Beskrivning och egenskaper för körsbärsorten Zagorievskaya, plantering, odling och vård

Körsbärsorter Zagoryevskaya är populära på grund av deras ökade motståndskraft mot svampsjukdomar. Det är på grund av dem som trädgårdsmästare nu tvingas att förneka sig själva nöjet att odla användbara bär och göra ämnen från dem. Denna sort kommer dock att glädja sig inte bara med en rik, utan också välsmakande skörd med minimal vård. Trädet ställer inte alltför stora krav på jordbruksteknologi och fungerar som en dekor av platsen under blomningen.

Avelshistoria

Arbetarna på VSISP i staden Biryulyovo arbetade med att skapa Zagoryevskaya körsbär. I gamla dagar fanns det en by som heter Zagorje. Körsbäret har sitt namn på denna plats. Mödrarna var kända över hela landet Lyubskaya och svarta konsumtionsvaror. Ursprungligen skulle det växa Zagorievskaya i den nordvästra regionen, men med tiden har den erövrat mycket större vidder. Hittills har sorten inte införts i statsregistret, men trädgårdsmästarnas kärlek till körsbär har inte minskat av detta.

Beskrivning och funktioner

Beskrivningen av sorten antyder att Zagorievskaya är en framträdande representant för vanliga körsbär. Trädet är medelstor och kan växa upp till 3-4 meters höjd. Kronen är tät, formen är rund, kraftigt spridd, den behöver regelbundet beskärning och formning.

Formen och färgen på Zagorievskaya körsbärsfrukter är mer som körsbär. En bärs massa når 5 gram. Körsbär är runda, i skedet av teknisk mognad har de en mörk körsbärsfärg med en svag brun nyans. Massan är ganska tät och välsmakande. Den klassiska söta och syrliga smaken har en liten chokladsmak. Stenen är liten, den kan lätt separeras från massan. Frukt med stjälk delas med en viss ansträngning.

Zagorievskaya körsbär

Cherry Zagoryevskaya kännetecknas av god torkbeständighet, men dess frostbeständighet är genomsnittlig. I svår frost fryser växternas blomknoppar och lämnar trädgårdsmästare utan grödor. Trädets lilla höjd gör att det kan skyddas från kylan, så erfarna sommarinvånare klarar av denna uppgift utan problem.

Fördelar och nackdelar med sorten

Fördelarna med Zagorievskaya körsbär inkluderar följande:

  • trädets lilla storlek;
  • torkmotstånd och frostbeständighet;
  • utmärkt kommersiell kvalitet på bär;
  • höga avkastningsgrader;
  • sortens tidiga mognad;
  • själv fertilitet.

Zagorievskaya körsbär

Anläggningen saknar vissa nackdelar:

  • sur smak av frukt;
  • möjligheten att frysa blommaknoppar i svår frost och med återkommande frost;
  • genomsnittlig resistens mot sjukdom.

Funktioner av mognad och frukt

Zagorievskaya kan producera grödor även utan närvaro av en pollineringssort i närheten. Men om ett träd av en annan sort växer i grannskapet, som dessutom kan pollinera blommorna, ökar utbytet avsevärt. Cherry börjar glädja sig med skörden 3-4 år efter plantering på platsen. En vuxen växt producerar upp till 13 kg frukt av hög kvalitet.

Zagorievskaya körsbär

Tasters betygsätter Zagorievskaya bär på 4,5 poäng och kallar dem efterrätt. Grödan är lämplig både för färsk konsumtion och för alla typer av bearbetning.

Skadedjurs- och sjukdomsresistens

De värsta sjukdomarna för körsbär är svamp som muteras över tid. Zagoryevskaya kännetecknas av genomsnittligt motståndskraft mot coccomycosis och monilios, men i rätt tid förebyggande åtgärder gör att du helt kan glömma det förestående hotet.

Zagorievskaya körsbär

Frostmotstånd från Zagorievsk körsbär

Som författarna av sorten själva vittnar om har Zagorievskaya en genomsnittlig frostbeständighet. Med en stark temperaturminskning på vintern fryser trädet inte skotten, utan blommaknopparna. Rotsystemet behöver också ytterligare skydd. För vintern är det nära-stam-området mulched, med hjälp av humus eller annat organiskt material för dessa ändamål.

Vårens frost är också farligt för körsbärsträdet. För att rädda den framtida skörden under denna period rekommenderas att man strö, röker platsen, täcker anläggningen med spunbond.

I vilka regioner är det bättre att växa?

Körsbärsorter Zagoryevskaya odlas framgångsrikt nästan hela vårt lands territorium. Trädet är mycket torktolerant, därför är det lämpligt för odling i södra klimat. I den mittersta körfältet har den också bekväma tillväxtförhållanden. När man organiserar skydd mot kallt väder på vintern och frost på våren, erhålls grödor även under svåra klimatförhållanden.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa