Egenskaper och beskrivning av tomatsorten Babushkina stolthet, dess utbyte

Tomato Babushkinas stolthet är en obestämd stor fruktig sort av tidiga mogna tomater. Det kännetecknas av dess höga produktivitet och opretentiösa vård.

allmän beskrivning

Variation Babushkina-stolthet tillhör kategorin hybrider som är lämpliga för odling i öppen mark och växthus. Det tillhör kategorin tidiga mogna tomater. De första frukterna mognar inom 3 månader efter grödans grodd. I växthusförhållanden förekommer fruktgöring tidigare, cirka 85 dagar.

tomatfrö mormors stolthet

I öppna sängar är växterna kompakta i storlek. Höjden når 70 centimeter. I ett växthus kan en tomat sträcka sig upp till 1-1,5 meter. Bladvolymen är måttlig. Bladplattan är grön, storleken är liten. Sorten kännetecknas av hög produktivitet. Upp till 9 kilo frukt erhålls från en kvadratmeter.

På en gren bildas cirka 6 frukter. Tomater kännetecknas av en rundad, lätt platt form med en liten pip. Ribbning är svag. Mogna frukter är ljusröda i färgen. Medeltyngden på en tomat når 200-250 gram. Massan är saftig, köttig. Smaken är utmärkt.

Karakteristiken för tomater talar om deras tabelländamål. De är också lämpliga för att tillverka juice och konservera såser.

utseendet på tomatens mormors stolthet

Avelsplantor

Tomat Babushkina Joy odlas i plantor. Sådd av frön utförs under det andra decenniet av mars. Vid plantering i växthus börjar plantor att spira tidigare, redan i slutet av februari. Plantering i öppen mark eller växthus utförs när plantorna når 65-70 dagar.

Innan sådd rekommenderas att härda fröna och behandla dem med en lösning av kaliumpermanganat. För detta placeras det valda materialet först i varmt vatten och överförs sedan till kylskåp under flera timmar. Denna behandling härdar frön och producerar starkare växter.

För plantering används torvkrukor eller planteringsbehållare. De är fyllda med specialiserade tomat torv. Det rekommenderas att behandla jorden med ett antiseptiskt preparat. Vattning utförs innan frön läggs. Frömaterialet distribueras på ett avstånd av 0,5-1 centimeter från varandra, eller 2 frön i en behållare. Innan uppkomsten täcks behållarna med folie och vattnas inte.

tomatbuskar mormors stolthet

Efter det att de första plantorna har tagits bort tas filmen bort.

Vattning sker efter behov. Växtplockning utförs i tillstånd av två vuxna löv eller inte tidigare än 20 dagar efter grodd.

Toppförband av plantor genomförs i två steg. Den första är 2 veckor efter grodd. Den andra två veckor innan landning i öppen mark. Komplexgödsel används för utfodring.

Funktioner i jordbruksteknik

Plantering av plantor genomförs i slutet av maj. Det produceras i områden där gurka, zucchini, morötter och greener tidigare växte. Välj väl upplysta områden utan starka drag. Det får inte finnas mer än 3 buskar per 1 kvadratmeter.

tomatmormors stolthet i trädgården

Med tanke på beskrivningen av sorten rekommenderas det att bilda buskar i 1-2 stjälkar. 1 stam kan du få större tomater.

För att få en hög avkastning är det nödvändigt att ta hänsyn till särdragen inom jordbrukstekniken.

  1. Vattande i tid. Växter vattnas på kvällen. Vattning utförs när överjordens torkar ut.
  2. Lossa jorden. Landet bör lossas nästa dag efter vattning. Detta undviker bildandet av en hård skorpa och syre svält i rötterna.
  3. Ogräsrensning. En snabb borttagning av ogräs är avgörande för att förebygga sjukdomar och rotröta.
  4. Gödningsmedel. Tomater kräver befruktning under sommaren. Komplexa formuleringar används för utfodring. Det första befruktningssteget genomförs 2 veckor efter plantering i öppen mark. Den andra - under blommande och frukt äggstock. Den tredje är i mognadsstadiet.

tomatbuskar mormors stolthet i trädgården

Tomatoes of Grandmother's Pride kräver en strumpeband under mognadstiden. Borstarna är tunga och kan orsaka att busken går sönder.

Många recensioner av trädgårdsmästare indikerar att denna sort är resistent mot brun fläck och TMV. Det är opretentiös underhåll och visar konsekvent bra avkastning. På grund av fruktens höga smak, möjligheten att föda upp i öppen mark och växthus har Babushkinas stolthet blivit en populär variation för avel bland många trädgårdsmästare.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa