Egenskaper hos Natalie filtkörsbärsorten, beskrivning av utbyte och sjukdomsresistens

Många sommarinvånare föredrar att plantera Natalies filtkörsbär på sina tomter. Den här sorten är populär bland trädgårdsmästare på grund av smaken av mogna körsbär och underhållslättan.

Ursprungshistoria

Odlingen av sorten började i Fjärran Östern 1979. När man skapade en ny växtsort användes sådana sorter som Ogonyok, Damanka och Leto. Uppfödare försökte ta bara de bästa egenskaperna från ovanstående körsbär och kombinera dem i Natalie.

Arbetet utfördes i 18 år, eftersom anläggningen först kom in i statsregistret 97.

Beskrivning och funktioner i sorten

Beskrivningen av sorten hjälper oerfarna trädgårdsmästare att bekanta sig med dess viktigaste funktioner. Denna variation av körsbär tillhör medelstora växter, eftersom den maximala höjden på träd når två meter. På våren är alla stjälkar täckta med små ovala blad, vars nedre del är täckt med fluff.

Deras yta är täckt av små grönaktiga rynkor. Den maximala längden på bladen är 6-8 cm.

Felt Natalie har en hög avkastning. Under den första halvan av sommaren bildas körsbär som väger 3-4 gram på grenarna. De är täckta med en tunn röd skal, under vilken det finns en saftig massa med ett ben. Natalie har utmärkt smak, och därför framställs ofta kompott, konserver och sylt från hennes frukter.

körsbär kände natalie

Växande funktioner

Innan du planterar körsbärsplantor i trädgården bör du bekanta dig med funktionerna i att odla en sådan växt.

Att välja en landningsplats

Det rekommenderas att ta på allvar valet av en plats för plantering, eftersom utbytet beror på detta. Upplysta områden i trädgården, som är skyddade från vindkastar, är lämpliga för körsbär. Träden ska odlas i lutande jord eller kärnozemjord.

Vattning

Körsbärens rotsystem behöver periodisk fukt, och därför måste Natalie vattna den när den växer. För detta tillverkas flera fåvor nära kronan, i vilken vatten hälls. Det räcker med att fukta jorden 2-4 gånger i månaden.

körsbär kände natalie

Gödsel

Nataliesorten kommer att bära frukt normalt om trädet matas regelbundet. På sommaren läggs toppdressing till jorden 2-3 gånger. Det rekommenderas att använda gödselmedel som innehåller kalium, kväve och fosfor.

Karakteristisk

Det är nödvändigt att i förväg bekanta dig med egenskaperna för frukt och pollinering av träd.

Potentiella pollinerare

Natalie är en självfruktbar växtart som behöver ytterligare pollinatorer. De bör dock odlas nära körsbärsträd.

körsbär kände natalie

Bland de mest effektiva pollinatorerna för en anläggning är:

  • persikor;
  • plommon;
  • aprikoser;
  • kvitten.

Frukt

Den första grödan kan bara skördas två år efter att Natalie har landat i trädgården. Om du följer alla rekommendationer för att ta hand om träd kommer det att vara möjligt att samla cirka 5-8 kg körsbär från var och en av dem. Fruktens huvudsakliga känsla är deras smak. Till skillnad från andra sorter av körsbär har de inte en sur smak.

Nackdelarna med frukt inkluderar deras dåliga konservering och transportabilitet. Den skördade grödan lagras inte längre än en vecka.

körsbär kände natalie

Sjukdomar och skadedjur

Filtkörsbär är resistenta mot coccomycosis, vilket ofta påverkar andra sorter. Träd är också sällan infekterade med klasterosporium. Bland de sjukdomar som kan leda till Natalies död finns det en monilial brännskada. Körsbär attackeras ofta av bladlus, gnagare, skalinsekter och fästingar. När insekter och sjukdomar förekommer rekommenderas det att omedelbart behandla träden med fungicider.

Slutsats

När du väljer körsbärsorter för odling, uppmärksamma vissa på Natalie. Innan du planterar denna mängd körsbär i trädgården, måste du läsa beskrivningen och alla nyanser att växa.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa