Beskrivning av Volochaevka körsbärsorten, trädets egenskaper, planterings- och vårdregler

Beskrivningen av variationen i det populära körsbäret Volochaevka gör att du kan välja valet av ett fruktträd för plantering i ditt område. Sorten är produktiv och lätt att odla.

Ursprungshistoria

För att få en ny sort korsades Volochaevka, Lyubskaya och Vladimirskaya körsbär. 1997 infördes den nya sorten i statsregistret som ett fruktträd avsett för odling i den centrala delen. Volochaevka uppföddes av uppfödaren A.I. Evstratov.

Beskrivning av sorten

Det är viktigt att studera beskrivningen av sorten innan du väljer en körsbärsort för att inte bli besviken. Volochaevskaya är mycket frostbeständig.

Men vid en temperatur på -30 grader fryser skotten något, vilket negativt påverkar trädets hälsa.

Volochaevka tillhör självfruktiga sorter, för att öka avkastningen behöver du inte plantera andra sorter av körsbärsträd i trädgården. Eller locka bin till trädgården för pollinering.

Utseende

En annan viktig punkt att tänka på innan du köper en plantor är trädets utseende. Uppmärksamhet ägnas åt stamens höjd, kronans förtjockning och fruktens egenskaper.

körsbär volochaevka

Trä

Körsbärssorter Volochaevskaya i höjd når inte mer än 3 m. Trädet är starkt lummigt, kronan förtjockad. Bladen är mörkgröna, matt.

Frukt

Mogna frukter är stora, medelvikten är 4-5 g. Skalet är tunt, röd-skarlakansrött. Stenen är medelstor, lätt separerad från massan. Massan är en rik vinröd nyans. Bären har en söt smak med en svag syrlig smak. Frukten är lämpliga för matlagning och konservering.

körsbär volochaevka

Variationsegenskaper

Viktiga egenskaper hos vilken sort som helst är avkastning, fruktperiod och resistens mot olika sjukdomar och insekter.

Avkastning

Frukt av hybrid börjar på fjärde året efter planta plantan. Utbytet är bra, minst 15 kg frukt skördas från ett vuxet träd. Trädet bär frukt varje år. De första mogna körsbären visas i slutet av juli.

Uttrycket fruktande antyder att Volochaevka tillhör sena körsbärshybrider.

Sjukdomsresistens

Resistensen hos Volochaevka-sorten är genomsnittlig. Det bör noteras att körsbär har god motståndskraft mot kokcomykos och monilial brännskada. För att förhindra uppkomsten av sjukdomar granskas träden regelbundet och förebyggande åtgärder vidtas.

körsbär volochaevka

Växande funktioner

Plantering är ett viktigt ögonblick under vilket grunden för framtida avkastning och hälsa för körsbäret läggs.Om du planterar en planta enligt alla regler för jordbruksteknik, kommer körsbäret att ge en god skörd varje år.

Att välja en landningsplats

Det rekommenderas att plantera sorten i april. För att plantera en planta bör företräde ges öppna, soliga områden på en kulle. Körsbär gillar inte stillastående vatten nära bagagerummet, som ofta är fallet på våren i låglandet. Områden som är i delvis skugga är också lämpliga. Det rekommenderas inte att plantera växter på platser där solens strålar inte faller.

körsbär volochaevka

Landning

Plantering av Volochaevka hybrid är inte annorlunda än att plantera andra körsbärsorter. Stadier av plantering av Volochaevskaya körsbär:

 • Gräv ett hål till ett djup av minst 1 m och en bredd av minst 70 cm.
 • Häll gödsel, kväveinnehållande gödselmedel och träaska i botten av gropen.
 • Lämna gödselhålet i 2-3 veckor.
 • Innan plantningen planteras, lägg den i en tillväxtaktivator i flera timmar, och precis innan plantering, doppa rötterna i en vattenlösning av lera.
 • Sätt plantan i hålet, täck den med jord.
 • Tampa jorden nära stammen.
 • Kör en stav i mitten av hålet och knyt plantan av stam.

plantering körsbär

Vid planteringens slut, vattna plantan med en hink (4-5 liter) varmt vatten.

Vård

Cherry tree care inkluderar vattning, kronbildning och förebyggande av sjukdomar.

Vattning

Körsbäret vattnas fyra gånger per säsong:

 • Den första vattningen utförs innan knopparna ser ut.
 • Andra gången vattnar körsbäret under blomningen.
 • Den tredje är efter frukt.
 • Förra gången vattnar trädet före frost.

Häll körsbär bara med varmt vatten.

olivkörsbär

beskärning

Beskärning utförs på våren och hösten. Formativ beskärning utförs på våren. Skär av ung tillväxt och en del av grenarna. Några få skelettgrenar är kvar. På hösten skärs torra, skadade grenar.

Skadedjur och förebyggande

För coccomycosis sprayas körsbärsträd med Bordeaux-vätska och urea-lösning. Efter skörden förstörs alla blad. Sprutning med beredningen "Poliram" hjälper mot antraknos. Växter sprutas tre gånger per säsong.

Förberedelserna "Iskra" och "Intavir" hjälper mot bladlus. Vivlar och mal förstörs med Kinmix och Karbofos kemikalier. Förutom kemikalier hjälper folkrättsmedel. Det är till exempel bra att spruta träd med såpvatten och träaska. Du kan också plantera vitlök, valerian eller ringblommor i närheten. Lukten av dessa växter avvisar många insekter.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa