Beskrivning av körsbärssorten Blyg och egenskaper hos frukt, växande regler

Allvarliga krav ställs på nya sorter av frukt och fruktträd. Sommarbeboare och trädgårdsmästare är noga med valet av plantor för sin egen tomt. Men den blyga körsbäret fick sin uppmärksamhet. Beskrivningen av denna sort lovar en rik skörd av läckra och vackra universalbär med sena mogna tider, liksom många andra fördelar.

Beskrivning

Beskrivningen av sorten antyder att frukterna av detta körsbär är de mest utsökta av alla som odlas idag. Smakarna gav dem ett högsta betyg på 5 poäng. För odling föredrar trädet soliga områden där jordar med god luftpermeabilitet och kalkinnehåll råder. Den blyga anses delvis vara självfruktbar; i närvaro av en närliggande pollineringssort ökar utbytet avsevärt. Leveransen av plantor sker huvudsakligen med ett slutet rotsystem.

Egenskaper av sorten

Körsbärsorten Shyenchivaya uppföddes av anställda i V.I. Lupin. Trädet växer medelstor, frukterna bildas på bukettgrenar. Mognaddatum är sent. Körsbär i teknisk mognadstadium är mörkröd, nästan svart i färg. Stenen är medelstor, den separerar mycket enkelt från massan. Blygns kött är saftigt, mjukt, men samtidigt ganska tätt. Det är detta som säkerställer den universella användningen av den skördade grödan.

Körsbär kan konsumeras färskt, samt användas för bearbetning, konservering.

Blyg tillhör frostbeständiga sorter, när de odlas i den mittersta körfältet behöver inte extra skydd för vintern. Körsbär kännetecknas av sin ökade motståndskraft mot svampsjukdomar, ställer inte höga krav på jorden. Trädet behöver inte noggrant underhåll, det bär frukt regelbundet.

mogen körsbär

Fördelar och nackdelar

Cherry Shy har fler fördelar än nackdelar. Fördelarna med sorten inkluderar:

  • utmärkt smak;
  • attraktiv presentation;
  • universell användning av den skördade grödan;
  • ökad frostbeständighet;
  • krävande för tillväxtförhållanden;
  • partiell självfertilitet;
  • opretentiös vård;
  • ökad resistens mot svampsjukdomar;
  • trädets kompakta storlek.

mogen körsbär

Det var inga speciella brister i blyg. Trädgårdsmästare noterar att det inte är lätt att få plantor för plantering. Det noterades också att körsbär kräver regelbundna förebyggande behandlingar mot skadedjur.

Funktioner av plantering och vård

Förfarandet för plantering av körsbärsplantor blyg är inte annorlunda än att plantera träd av andra sorter.Denna sort föredrar dock endast tillräckligt upplysta områden för odling. Jorden ska innehålla kalk, den ska vara bra för luft och fukt. Du kan inte plantera ett träd i låglandet, liksom i områden där grundvattennivån ligger nära markytan.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa