Lunar planteringskalender för trädgårdsmästaren plantering för juni 2020

Efterlevnaden av rekommendationerna i månsåddkalendern för juni 2020 hjälper till att uppnå utmärkta resultat i växande växter. När man arbetar med trädgårdsarbete, med beaktande av månens fas, är det möjligt att få starkare och mer livskraftiga grödor. Tack vare detta ökar avkastningsparametrarna avsevärt, grödorna är mindre sjuka och stöter praktiskt taget inte på skadedjursattacker.

Värdet på månkalendern för sommarinvånare

Månens faser påverkar rotsystemet och markens del av växter. Planteringsoperationer på specifika dagar i måncykeln hjälper till att öka groddsparametrar, påskynda tillväxtprocesser och förbättra fruktutvecklingen.

Men det finns dagar då det är bättre att avstå från att plantera, vattna eller lossna. Brott mot denna rekommendation väcker skador på grödor, bromsar deras utveckling eller provoserar processer för förfall i rotsystemet.

För att få en bra skörd 2020 bör du fokusera på månsåddkalendern. Det är särskilt viktigt att ta hänsyn till hans rekommendationer när man planterar perenner och plantor.

Det är bäst att utföra sådant arbete med en växande måne. Det är lämpligt att utföra dem före fullmånen. När nymånen kommer, måste sådana åtgärder överges.

Grödor som planterats före fullmånen växer bra.

anläggning i behållare

Månfasens inflytande på plantering

Det finns flera faser av månen, på vilken landningsdatum beror:

 1. New Moon är det mest ogynnsamma ögonblicket för trädgårdsskötsel och trädgårdsskötsel. Vid denna tidpunkt är det förbjudet att utföra planteringsarbete eller transplantera växter. Den dåliga perioden varar bara 3 dagar.
 2. Den växande månen - den ökar av sig själv och leder energi uppåt. Detta är den perfekta tiden att arbeta med grödor som ligger över marken. Dessa inkluderar grönsaker och frukt. Denna kategori inkluderar också blommor och grönska. Växter kan planteras, ympas och annat arbete görs.
 3. Fullmåne - just nu är det förbjudet att plantera grönsaker, träd, buskar. Detta ögonblick varar bara en dag. I detta fall är det tillåtet att ogräsa bäddarna, applicera gödselmedel och genomföra behandlingar från skadliga insekter.
 4. Avtagande måne - energi flyter nedåt. Därför rekommenderas det att ta hand om bulbous grödor och rotgrödor.

plantera en växt

Månfaser i juni

Det finns flera faser av månen. 2020 börjar de vid följande tidsperioder:

 1. New Moon - 3.06.
 2. Första kvartalet - 10.06.
 3. Fullmåne - 17.06.
 4. Tredje kvartalet - 25.06.

månfas

Månen i tecken på zodiaken i juni

När du utför planteringsarbete kan du vägledas av vilket tecken på zodiaken månen är just nu:

 1. Oxen - från 31 maj till 2,06. 1,06 kan du plantera huvudsallad och rädisor. Det är tillåtet att gräva upp tidiga potatis och lökväxter. 2.06 rekommenderas inte att arbeta med växter.
 2. Tvillingarna - 2-4 juni. Just nu kommer den nya månen. Därför rekommenderas inte att arbeta med växter.
 3. Cancer - 4-6 juni. 4.06 trädgårdsarbete är förbjudet. 5-6.06 kan du plantera pumpaväxter, alla typer av kål, bönor, ärtor, gröna. Det är också tillåtet att plantera gröngödsel, applicera mineralgödselmedel, ta hand om växter.
 4. Leo - 6-9 juni. Under denna period kan du samla frön, skörda hö, ta hand om grödor.
 5. Jungfrun - 9-11 juni 9.06 kan du transplantera jordgubbhår, klippa växter, flytta perenner till en ny plats. Det är också tillåtet att genomföra formativ beskärning av prydnadsväxter. 10 juni går månen in i andra kvartalet, därför är plantering förbjuden.
 6. Vågen - 11-13 juni. För närvarande kan du plantera bönor, baljväxter, gurkor. De planterar också siderater, klipper växter, utför formativ beskärning och sköter om grödor.
 7. Skorpionen - 13-15 juni. Under denna period är det tillåtet att transplantera gurka och zucchini. Du kan också plantera sorrel, bönor, kål, greener, grön gödsel. Det är tillåtet att vattna växter, applicera mineralgödsel, göda marken.
 8. Skytten - 15-17 juni. Fullmånen observeras 16-17. Därför genomförs inte planteringsarbete. Den 15 juni kan du plantera lök, rödkål, samla frön.
 9. Stenbocken - 17-20 juni. Under denna period finns det en fullmåne, därför rekommenderas det inte att plantera växter. 19.06 kan du plantera rutabagor och rädisor, gräva upp lökväxter, vattengrödor och applicera organisk gödningsmedel.
 10. Vattumannen - 20-22 juni. För närvarande kan du ta hand om trädgården, genomföra behandling av sjukdomar och insekter, klippa prydnadsbuskar.
 11. Fiskarna - 22-25 juni. Under denna tid rekommenderas att lägga kompost, vattna växterna och applicera organisk gödningsmedel.
 12. Vädur - 25-27 juni. 06.25 Månen går in i det fjärde kvartalet. Just nu bör planteringsarbetet inte utföras. På 26-27 kan du gräva upp tidiga potatis, sprayväxter, skörda hö.
 13. Oxen - 27-30 juni. Under denna tid bör de tidiga potatisarna och bulbousplantorna grävas upp efter blomningen. Du bör också ta hand om trädgården - vattning, applicera organiska gödselmedel, ta bort ogräs.

månen i tecken

Gardeners månkalender för juni 2020

År 2020 finns det ett antal goda och dåliga dagar för trädgårdsskötsel.

Lyckliga dagar i juni

För att välja de bästa dagarna för att ta hand om grödor bör du läsa rekommendationerna i månkalendern.

För sådd och plantering av blommor och inomhusväxter

Planteringsarbete kan utföras på sådana dagar i juni:

 • årliga blommafrön planteras 10-17;
 • frön från tvååriga grödor och perenner planteras 10-17;
 • inomhusblommor och växthusgrödor planteras vid 10-17;
 • bulbous grödor och knölar planteras 1 och 24-29.

trädgårdsmästare i landet

För sådd och plantering av grönsaksgrödor

När du planterar grönsaker bör du välja följande juni-datum för olika grödor:

 • tomater, physalis - 10-17;
 • melon, pumpa, zucchini, gurkor, vattenmelon - 10-17;
 • peppar, aubergine - 10-17;
 • alla typer av kål - 10-17;
 • greener - 1 och 24-29;
 • lök - 1 och 24-29;
 • potatis - 1 och 24-29.

För plantering av bärbuskar

Bärgrödor som jordgubbar, hallon, jordgubbar, krusbär och vinbär bör planteras 10-17.06.

plantera en planta

För plantering och vård av träd och buskar

Att plantera och ta hand om fruktträd som äpple, söt körsbär, körsbär, plommon, päron kostar 10-17.06.

Förbjudna dagar för plantering och avresa i juni 2020

Samtidigt finns det inte framgångsrika dagar för plantering:

 • 06 - nymåne;
 • 06 - fullmåne.

Funktioner i jordbruksarbete i olika regioner

Månkalendern är mångsidig.Det beror inte på platsens plats. Emellertid bör de nybörjare som arbetar med trädgårdar vara noga med att överväga valet av grödor för odling. Detta måste göras med hänsyn till regionens klimategenskaper och de nödvändiga agrotekniska åtgärderna.

Värmeförsörjande grödor bör planteras i jorden i en tid som sammanfaller med deras behov. Det rekommenderas inte att utföra planteringsarbeten tidigare, trots råd från månkalendern.

arbeta på webbplatsen

Folk tecken på en trädgårdsmästare i juni

Det finns många folketecken:

 1. Ofta blixtar lovar en rik skörd.
 2. Om rönn blommar rikligt på Elena Lenoseyka, som faller på 3.06, kan en god skörd av lin förväntas. Om vädret är regnigt den här dagen, kommer hösten att vara densamma.
 3. Om det finns många kottar på granträdet, kan du förvänta dig en riklig skörd av gurkor.
 4. Varma nätter lovar ett överflöd av frukt.
 5. Om det regnar varmt, kan du förvänta dig en god skörd.

Om man följer rekommendationerna i månsåddkalendern kan du växa starka och livskraftiga grödor och få en bra skörd. I detta fall är det värt att beakta själva växternas egenskaper.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa