Beskrivning och egenskaper för körsbärssorter Möte, avelshistoria och odlingsfunktioner

I nästan varje tomt finns det en körsbärsträd. Körsbärsorter Vstrechana kännetecknas av sin opretentiösa skötsel och enkla odling. Körsbärsträdet ger en stabil skörd varje år.

Ursprungshistoria

Hybriden lanserades 1966 på Ukrainas territorium. För att skapa en ny körsbärshybrid togs föräldrarna Lyubskaya och Kievskaya 19. Sedan Kievskaya 19 tillhör ankorna, det vill säga en hybrid av körsbär och söt körsbär, den nya sorten kombinerar de positiva egenskaperna hos två typer av fruktträd.

Beskrivning av sorten

Beskrivning av körsbärsträdsorten Mötet är mycket viktigt. Innan de köper en plantor studerar de de viktigaste kännetecknen för Meeting-hybrid. Växten tillhör dvärg, stammen når 2 m höjd. Kronans form är oval, med droppande grenar. Grenarna är strödda med frukt under frukt. Bladen är ovala, tagrade i ändarna. Frukt, som de flesta körsbärsorter, börjar 3-4 året efter plantering. Bärens medelvikt är 7-8 g.

Skallen är djupt röd, som massan. Körsbär har en söt och sur smak.

Med korrekt skötsel skördas upp till 30 kg av grödan från en vuxen växt. Bland fördelarna skiljer de motståndet mot svår frost och torka, liksom många sjukdomar hos fruktträd.

Landning subtilitet

En viktig punkt i plantering av körsbär är valet av en plantor. Plantan bör vara frisk och det bör inte finnas några tecken på skador på rötter och bagageutrymme. Rotsystemet måste finnas i ett specialpaket. Ett barrotsystem bör normalt inte säljas.

körsbär möte

Det rekommenderas att plantera mötet i soliga områden eller i en liten skugga. När man planteras i skuggan reduceras avkastningen avsevärt. Företräde bör ges lätta, bördiga jordar. Beroende på jordtyp rekommenderas det att plantera växten i lutande eller sandig lerjord.

Eftersom sorthorn av sorten är lång, rekommenderas det inte att plantera växten nära förekomsten av grundvatten såväl som i låglandet. Innan plantering doppas rhizomen i Kornevin-lösningen i flera timmar. Läkemedlet stimulerar tillväxt. Och strax före plantering i jorden doppas rötterna i en flytande lerlösning.

Steg för plantering av körsbärsplantor Möte:

 • Gräv ett djupt hål, cirka 1 m, minst 80 cm bred.
 • Blanda matjord med gödsel, träaska och mineralgödsel.
 • Lämna gödselhålet i 3 veckor.
 • Börja plantera efter 3 veckor.
 • Kör in i mitten av hålet en stapel längden på en planta.
 • Lägg ett plantor i ett hål och begrava det med jord.
 • Bind bagagerummet vid insatsen.

plantering körsbär

Vid planteringens slut, vattna plantan rikligt med varmt vatten.

Vård

Trädets utbyte beror på korrekt skötsel. Minimal växtskötsel inkluderar vattning, applicering av organiska ämnen och mineralgödselgödsel, avlägsnande av ogräs och förebyggande av sjukdomar och skadedjur.

Vattning

Vattning är en viktig del av hybridvård. Bevattning utförs 4 gånger per säsong. Det rekommenderas inte att låta jorden bli vattentät och torka ut.

körsbär möte

Bevattningsvillkor:

 • Den första vattningen utförs under bildandet av knopparna.
 • Andra gången vattnas hybridmötet under blomsterperioden.
 • För tredje gången utförs vattningen i början av fruktan och efter skörd.
 • Förra gången träden vattnas före höstens frost.

För bevattning, använd bara vatten uppvärmt i solen. Om du häller kallt vatten på körsbären kommer det att bidra till utvecklingen av svampsjukdomar.

Gödsel

Som vattning appliceras gödselmedel cirka fyra gånger per säsong. Vid behov ökas mängden toppförband. Bristen på näringsämnen, som deras överskott, påverkar hybridens hälsa negativt.

gödslingskörsbär

Befruktning:

 • När början av knoppbildningen börjar införs kväve i jorden, vilket aktiverar trädets tillväxt
 • Under blomning och fruktning behöver körsbär fosfor och kalium. Organiska gödningsmedel som mullein, träaska eller dynga läggs också till.
 • Efter skörd är syftet med gödsling att förbereda växten för vintern. Under denna period bör kväveinnehållande gödselmedel inte appliceras. Kompost, torv och träaska läggs till marken.

Mängden gödningsmedel som appliceras och deras frekvens bestäms av trädets utseende. Om körsbäret började aktivt växa lövmassan, men det inte finns några frukter, indikerar detta ett överskott av näringsämnen.

Sjukdomar och skadedjur

Det finns ingen körsbärssort som inte blir sjuk och insekter visas inte på den. Bordeaux-vätskor, Horus eller Topaz-preparat används för att bekämpa sjukdomar. De två sista kemikalierna används om mer skonsamma metoder inte kan hanteras.

Bland insekter, bladlöss, vivlar och körsbärsfluga... Behandling med såpvatten och biologiska produkter hjälper insekter. Dessutom kommer körsbär med vitlök, ringblommor eller valerian att skrämma bort skadliga insekter.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa