Egenskaper och beskrivning av tomatsorten Miracle of the garden

Garden Miracle-tomaten uppföddes av sibiriska uppfödare och innehar en av de ledande positionerna bland stora fruktade tomater. Och även om populariteten för sorten är låg, är det värt att plantera minst en gång stora tomater denna sort, då är det omöjligt att vägra dem.

Funktioner i sorten

Namnet på tomaten motiverar dess kvalitet. Allt är underbart i det:

 • röda köttiga frukter som väger femhundra gram och ibland ett och ett halvt kilo;
 • tunn hud, lätt avtagbar;
 • högt sockerinnehåll i massan;
 • minimum frön;
 • beredning av läckra såser från tomater, tomatsaft.

tomat på en gren

Egenskaper och beskrivning av sorten Trädgårdens mirakel är fylld med endast de bästa egenskaperna för tomater. Och det är lätt att odla dem, ingen speciell kunskap krävs. Växten tillhör den obestämda arten. Höjden på busken kan nå upp till 180 centimeter, så det är bättre att odla tomater i ett växthus. Då kommer avkastningen att stiga och nå tio kilo från en buske. Till och med en liten mängd tomatbuskar ger en familj färska tomater från mitten av sommaren till hösten. De kan skördas för vintern och förbereder utsökt tomatsaft.

Hur man saftar tomatsaft på rätt sätt

Trädgården mirakel tomatsort är den bäst lämpade för att göra aromatisk juice. Fördelarna med juice har varit kända under lång tid. Det hjälper till att förbättra hälsan för människor med problem i hjärtat, blodkärlen, tarmen. Dessutom är tomatjuice användbar för de som vill tappa de extra kilorna.Det är de stora tomaterna, något övermodiga, som är lämpliga för att göra en tomatdrink. En liter juice kommer att erhållas från ett och ett halvt kilo färska röda frukter.

Det viktigaste i förberedelserna är att skapa basen för tomatdryck. Tomatpuré framställs med en köttkvarn, juicepress och sikt. Du kan lägga till olika örter, kryddor, salt i tomatmassan. Ytterligare ingredienser inkluderar paprika, äpplen, rödbetor, lök och vitlök.

Före konservering tvättas stora tomater, stjälken avlägsnas och skärs i bitar. Eftersom det finns få frön i Garden Miracle-tomaterna, kan du gnugga den köttiga massan genom en sil.

moget undrar över trädgården

Tillagad tomatpuré hälls i en emaljgryta eller skål och kokas upp. Därefter överförs de till låg värme, kokas i ytterligare 20 minuter under omrörning. Kokande juice hälls i burkar och rullas upp. Efter långsam kylning placeras behållarna med juice i en kall källare. På vintern blir det trevligt att äta en naturlig produkt.

För att lägga till krydda i juicen, lägg till vitlök, krydda, malda kanel, pulveriserad muskot.

Varje hemmafru förbereder en konserverad dryck i enlighet med hennes preferenser och smak.

Vad är det bästa sättet att odla tomat Miracle

Tomater sås på plantor 60-65 dagar före plantering i växthuset. Vanligtvis desinficeras frön i en lösning av kaliumpermanganat, blötläggs i tillväxtstimulatorn Fitosporin i en timme eller två. Med alla dessa procedurer kan du odla friska tomater.

För att få starka skott, sås plantorna ordentligt ut:

 • vattnas måttligt;
 • matas med träaska;
 • hålls vid en temperatur på 20-25 grader Celsius;
 • organisera bakgrundsbelysning om belysningen är under den optimala nivån.

Så snart två riktiga blad visas dyker plantorna. Bättre att transplantera tomatbuskar i separata krukor eller koppar.

tomat i grönska

Planteringen i växthuset börjar i slutet av april. Innan dess värms rummet upp genom att lägga ett lager färsk gödsel i det. Tio dagar innan transplanteringen av Miracle Garden-tomaterna hälls ett lager näringsjord från 17 till 20 centimeter. Obestämda typer av vegetabiliska växter behöver mer utrymme, så avståndet mellan plantorna bör vara fyrtio till femtio centimeter.

Upp till fyra växter placeras på en kvadratmeter. De behöver en strumpeband. En spaljé med horisontellt sträckt tråd eller pinnar används som den.

Forma tomatstammen Trädgårdens mirakel är bättre i en eller två. De börjar styvbarn i mitten av juli och genomför proceduren var tio dagar. Åtgärden utförs i gummihandskar och bryter bort överskottsprocesserna. De börjar klämma med starka, friska exemplar av växten.

dagg på tomater

Det återstår att ordentligt ta hand om landningarna:

 • vattning;
 • matas med en mullein eller ett komplex av mineralgödselmedel varannan vecka;
 • ventilera växthuset och skapa en lufttemperatur i den inte högre än 30 grader och en luftfuktighet på femtio till sjuttio procent;
 • att plocka bort bladen som täcker gröna tomater för att snabbt mogna;
 • så snart upp till fem till sex fruktborstar är bundna, klämmer du huvudstammen.

Alla dessa åtgärder bidrar till att få höga utbyten av Miracle-tomater.

Trädgårdsmästarnas åsikt

Ett litet antal tomatälskare lärde känna Garden Miracle-tomaten. Faktum är att stora frukter är så välsmakande, söta att de ser ut som frukt. Recensioner om sortens smak är de högsta. Tomater är överlägsna många liknande typer av storfruktade tomater. När allt kommer omkring kan du sällan få frukt, var och en som väger ett kilogram. Den saftiga massan av en tomat är så läcker att det är omöjligt att vägra att inkludera dem i den dagliga sommarmenyn. Sallader gjorda av dem kommer att dekorera både vardags- och festbord. Och beredningar från stora frukter är utan beröm.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa