Beskrivning av dekorativa körtelkörsbär och regler för plantering och skötsel, reproduktion

Odlingen av järnkörsbär har nyligen blivit populär, eftersom man trodde att klimatet som var lämpligt för kultur var länderna i Östasien. Sakuras dekorativa släkting bär sällan frukt, men dekorerar sajten med värdighet - under blomningstiden är plantan täckt med utsökt blomning. Att odla en buske orsakar inte svårigheter, men först måste du bekanta dig med reglerna för jordbruksteknik.

Ursprungshistoria

Ferruginous cherry är en avlägsen släkting till den berömda sakura. Anläggningens hemland är Korea, Kina. För inte så länge sedan fördes buskar från dessa länder till Ryssland, som anses vara vilda i sitt hemland och tätbefolkade skogar.

Det finns många växtsorter, varje år försöker uppfödare få nya. Livslängden för buskar är upp till hundra år.

ferruginous cherry

Beskrivning av sorten

Till skillnad från avlägsna släktingar är ferruginous cherry inte ett träd. Detta är en frodig buske som når en och en halv meters höjd. Växten har flera huvudstammar, som skiljer sig i diameter och mycket lateral tillväxt.

Blommningen börjar i slutet av maj. Varaktighet - inte mindre än en halv måne, först efter det att blombladet faller av. Busken bär frukt - bär upp till en centimeter i diameter. Frukten är ätliga.

dekorativ variation

Växande funktioner

När de lämnar är ferruginous körsbär opretentiös och skiljer sig inte från andra trädgårdsodlingar. Bland de processer som måste följas:

 • regelbunden vattning;
 • introduktion av näringskompositioner;
 • lossna jorden;
 • skadedjur och sjukdomsbekämpning;
 • förebyggande behandlingar;
 • beskärning.

En förutsättning för en framgångsrik odling av järnkörsbär är valet av plats. Fel i anläggningens placering hotar buskens död.

odlingsfunktioner

Att välja en landningsplats

Det rekommenderas att plantera plantor i mysiga hörn av trädgården. Det bör inte finnas några utkast. Man bör komma ihåg att det är varmt i anläggningens hemland och därför plantera en buske i ett öppet område och se till att det inte finns några drag här.

Landning

Plantera busken på våren med början av stabil värme. Förbered brunnen beroende på rotsystemets storlek. Förbered kompositionen för att strö rötter, för denna blandning:

vacker blom

 • lera;
 • grov sand;
 • kompost (ruttna);
 • trädgårdsjord.

Lägg till mineralgödselmedel om jorden är dålig i sammansättningen. När du planterar ska du följa rotkragen - punkten ska höja sig 2-4 cm ovanför markytan. Avsluta planteringen genom att lägga ett lager av bark.

rosa blommor

Vård

Ta hand om körsbär glandular, som till och med nybörjare i trädgården var helt enkelt övertygade om. Det viktigaste är att ta hänsyn till alla anläggningens krav, som är få.Du måste titta särskilt noggrant på busken under den torra säsongen, bristen på fukt kommer att provocera uttorkningen av roten, buskens död.

Vattning

Vattna de järnhaltiga körsbären endast under den varma säsongen. Använd varm vätska, lämna först vattnet i solen under en dag. Det rekommenderas att bevattna i lossad jord, detta gör att fukt tränger in djupt i jorden. Tillsätt vätska i små portioner och väntar på full absorption.

små frukter

beskärning

Beskär på hösten. Det rekommenderas inte att tunna ut skotten för mycket, ta bort endast torra, skadade grenar. Om det är för många bevuxna nära huvudstammarna, delvis tunna ut. Det rekommenderas att ta bort överskott av skott tillsammans med en liten del av roten, detta kommer att förhindra uppkomsten av nya grenar.

Fortplantning

Att göra avel körsbär körtel rekommenderas på våren. Det enklaste sättet att skaffa unga växter är att dela upp en vuxen buske. Transplantation utförs försiktigt, vilket lämnar en jordklump, vilket påskyndar anpassningen av delenka på en ny plats.

röd frukt

Fröutbredning är en mer mödosam och tidskrävande metod. Det kommer att ta flera år att få en fullfjädrad växt. Det är bättre att odla frön i fönsterbrädan, som inomhusväxter, först efter ett år för att flytta till trädgården.

Sjukdomar och skadedjur

Växten påverkas av sjukdomar som är inneboende i vanliga trädgårdsgrödor. Bland de vanligaste sjukdomarna:

blommande gren

 • Coccomycosis (drabbar blad, frukt, blommor). Slåss med Bordeaux flytande, kloroxid. Behandla bladen med bevattning.
 • Moniliosis. Orsakar torkning av blad, skott. Det enda sättet att bekämpa är att använda kopparbaserade föreningar.
 • Monilial burn. Gradvis vissnande av löv, skott. Efter 1-2 år dör busken helt. Läkemedlet som används för att bekämpa sjukdomen är Fundazol.

Skadedjur påverkar praktiskt taget inte växten. Bland de få fienderna kan bladlöss noteras som kan uppta anbudskott. Använd ett hemmedel - infusion av träaska (200 g aska per liter vatten, låt stå i 24 timmar). Bevattna varje dag tills skadedjuren försvinner.

Ferruginous cherry, med korrekt skötsel, kommer säkert att bli pärlan på platsen, sticka ut vid tidpunkten för blomning med utsökta blommor och fylla området med doft. Odling av en gröda kommer inte att orsaka mycket svårigheter, men de grundläggande reglerna för jordbrukstekniken måste följas strikt, detta kommer att förhindra död av en buske och växa en frodig växt.

pärla på webbplatsen

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa