Beskrivning av variationen av tomatkunghonung, frön och odling

Agrofirm "Russian Garden" erbjuder professionella tomatfrön med det allmänna namnet "Market of the Market". Detta är en hel serie hybrider med olika egenskaper. Deras huvudsakliga kännetecken är hög avkastning och kommersiella egenskaper som är nödvändiga för jordbruksföretag. Många trädgårdsmästare har redan testat vissa sorter på sina tomter. De rapporterar utmärkta utbyten, men inte de bästa smakegenskaperna.

En av de sista i serien var tomat F1 King Honey No. XII, där producenterna av sorten försökte förbättra smaken på frukten. Detta gör att F1-serien med hybrider kan användas med framgång i trädgårdar. När allt är det trädgårdsmästare och sommarinvånare som föredrar smakegenskaperna framför alla varuindikatorer. Och det viktigaste urvalskriteriet är tomatens sötma.

Det är därför adjektivet honung dök upp i namnet, som en indikator på utmärkt söt smak. Seeds of the Market King har på etiketten det utökade namnet King of Honey xii, och en beskrivning av nyheten.

Beskrivning hybrid nr XII från serien "King of the Market"

De flesta hybrider skapas för att bilda vissa kvaliteter i en anläggning som mest efterfrågas av konsumenten. Detta är för det första utbytet, förmågan att motstå sjukdomar som är karakteristiska för arten, motstånd mot extremer vid höga eller låga temperaturer.

Dessa egenskaper anses ofta vara obligatoriska för hybridsorter. Med tillkomsten av sådana fördelar använder de flesta växthusgårdar bara hybridfrön för produktion av grönsaker. Det antas att vanliga sorter växter inte kan motstå den patogena mikroflora som bildas under de stängda förhållandena för film och glaserade växthus.

  1. Market King-hybrider är inget undantag. "King of Honey" avser obestämda, höga sorter som är anpassade till växande i växthusförhållanden. Men i regioner med en tillräcklig varaktighet under sommaren kan den odlas i friluft men med obligatorisk förstärkning av huvudstammen till ett tillförlitligt stöd.
  2. Växten är välbladig, under växtsäsongen växer den upp till 2 meter. I växthus är det fäst på spalter eller bundet. Odlingstekniken skiljer sig inte från reglerna för att ta hand om höga tomater. De kokar ner till måttligt vattning, tidigt toppförband, bildandet av en buske i höjd och avlägsnande av överskott i sidled.
  3. Frukter med utmärkta kommersiella egenskaper förtjänar särskild uppmärksamhet. De har en rundad, jämn form. Huden är fast, slät, röd med en hallonton. Vikten, även i formen och storleken på frukten, varierar från 180 till 220 g.
  4. Tomater liknar sallad, rosa-fruktiga sorter. Tomtmassan är saftig, men tillräckligt fast. Smaken är söt, behaglig, påminner om sötkörsbärssorter i sockerinnehåll.Frukten är av universellt syfte, de lagras väl och är inte rädda för transport.

tomatkung honung inuti

Av hela serien är detta den sötaste och smakaste tomaten, kungen i kategorin "Market Kings". Om vi ​​lägger till de andra fördelarna med hybrider till den utmärkta smaken, kommer den här sorten säkert att hitta beundrare inte bara bland bönder, utan också bland amatörsgrönsaksodlare. När allt kommer omkring är det få som skulle invända mot sanningen att det aldrig finns för mycket gott. Ju högre utbyte av läckra tomater, desto bättre.

En annan "Honey King"

Det finns mycket liknande namn bland varianterna. Ett exempel är den nästan fullständiga namnen på amatörsorten "Honey King". Trots namnslikheten är tomater i grunden olika.

Honey King-tomaten är populär för sin ovanliga, sockerliknande smak. Frukten är ljusgul med en orange färg. Den skurna tomaten oser av söt juice, som om den är fylld med honung. Tomater är stora och väger mellan 300 och 450 g, köttiga, med en tunn hud och känslig struktur på köttet. Dessa egenskaper har redan hittat sina fans. Denna sort har positiva recensioner och rekommendationer för odling.

tomatkung honung i det öppna fältet

Jordbruksteknik och vård är desamma som för alla sorter med obegränsad tillväxt. De kräver uppmärksamhet inte bara på plantan, utan också på en permanent plats. Växtbildning, avlägsnande av överskottsskott, vattning och matning i rätt tid.

En buske med stora frukter måste knytas till ett pålitligt stöd.

Men för de flesta tomatälskare är sådana krav inte oväntade och de kan inte orsaka förvirring. Det är mycket svårare att välja ett sort, att föredra en "kung", till och med älskling, framför allt. I din egen trädgård behövs det inte alltid oövervakade skördar. Det är mycket trevligare att skämma bort sina nära och kära med läckra tomater, överraska grannar och bekanta med exotiska varianter av ovanliga former och färger och njuta av resultatet av ditt arbete.

utseendet på tomatkungen honung

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa