Beskrivning av tomatsorten Altai red och dess egenskaper

Altai röd tomat avlades av ryska uppfödare. Tidigare växte växten i Altai. Forskare har odlat en buske som är kallt resistent. Växten bär frukt både i växthusförhållanden och i det öppna fältet. Sorten är högavkastande och sen mognad.

Växtkaraktäristik

Busken är obestämd och inte särskilt lummig. Växten blir hög och når en höjd av 1,5 meter, därför kräver den klämma och strumpeband. Bladen av sorten är stora med en mörkgrön färg. Busken har enkla blommor som 4-6 frukter bildas på. Dessutom har växten ett bra immunsystem och är rädd för en sådan sjukdom som senblåsning. Tomaten börjar bära frukt från mitten av sommaren, och med korrekt skötsel kan tomater skördas före frost. Växtvård är enkel. Det är nödvändigt att regelbundet vattna, lossa marken och mata buskarna med jämna mellanrum. Användning av droppbevattning rekommenderas för att öka utbytet.

Altai röd

Beskrivning av frukt

En mängd av den här sorten är intressant genom att du kan odla tomater i tre färger i dina sängar: röd, rosa och orange. Förutom färg har grönsaker samma smakegenskaper. Frukten är av medelstor storlek och växer i genomsnitt upp till 250-300 gram. Du kan också odla grönsaker upp till 500 gram. Tomaten har en platt rund form och ribbor bredvid stjälken.

Tomaten har en tunn men fast hud som skyddar frukten från att spricka. Tomater har god hållkvalitet.

Ryska uppfödare

Dessa tomater används utmärkt kommersiellt. Om du lagrar grönsaker på ett svalt ställe, lagras de under lång tid. Frukterna kännetecknas av medicinska egenskaper och är rika på betakaroten, aminosyror och lykopen. Grönsaker är lämpliga för kost och barnmat. Dessutom är tomater utmärkta för allergikare som inte kan äta röda tomater.

Frukterna kännetecknas av deras mångsidighet och passar både för färska sallader och för konservering. Grönsaker är lämpliga för tomatsaft och olika tomatprodukter.

för kommersiella ändamål

recensioner

Nikolay, 43 år

Variationen Altayskiy planterade det första året och är nöjd med resultatet. Nackdelen är dess bildning och bindning, eftersom buskarna växer höga, men det rättfärdar sig själv. Resultaten är anmärkningsvärda, höga utbyten och goda smakegenskaper. Tomater gör underbar, utsökt tomatsaft.

formning och knytning

Alice, 53 år

Jag brukade odla tomater, men jag var redan trött på samma sorter och jag ville prova en ny. En vän gav Altai plantor. Jag läste beskrivningen av sorten på Internet. Till en början växte en hög busk, och jag trodde att ingenting skulle komma av det.Men i mitten av sommaren återvände den till det normala, och busken började bära sina första frukter. Jag vill notera att avkastningen är hög. Dessutom är frukterna universella, jag använde och konserverade dem för sallader. Underbara tomater. Rekommendera.

frukt är universella

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa