Hur man behandlar körsbär från skadedjur på våren och hösten, metoder för kontroll och skydd

Sommarnas liv överskuggas av det ständiga utseendet på skadliga insekter på fruktträd. Varje år kämpar sommarinvånare med det här eller det där skadedjuret. Även förebyggande åtgärder hjälper inte alltid att förhindra insekter. Körsbärsskadegörare förekommer på träd också på grund av närheten till andra fruktgrödor. Om detta händer kan alla träd som växer i trädgården påverkas.

Orsaker och symtom på trädinfektion

Det finns många orsaker till att skadliga insekter förekommer på körsbärsträd. Det enda sättet att förhindra uppkomsten av skadedjur är att ständigt inspektera träden och vidta åtgärder så snart som nödvändigt.

träd angrepp

Cherry-angreppssymptom:

 • Minskad avkastning.
 • Massivt lövverk på sommaren och tidig höst.
 • Fallande frukt.
 • Utseendet på gula fläckar och "passager" på bladen.

Anledningar till utseendet på insekter på körsbärsträd:

 • Insekter reproducerar mycket snabbare om körsbärsträd växer bredvid körsbäret eller på grund av närheten till plommon.
 • Brist på säsongsbetonad förebyggande beskärning av kronan.
 • Mycket ogräs på webbplatsen.
 • Närvaron i trädgården hos ett stort antal nyckelpigor, myror, getingar och flugor (dessa insekter bidrar till utseende av bladlöss, eftersom de matar på den söta saft som bladlöss utsöndrar).
 • Brist på höstförberedelser för vintern.

orsaker och symtom

De flesta av orsakerna till att parasiter på körsbärsträd förekommer är förknippade med bristande underhåll av trädgården. Därför är den huvudsakliga metoden för att förhindra uppträdande av insekter på körsbär sanitär beskärning och förbereda trädgården för början av kallt väder.

Variationer av skadliga insekter och kampen mot dem

Skadegods av fruktträd inkluderar bladlöss, malar, malar, körsbärsflugor och ett antal andra insekter. Det finns många orsaker till att parasiter på körsbär förekommer. Ju tidigare skadedjur på träd upptäcks, desto lättare är det att hantera dem. Om insekter har fyllt hela trädgården är det nästan omöjligt att klara dem.

blad i hål

Bladlus

Bland de skadliga insekterna som oftast förekommer på fruktträd, skiljer bladlöss ut. Bladlöss visas på blad och stjälkar. Bladlöss förekommer under det första decenniet av sommaren, när unga skott på toppen av grenarna börjar växa. Det multiplicerar snabbt och kan fylla hela trädet på några dagar. Bladlöss matar på saften av körsbärsstammar och blad. Gradvis torkar bladen och faller av.

På grund av bladlöss slutar träd att växa, svampar utvecklas på körsbär och avkastningen minskar. Skadedjursbekämpning består av följande åtgärder:

 • Minska i myrpopulationen.
 • Beskär torra grenar på våren och hösten.
 • Bearbeta trädstammar med kalk.

Om bladlössen redan har dykt upp, behandlas körsbäret med en tvållösning med tillsats av ask. Och även senapspulver utspätt i varmt vatten.

skadliga insekter

Slimy sawfly

Utseendet på en slemmig sågflyg liknar sniglar. Sågflygens längd är 4-5 mm. Sawflies rör sig längs stammen till bladen och gnaggar ut sin saftiga del, utan att röra vid venerna.

Vilka är sätten att bli av med sågflygen:

 • Du kan skala körsbär med kemikalier.
 • Om det finns få sågblommor, samlas de upp för hand eller rengöras med en stark vattenstråle.

I stort antal orsakar sågfiskar betydande skador på körsbär.

slimmig sågflyg

Weevil elefant

Weevil elefant med en längd av 5 till 10 mm. Kroppen är gyllene-grön, med en metallisk glans. Du kan bli av med den onda elefanten med kemikalier. Trädet måste sprayas flera gånger per säsong. Klorofos är lämplig för sprutning. Bearbetningen upprepas efter 10 dagar.

Istället för herbicider används avkok baserade på tobak eller rödgulle. För att förbereda buljongen måste du ta 500 g gräs och hälla 2 liter vatten. Koka buljongen. Späd buljongen med varmt vatten innan sprayning.

vild elefant

Körsbärsfluga

Körsbärsflugan är en liten insekt med gula ränder på sina vingar. Flugan har stora gröngula ögon. Huvudkroppen är svart. På vintern lindas körsbärsflugan i en senapgul kokong som inte är mer än 13 cm lång.

De första tecknen på parasiten:

 • Massfall av frukt.
 • På bladverket finns larver "passager" kvar.
 • I början av hösten förblir trädet utan löv.

körsbärsfluga

På våren matar flugan av körsbärsekretioner och på sommaren - på fruktjuice. Körsbärsflugan lägger larverna i frukten. Larverna växer i 20 dagar, hela tiden matas på bärens juice. När larverna når vuxen ålder kryper de ut och lindar sig i kokonger.

För att förhindra flugor uppträder behandlas träd med kemikalier flera gånger per säsong. Du måste också spraya jorden runt stammen. Du bör också regelbundet lossa marken runt trädet. På vintern grävs jorden till ett djup av 25 cm.

livnär sig på sekret

Mol

Du kan bli av med mal genom att använda följande åtgärder:

 • Strö körsbär med Confidor Maxi. Den andra behandlingen utförs efter 2 veckor.
 • Häll vatten över dörren med en slang under starkt tryck.

Efter att bladverket faller, gräver du upp jorden under träden till ett djup på minst 20-25 cm.

vit mal

Fruktträsk

För att bestämma utseendet på fruktmyren, studera först beskrivningen. Kroppslängden är 3-4 mm. Mosens vingar är brunbruna, glänsande. Larverna är 4-5 mm långa, beige i färg. Kvinnor lägger ägg i körsbärslökar.

För bearbetning av körsbär använd:

 • Aktaru;
 • Mospilan;
 • "Vektor".

Två veckor efter den första sprutningen upprepas behandlingen av träd med kemikalier. Vid sprutning är det viktigt att säkerställa att grenarna är väl fuktade i lösningen. Att införa kemikalier under trädets bark är också effektivt. För injektion använd "Arrivo", "Decis" eller "Sherpa".

Fruktträsk

Hagtornfjäril

Larverna i hagtornfjärilen äter blommor och blad som ännu inte blommat. Före valpen kan larver orsaka betydande skador på körsbär. Efter blomningen börjar larven att valpa.

Ett naturligt sätt att hantera larver är att locka fåglar till trädgården. Du kan installera fågelhus eller körsbärsmatare. I början av våren är fjärilsboet tydligt synligt och lätt att ta bort. Efter borttagningen bränns boet. Nära trädet måste du sprida duken och skaka trädet kraftigt, de fallna larverna samlas upp och bränns tillsammans med duken.Av kemikalierna är läkemedlen "Gerold", "Aliot" eller "Fury" effektiva.

Hagtornfjäril

Plommon mal

För att bekämpa plommonmallen används kemiska och biologiska kontrollmetoder. Om bär har dykt upp på körsbäret, är det lämpligt att föredra biologiska. För detta används avkok av röd ygg eller tobak.

Du kan spraya med droger:

 • "Decis";
 • "Alatar";
 • Knimix;
 • Fufan.

Spraya körsbär med kemikalier två gånger. Körsbäret behandlas för andra gången 7-10 dagar efter den första sprutningen. Början av juni anses vara en gynnsam period för bearbetning. Den andra behandlingen genomförs i mitten av juli.

plommon mal

Goldtail silkesmask

Goldtail-fjärilen lägger ägg i bladverket. När larverna kläcks försöker de tappa bladen. När det bara finns kvar vener från bladet, är det inslaget i spindelnät. På vintern är de gyllene svansarna lindade i spindelnät och löv, och med början av värme vaknar de och matar på njurarna.

En vattenlösning av "Karbofos" används för att bekämpa guld-svansen. Du kan också skaka av larverna och samla in dem för hand. Träd sprayas med biologiska produkter, till exempel "Lepidocide" eller "Bitoxibacillin". Fågelhus installeras också på körsbär för att locka svalor, svingar och starar.

gyllene sidenmask

Förebyggande och säsongsbehandling

Som skydd mot skadliga insekter vidtas förebyggande åtgärder. Ju mindre tid ägnas åt att ta hand om körsbär, desto mer parasiter visas på den.

Vår

I början av våren, efter värmestart, utförs sanitär beskärning. De grenar som inte har knoppar skärs av med en skarp sekatör, och de skurna platserna behandlas med ett desinfektionsmedel. Till exempel kaliumpermanganat eller kalklösning. De gräver också upp marken på våren.

säsongsbehandling

Sommar

På sommaren undersöks körsbär regelbundet för insekter. Du måste också regelbundet lossa marken och ta bort allt ogräs från platsen. Dessutom, om skadade löv och grenar visas på träden, skärs de av och bränns bort från platsen.

Höst

På hösten, efter skörd, måste jorden grävas till ett djup av 20 cm. Insekter föredrar att vinter och lägger larverna i jorden. Därför, efter att ha grävt upp jorden, kommer parasiterna att befinna sig på jordens yta, frysa och dö på vintern.

trädkontroll

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa