Månplanta kalender för trädgårdsmästaren för juli 2020

Månsåddningskalendern för trädgårdsmästare för juli 2020 är en handbok utan vilken det är bättre att inte starta något arbete i trädgården. Om du gör vad du älskar och kontrollerar kalenderdagarna kan du uppnå önskat resultat med ett minimum av ansträngning. Du kan inte ignorera månens plats relativt jorden och andra planeter, eftersom dess inflytande på vegetation är mycket stort.

Månfasens inflytande på plantering

Under många århundraden har trädgårdsmästare kontrollerat månkalendern. Månen har faktiskt ett starkt inflytande på växternas utveckling. Beroende på månfasen rör sig vätska och energi upp eller ner. Detta innebär att den markbundna delen av växterna och deras rötter utvecklas bättre endast på vissa dagar i månaden.

Om du utför arbete på månkalendern kan du öka avkastningen på grödor avsevärt.

Varje ny månad börjar med en ny måne. Sedan kommer den vaxande månen. Juicer och energi rusar uppåt. Under denna period utvecklas den markbundna delen av växter bättre. Detta fortsätter till mitten av månaden. Sedan kommer Fullmånen, följt av Waning-fasen. Under denna period, tvärtom, rusar växtsaft ner till rötter. Under den avtagande månperioden får rotgrödor maximal energi och näring.

Månfaser juli 2020

I juli, som i alla andra månader, går månen genom fyra faser. Var och en av dem påverkar växterna och ordningen för trädgårdsskötsel.

Ny måne

Månaden börjar med New Moon. Den här dagen motsvarar den 2 juli. Före detta datum varade den fallande fasen i nästan 2 veckor. Växternas rötter innehåller maximal energi och näringsämnen. Allt arbete på denna dag är oönskat, med undantag för rengöring av ogräs. Nymånen varar tre dagar, det vill säga att du måste ta hänsyn till 1 dag före 2 juli och 1 dag efter detta datum.

så kalender

Fullmåne

Fullmånen kommer i mitten av månaden. Sådd, plantering, beskärning eller knipning av växter denna dag är bäst att inte göra. Fullmånens datum är 17 juli (plus dagar före och dagar efter). Men den här dagen kan du ta bort ogräs och ogräs i sängarna.

Vaxande halvmåne

Omedelbart efter Nymånen börjar den växande månfasen (3-4 till 15-16 juli). Det varar nästan 2 veckor, det vill säga tills månadens ekvator. Under denna period kan du göra något arbete med markens delar av växter, inklusive skörd (bär, grönsaker, frukt). Vanligtvis sås eller planteras ingenting i juli. Skörda just nu. Om du vill kan du plantera greener, sallad igen, det vill säga de växter som kommer att utvecklas över marken.

växande månkalender

minskande

Efter fullmånen börjar perioden med Waning Moon (18-19 till 31 dagar). Vätska och energi rusar ner till rötter. Denna fas varar i två veckor - fram till slutet av juli. För närvarande kan du plantera eller skörda rotgrödor, klippa av grenar, klämma fast, klämma marken av växterna. Skörden av frukt och bär som ligger ovanför jordytan skördas bäst under den växande månen.

stjärntecken

Förutom månen påverkar stjärntecknen utvecklingen av växter och frekvensen av arbete i trädgården eller i trädgården. Varje trädgård eller trädgårdsskörd har fyra viktiga element: rot, blad, blomma, frukt. Var och en av dessa delar styrs av ett specifikt stjärntecken.

Egenskaper hos planeter i förhållande till växter:

 1. Vattumannen (18.19) är ett kargigt tecken.
 2. Leo (4.5), Väduren (23.24) är infertila tecken.
 3. Jungfrun (6,7), Tvillingarna (1, 27,28,29), Skytten (13, 14) är infertila.
 4. Vågen (8,9,10), Stenbocken (15,16) - bördig.
 5. Skorpionen (11,12), Cancer (3, 30,31), Fiskarna (20,21,22), Oxen (25,26) är de mest bördiga tecknen.

De positiva effekterna av stjärntecknen på växtdelar:

 • vid rötterna - Oxen, Jungfruen, Stenbocken;
 • på bladen - Fiskarna, cancer, skorpionen;
 • för frukt - Väduren, Leo, Skytten;
 • på blommor - Vågen, Tvillingarna, Vattumannen.

så kalender

Vad ska man plantera i juli enligt månkalendern?

Juli är mitten av sommaren. Plantering eller sådd utförs sällan denna månad. Detta är tiden för skörd, skörd och bevarande för vintern. På sommarens höjd lossas jorden för att förbättra luftning, ogräs avlägsnas, växternas toppar klemmas, skott klemmas, vegetationen vattnas i torka.

Grönsaker, örter och örter

Under de första 2 veckorna i juli kan växter planteras på den växande månen som kommer att bära frukt i markdelen. Följande datum anses vara särskilt gynnsamma: 11.12. I odlingsfasen kan du plantera greener, tomater, paprika, gurkor, kål, sallad, jordgubbar, blommor (utom lökar).

plantering i odlingsfasen

Efter ekvatorn på mordfasen kan du börja plantera rotgrödor. Mest bördiga datum: 20,21,22, 25,26 Från andra halvan av juli kan du plantera lök, vitlök, rädisor, potatis, morötter, bulbous blommor.

Fruktträdgård

I juli börjar plockning med körsbär och söt körsbär i trädgården. Det är bättre att göra detta arbete under det första decenniet av månaden. Efter den 17: e kan du beskära grenar. Det är lämpligt att plantera plantor i odlingsfasen, det vill säga under de första två veckorna av juli.

Buskar, träd och blomsterbäddar

På sommaren är det oönskat att klippa grenarna, eftersom juice flyter från dem. Vanligtvis utförs en sådan procedur under våren - före knoppbrytning eller senhöst - efter lövfall. Det är bättre att plantera buskar och träd på hösten, men det är också möjligt på sommaren under det första decenniet av juli. Från 4: e till 15: e, den bästa tiden att plantera blommor.

planteringstid

På den avtagande månen, det vill säga efter den 17: e kan du vattna växter, lossa jorden och ta bort ogräs.

Gräsmatta och landskapsarkitektur

Det är bättre att så gräs och plantera trädgårdsskötsel från den 4: e till den 15: e. Du måste klippa gräsmattan från 18 till slutet av månaden. Vattna växterna efter behov, men det är bäst för rötterna att absorbera vätska under den fallande fasen.

Vilket arbete måste göras i trädgården och i trädgården enligt månkalendern

Juli är sommarens höjd. Under denna period sås och planteras plantor sällan. Men de börjar skörda. Grönsaker, bär och frukt skördas bäst på den växande månen medan de innehåller maximalt användbara ämnen.

skörd

Rotgrödor kan skördas i fallande fas. Enligt månkalendern är det bättre under denna period att mata växterna. Rötterna assimilerar maximalt användbara ämnen som går till dem inte bara från jorden utan också från markens delar av växten.

Tillräcklig vattning främjar fotosyntesen. På värmen kan du bevattna vegetationen, men det är bättre att göra detta på kvällen eller tidigt på morgonen. I minskningsfasen måste du lossa marken, ta bort ogräs. Du kan nypa växter, klämma topparna.

Månkalender för trädgårdsmästaren för juli 2020

Enligt månkalendern kan du i juli göra något dagligen i trädgården eller i grönsaksträdgården. Från de första dagarna av månaden till mitten kan du plocka tomater, gurkor, körsbär, körsbär.

Från och med 17 juli kan du gräva upp tidiga potatis, dra ut mogna morötter eller rödbetor från marken.

Det är bättre att ta bort ogräs från trädgården så snart de dyker upp, så att de inte tar näringsämnen från odlade växter. Det är riktigt, i juli finns det flera dagar då det är tillrådligt att inte göra någonting.

trädgårdsarbete

Lyckliga dagar

Måttligt bördiga dagar på den växande månen: 8.9.10. Bäst: 11.12 Tillåtet att plantera fruktbärande växter och blommor över marken: från 4: e till 15: e.

Genomsnittlig fertilitetsdagar på den avtagande månen: 27, 28, 29. Bäst: 20, 21,22. Du kan plantera rotgrödor: från 19 till 31.

Ogynnsamma dagar

Under en sådan period är det bättre att inte börja något arbete i trädgården eller i trädgården. De mest ogynnsamma dagarna: 2 och 17 nummer (plus dagar före och dagar efter dessa datum). Infertil: 18.19.

gynnsamma och ogynnsamma dagar

Trädgårdsmästare tecken i juli

En bättre förståelse av naturen kommer att hjälpa de tecken som människor har observerat och märkt genom åren, övertygade om sin sanning och överlämnat sin kunskap till ättlingar.

Skyltar för juli:

 1. Om en spindel väver en bana kommer den att vara torr.
 2. Om grodor krokar, kommer det att regna.
 3. Myggor flyger i svärmar - för bra väder.
 4. 6 juli - sedvanligt att samla in medicinalväxter.
 5. Stark dagg på Ivan Kupala (7 juli) - för skörden av gurkor.
 6. Regn på Samson (10: e) - till långvariga regn tills hösten.
 7. Om det inte finns dagg på morgonen kommer regnen snart.
 8. Omelyan kom (31), hittade svamp, bär, beordrade att skörda.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa