Beskrivning och egenskaper hos tomatsorten Katenka F1

Inför den nya säsongen bör sommarinvånarna uppmärksamma den relativt nya hybriden i den första generationen F1 - Katenka. Hans tidiga mognad förtjänar uppmärksamhet. Håller med om att dina färska tomater, plockade i juni, är en bra bonus för sorten.

Sommarbeboare om tomat Katya

Recensioner och diskussioner om tomater på forumet kan säga mycket om variationen. Här är några åsikter om Katenkas hybrid från sommarinvånare.

tomatfrön Katenka

Alena, Ufa

Jag odlar tomater till salu. Jag föredrar tidiga sorter, de är särskilt efterfrågade på marknaden. Jag odlar en Katenka-hybrid i det fria fältet. Jag kan inte säga något dåligt om honom. Frön från Sady Rossii, god frögroning, sortbeskrivning: avkastning, andra egenskaper hos tomater som deklarerats av tillverkaren är sanna. Smaken på frukten är normal, men detta är normalt för tidiga tomater.

Inna, Belgorod

Katenkas tomater är som en livräddare. Varje år planterar jag flera buskar och alltid med en skörd. Buskarna är vanligtvis alla strödda med tomater, de är inte stora, men väldigt söta: täta, jämna, utan brister. De börjar sjunga tidigt, bär frukt hela sommaren. Om det inte finns någon tid tar jag inte bort mina städer, skörden ökar bara från detta.

tomatbuskar Katenka

Beskrivning och huvudegenskaper

Katya - bestämmande tomat, avsedd för odling både i öppen mark och i växthusförhållanden (film, polykarbonat). Den rekommenderade regionen för odling i mark är den nordkaukasiska regionen.

Avkastningskarakteristiken för sorten är utmärkt. I det öppna fältet är utbytet från 7 till 10 kg / m², i ett växthus är denna siffra högre.

Enligt recensioner tar sommarinvånarna upp till 15 kg frukt av hög kvalitet från en kvadratmeter av åsen.

Det som kännetecknar sorten i förhållande till sjukdomar är resistens mot virala infektioner (tobaksmosaik) och svampar som orsakar apikal rötning, senblight, alternaria.

tomat Katenka i det öppna fältet

Frukt

Färgen på den mogna frukten är röd, den genomsnittliga vikten ligger i intervallet 120 - 130 g. Frukt är jämn: rund, platt rund. Massan med god smak, ganska tät, kammare från 3 till 4, innehåller cirka 4,6% av den totala massan av torr substans i mogen form.

Mogna frukter kan bearbetas till juice, konserverade hela. I de flesta fall odlar sommarinvånare dessa tomater till salu och färsk konsumtion utan värmebehandling i sallader, skivor eller tillägg till smörgåsar.

Buskar - beskrivning och plantering

Höjden på buskarna som odlas i marken är 0,6 m. I ett växthus kan detta värde skilja sig uppåt. Det rekommenderas att plantera upp till 6 växter per kvadratmeter av sängen.Med en sådan täthet är det optimalt att bilda en buske i 3 stammar. Lämna två steg för detta: en ovanför den första blommborsten, den andra ovanför den.

utseendet på tomat Katenka

Skötselfunktioner

Plantornas höjd före transplantation i marken (växthus) är från 15 till 20 cm. Katenka växer bättre i upplysta områden, men tolererar lätt delvis skugga. Sorten svarar på kaliumgödsel. Toppförbandet bör utföras efter bildandet av de första frukterna. Sommarbeboarnas arbete med att ta hand om Katyas tomater under säsongen:

 1. Vattna minst en gång i veckan.
 2. Minst 2-3 gödningsmedel.
 3. Avlägsnande av ogräs.
 4. Ta bort styvbarn.
 5. Strumpebandbuskar.
 6. Lossa jorden mellan raderna.

vattna tomater

Fördelar och nackdelar

Information om sorts fördelar och nackdelar ges i tabellen.

fördelarnackdelar
avkastningmöjliga skador på grenar (sprickor) under fruktens vikt
transporterbarhet

 

kräva en obligatorisk strumpeband till stödet
resistens mot virus och svampar
torktolerans
normal fruktning under regnperioden
långsiktig fruktning
tidig skörd av skörden - 80 dagar

tomatbuskar Katenka

Enkla tips för att odla en tomat i landet

För att påskynda mogningen av frukter, för att förbättra bildandet av äggstockarna, kan du använda matavfall: mjölk utspädd i vatten, juice från kött, vassla. Erfaren trädgårdsmästare rekommenderar att man vattnar tomatbuskar med dem. Vattning med sådant matavfall kommer delvis att ersätta gödsling med organisk gödningsmedel.

Om du vill ha en stark tomatbuske som bär frukt hela sommaren ska du plantera plantan i hålet inte direkt utan i en vinkel. Ytterligare rötter kommer att bildas på stammen, desto kraftigare tomatrot, desto starkare växten, desto högre utbyte.

Överflödig luftfuktighet i växthuset - sen blight, apical råta och andra tomatsjukdomar... Du kan minska luftfuktigheten med hjälp av regelbunden luftning och böjning av bäddarna med hö, halm eller torkat gräsmatta.

Rädd för nitrater - använd ett enkelt sätt att minska dem i tomater, vattna tomtbäddarna rikligt med rinnande vatten en dag före skörden.

tomater i växthuset

Slutsats

Inkludera en produktiv hybrid Katenka i din tomatlista. Den moderna sorten uppfyller dina förväntningar på en tidig tomatskörd. Katya är en stor skörd av kvalitetstomater i din trädgård.

recensioner
 1. Marina
  5.05.2018 19:49

  För en ännu bättre skörd rekommenderar jag att du använder BioGrow, han är en bioaktivator av växttillväxt och tack vare honom kan du faktiskt öka avkastningen ganska markant.

  Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa