukorna med organiska och mineralföreningar. Om detta inte görs kommer plantorna att försvagas och skadas oftare.

månkalender

Plantera grönsaker i marken

Innan plantorna återplanteras till en permanent odlingsplats sprayas alla bäddar med svampdödande medel och vattnas med kokt vatten, vilket förstör patogener av svampsjukdomar.

Jord och gödselmedel

Så att de planterade växterna inte dör på grund av insektsattacker eller sjukdomar är det nödvändigt att befrukta platsen med jämna mellanrum. Plantornas immunitet kan förbättras genom att mata dem med magnesium, kväve, kalcium och fosfor.

plantera ett träd

Floristkalender för april

De flesta odlare börjar arbeta i trädgården i april.

Såning och plantering av blommor i april

Under de första dagarna av månaden kan du börja plantera blommor. Innan detta förbereds och rengörs en blommaträdgård för smuts och ogräs. Sedan grävs jorden upp i blomsterbädden och gödselmedel tillsätts, vilket normaliserar dess surhetsnivå.

Reproduktion av blommor i april

Under den andra månaden på våren kan du reproducera följande blommor:

 • slutet av månaden anses vara en gynnsam period för reproduktion av floxskott;
 • första halvan av april är lämplig för att dela upp och plantera lupinbuskar;
 • den tjugonde samlas sticklingar av petunior och planteras.

månkalender

Tecken på en trädgårdsmästare och trädgårdsmästare för april 2020

Det finns flera tecken som är populära bland trädgårdsmästare:

 • varma regn i slutet av månaden tyder på en god skörd;
 • kall vind på Eutychia - till dålig fruktning av vårgrödor;
 • molnig april - för en regnig sommar.

Slutsats

Människor som planerar att plantera växter i april bör bekanta sig med månkalendern för denna månad. Med det kan du ta reda på de bästa dagarna att arbeta i trädgården och trädgården.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa