Beskrivning av körsbärsorten Zhukovskaya, egenskaper för frukt, avkastning och odling

Fördelarna med Zhukovskaya körsbär jämfört med andra sorter är många, som många trädgårdsmästare redan har sett, både nybörjare och erfarna. Sorten som erhålls genom att korsa körsbär och körsbär kännetecknas av hög frukt och uthållighet. Det finns många fler egenskaper som är bättre kända i förväg, det kommer att vara användbart att bekanta dig med kraven för jordbruksteknologi i förväg.

Historia om utseende

Sorten är skyldig Michurinsk laboratorium, där ett körsbär uppkallad efter en av uppfödarna, Zhukov, uppföddes. Urvalet baserades på Michurin-material. Egenskaperna hos den resulterande sorten överraskade även skaparna, de överskrider avsevärt fördelarna med moderplanten. Sorts ålder är mer än femtio år gammal, men Zhukovka förlorar inte populariteten, vilket är en prydnad av många trädgårdar.

körsbär Zhukovskaya

Beskrivning av sorten

Zhukovskaya körsbärsträd är medelstora, sällan över 3 m i höjd. Kronen sprider sig med ett stort antal sidoskott. Den första skörden skördas redan under det 3-4: e livet. Fruktens topp uppstår 10 år efter plantering.

Beskrivningen av sorten kommer att vara ofullständig utan att nämna trädets hårdhet. Zhukovskaya tolererar perfekt frost och sommartork, kräver inte särskild vård.

Zhukovka kännetecknas av bär som under gynnsamma förhållanden växer upp till 7 g. Det är lätt att samla upp till 30 kg saftiga frukter från en växt. Bärens egenhet är en söt smak med en liten surhet.

körsbärsträd

Växande funktioner

Det finns inga svårigheter att odla en växt, körsbär kräver inte, de kan göra utan att vattna och klä upp sig. Det viktigaste är att välja rätt plats, med beaktande av alla rekommendationer från jordbruksteknik, för att uppfylla de krav som gör att anläggningen kan vänja sig till den nya platsen.

Sitsval

Zhukovka kommer att vara mest bekväm i ett soligt område utan drag. I närvaro av närliggande grundvatten måste du ta hand om dränering eller välja en torrare plats. Lätt partiell skugga är inte ett hinder för trädets utveckling, men det kan påverka fruktens frukt.

bär i rad

Landning

Det är bättre att plantera Zhukovskaya på våren och försöka vara i tid före knopp. Företräde ges årliga plantor, men tvååriga (högst en meter höga) rotar lika bra.

För att plantera växter, förbered en blandning av trädgårdsjord, trädgårdsjord, som läggs till:

  • fosfater (25-35 g);
  • humus (upp till 6 kg);
  • kaliumklorid (25 g).

massor av bär

Lägg till sand i kompositionen om platsen är rik på lerjord.Det rekommenderas inte att introducera kvävekomponenter, de används endast för förband 2-3 år efter plantering.

Efter plantering av Zhukovka ska du lägga bark, som kommer att skydda rötter från att torka ut, frysa och förhindra tillväxt av ogräs. Var noga med att hälla rikligt med varmt vatten.

Beskrivning av körsbärsorten Zhukovskaya, egenskaper för frukt, avkastning och odling

Vård

När hon lämnar skiljer sig Zhukovskaya inte alls från andra körsbärsorter, så även nybörjare kommer att kunna hantera processerna. Nödvändig:

  • tillsätt regelbundet näringsformuleringar;
  • vattning;
  • lossa jorden;
  • bekämpa skadedjur;
  • utför beskärning.

Det är absolut nödvändigt att ta bort ogräs, speciellt första gången efter plantering. Det är inte nödvändigt att röra upp jorden, det rekommenderas att helt enkelt klippa ogräset.

svart frukt

Toppdressing

Införandet av näringsämnen bör börja tidigast tre år efter plantering av Zhukovskaya. På våren används en lösning av nitrat (upp till 30 g läkemedel per växt). Det rekommenderas att förbereda flytande lösningar, användningen av ren gödningsmedel kommer att provocera en brännskada.

På sommaren, föredra potash, fosforföreningar. Förbered lösningar strikt enligt instruktionerna. Bladbevattning av träd rekommenderas.

Använd potash-lösningar under hösten. Det är inte nödvändigt att köpa kommersiella preparat, det rekommenderas att applicera askan (upp till 100 g per växt).

frukt på trädet

Vattning

Under en torr sommar är det nödvändigt att fukta jorden regelbundet - minst en gång i veckan. Lossa markytan i förväg. Djup lossning rekommenderas inte, det är lätt att skada rötter.

För en vuxen körsbär räcker 2-3 hinkar med vatten. Använd endast varm vätska, tillsats av kallt vatten kommer att provocera sjukdom.

fruktträd

Sjukdomsprevention

Trots sin uthållighet kan Zhukovka drabbas av sjukdomar och skadedjur. Förebyggande åtgärder - snabb bearbetning av träd hjälper till att förebygga skador.

Det rekommenderas att använda urealösningar och Insegar mot skadedjur. Bevattna tills frukt visas.

våta bär

Kompositioner baserade på kopparsulfat, Bordeaux vätska hjälper till att skydda mot sjukdomar. Den sista behandlingen är tre veckor före skörden.

Cherry Zhukovskaya är en värdig sort som pryder alla trädgårdar. När du odlar ett träd behöver du inte göra allt, planten känns bra även utan ägarens uppmärksamhet. Trots detta är det bättre att inte lämna Zhukovka utan vård, vattning och utfodring gör att du kan uppnå maximal fruktning.

i gröna blad

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa