Beskrivning och odling av tomatvariant Virginia Candy

Namnet på tomaterna "Virginia Sweets" översätts som godis eller Virginia-godis. Beskrivningen av smaken på tomater överensstämmer helt med namnet. Trädgårdsmästare som redan har testat sorten på sina tomter lämnar fantastiska recensioner om tomatens smakegenskaper. Alla talar om den utmärkta smaken, något som påminner om en persika, och den fullständiga frånvaron av sur tomat-eftersmak.

Det är för detta som det rekommenderas för odling, även om sorten, uppfödd i USA, är termofil och krävande i vård.

Viktigaste egenskaperna

Odling av sorten under förhållandena i centrala Ryssland rekommenderas endast i växthus. Så här ser de olika särdragen ut:

 • en sort med en växtsäsong på 90-115 dagar, vilket gör att den kan klassificeras som mittsäsong;
 • medelgrön buske, inte begränsad i tillväxt, når en höjd av 180-240 cm;
 • vanligt blad, slätt, den första raceme bildas över 9-12 blad;
 • anläggningen kräver att stegvis avlägsnas stegvis, bildandet av en buske i 1-2 stjälkar, klämning av tillväxtpunkten, en strumpeband till stödet;
 • frukt är stora, väger 300-500 g, platt rund form, med väl definierade ribb;
 • fruktens färg är gul-orange med rosa ränder och spill;
 • massan är tvåfärgad, citrongul med rosa fläckar, mycket saftig, utmärkt söt smak;
 • frukt för salladändamål, men kan användas i vinterberedningar i en krossad form;
 • avkastningen är genomsnittlig och beror till stor del på ljusregimen och vård.

Det speciella med sorten är dess lyhördhet för värme, vattning i vattnet och vård av hög kvalitet. Frukten är benägna att spricka och håller inte så länge. Men smaken är betygsatt av alla på en solid fem, vilket är den viktigaste egenskapen för salladsorter. Det finns exempel på framgångsrik odling av Virginia Candy-tomaten, när frukterna nådde nästan en kilogram vikt. Söta salladtomater är redan erkända av våra trädgårdsmästare.

godis virginia tomater i en tallrik

Växande funktioner

Denna termofila höga sort odlas enligt traditionella regler. Men om du vill plocka tomater innan frosten börjar, som vanligtvis börjar under det sista decenniet av augusti, måste du plantera växterna lite tidigare. Dessutom anger tillverkaren villkoren på 7-14 dagar i kolumnen om sortens groddning.

 1. Förberedelse och sådd av frön börjar 60-65 dagar före planerad plantering på en permanent plats. Fröplantor dyker med utseendet på 2 permanenta blad. Det är viktigt att upprätthålla en ljus- och temperaturbalans och förhindra att plantorna växer över.
 2. Växter planteras på ett permanent ställe när faran för återkommande frost har passerat. Planteringsmönster 60 x 60 cm. Planteringstätheten beror på hur många stammar du tänker bilda sorten. När det odlas i en stam är det tillåtet att plantera upp till 4 växter per 1 kvadrat. m. Stammen måste vara bunden till ett pålitligt stöd eller till en spaljé.
 3. Denna variation gör det möjligt att bilda 2-3 stjälkar. Detta beror på att bara 3-4 stora frukter läggs på ena handen. Med det här alternativet är 1 kvm. m. området rymmer inte mer än 3 växter.
 4. I obestämda sorter, som inkluderar Virginia Sweets tomat, är blomningen och fruktbildning långsammare på grund av den intensiva tillväxten av laterala skott. Varje styvson strävar efter att bilda sin egen blomknopp. Denna non-stop process tar mycket energi från anläggningen.
 5. För en tidigare mognad av sorten är det viktigt att ta bort alla laterala skott och defekta äggstockar i tid, vilket bromsar tillväxten av huvudstammen och mognaden hos de bildade frukterna. Efter att ha lagt 4-5 borstar bör tillväxtpunkten begränsas.
 6. Varje 2-3 vecka genomförs gödsling, vars sammansättning bestäms av utvecklingsstadiet och växternas tillstånd. I det första steget måste du förse busken med den nödvändiga mängden fosfor. Från ögonblicket av blomning och fruktbildning ökar behovet av kalium och kväve.
 7. Efter vattning bör du lossa marken och smutsa in stamens botten något. Lossning förhindrar fukt från att förångas från ytan, vilket innebär att den ger lägre luftfuktighet i växthusets slutna volym. Det är också nödvändigt att ta bort alla blad till nivån på den första blommborsten, vilket förbättrar ventilationen och luftutbytet i buskens nedre del.
 8. Sorten kräver måttlig jordfuktighet, med ett överskott av fukt, tomater spricker. Övermogna tomater bör inte tillåtas, vilket leder till kondensering av massan och förstöring av frukt på grenen.

Virginia Candy Tomato Look

Enkla och förståelige metoder för att ta hand om höga tomater hjälper växten att bilda blommborstar i tid och låter frukterna mogna under växtsäsongen.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa