Beskrivning och egenskaper för utbytet av körsbärsorten Zhivitsa och odlingsegenskaper

För första gången avlades Zhivitsa körsbärsorten av vitryska uppfödare. Hybriden erhölls genom att korsa den spanska sorten Griot Ostheimsky och Denisen gula körsbär.

Funktioner i sorten

Zhivitsa anses vara en av de mest populära sorterna i Ryssland. Om du studerar beskrivningen av sorten blir det inte svårt att förstå varför hybriden är så förtjust i bland trädgårdsmästare.

Hybriden Zhivitsa tillhör frostbeständiga sorter. Medium tidigt frukt. Trädet börjar bära frukt de sista dagarna av juni - början av juli. Växten är inte lång, den växer upp till 2,5 m höjd. Kronen är kompakt, förtjockad med medelgrenar. Blomningen börjar i maj. Zhivitsa är en fruktbar sort; upp till 150 kg körsbär skördas från ett vuxet träd.

körsbärssaft

Frukten är ovala, medelvikten är 3-4 g. Köttet är vinrött, skalet är röd rödblå. Smaken på frukten är söt och sur.

Landningsfunktioner

Innan du börjar planta en planta måste du välja rätt plats för plantering och följa alla regler för plantering av körsbär. Trädets hela utbyte beror på att plantera en ung planta.

Vitryska sorten

Sitsval

Som regel rekommenderas det att plantera plantor nära skjul eller husväggar. På vintern samlas mer snö på dessa platser, och körsbär är inte rädda för frost.

Välj öppna, soliga områden med lite skuggning. Det rekommenderas inte att plantera körsbär i skuggan. De södra sluttningarna anses ofta gynnsamma. Företrädesvis bör lerjord eller sandig lerjord. Om du planterar Zhivitsa på lerig tät jord kommer du inte att behöva vänta på en bra skörd. På sådan mark bär inte trädet frukt.

trädtopparna

Eftersom Zhivitsa-sorten är självfruktbar planteras andra körsbärsorter i närheten. De bästa pollinerande träden i Zhivitsa inkluderar:

 • Alla sorter av körsbär.
 • Cherry Vianok.
 • Plantor nummer 1.

Dessutom lockas bin till trädgården för att öka pollinering.

körsbärsorter

Ombordstigning tid

Du kan plantera en planta två gånger om året - på våren och hösten. Varje planteringsdatum har sina egna fördelar och nackdelar. På de centrala breddegraderna bör man föredra höstplantning. Plantor bör planteras till mitten av oktober. Under denna tid kommer körsbäret att ha tid att slå rot och överleva frosten.

I norr planteras körsbär på våren. Mitt till slutet av maj anses gynnsamt. Under sommaren blir trädet starkare och fryser inte vid den första frosten.

röda bär

Skötselfunktioner

Vården inkluderar:

 • Vattning.
 • Befruktning.
 • Beskär ett träd.
 • Lossa jorden.

Trots att Zhivitsa tillhör anspråkslösa hybrider, behöver hon fortfarande minimal vård.

i gröna blad

Vattning

Träd vattnas inte ofta, inte mer än 5 gånger per säsong.Före varje vätning lossnar jorden. För en vattning hälls inte mer än 7 hinkar vatten i jorden.

Vattna körsbär:

 • Under svallningen av njurarna.
 • Efter blomningen.
 • Under fruktbildning.
 • Innan skörden.

Träd vattnas endast med varmt vatten. Överdriven jordfuktighet och uttorkning av jorden får inte tillåtas.

fruktbildning

Toppdressing

Första gången befruktningen appliceras på andra året efter planta plantan. På våren appliceras kväveinnehållande gödsling på jorden för att aktivera knoppens tillväxt. När blomningen börjar tillsätts fosfor, kalium och kväve i jorden.

När frukten börjar införs urea och nitrofosfat i jorden. På hösten, före påbörjandet av kallt väder, är jorden böjd med ett tjockt lager torv eller humus. En gång vart femte år blandas jorden med kalk.

början av frukt

beskärning

En viktig punkt i vården är beskärning och kronbildning. På våren skärs en del av skott och grenar av. 5-7 skelettgrenar är kvar. Dessutom tunnas skelettgrenarna och själva stammen ut. På hösten avskärs torra, skadade grenar och rotskott avskuras. De klippta grenarna bränns bort från trädgården.

kronor bildade

Sjukdomar och skadedjur

För att förhindra uppkomsten av sjukdomar och parasiter undersöks körsbär flera gånger per säsong. Oftast är trädet sjukt av clasterosporia, grå råtta och antraknos. För dessa sjukdomar sprayas träd med Bordeaux-vätska, kopparsulfat eller Nitrafen.

Bland insekter skiljer sig körsbärsfluga, slemhögfågel, bladlöss och vivel. Körsbär behandlas med "Aktara" från flugan. Sågfilen förstörs med Calypso. Fufanon hjälper till med vågen. Bladlöss förstörs med Nitrafen. Dessutom hjälper en avkok av lökskal.

skörd

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa