Varför lockas filtkörsbärsblad, sjukdomar och skadedjur, behandling och kontroll av dem

I dag filtkörsbärssorter många ryska trädgårdsmästare försöker växa på sina egna personliga tomter. De största svårigheterna uppstår genom okunnighet om de viktigaste farorna som hotar anläggningen. För att eliminera risken för ett fruktträd från svampmikroorganismer eller skadedjur räcker det att lära sig om de viktigaste sjukdomarna hos filtkörsbär och funktionerna i behandlingen.

Större sjukdomar

Filtkultur anses vara en sorts resistent mot olika sjukdomar som är inneboende i traditionella arter. Filtkörsbärssjukdomar kan vara förknippade med svampinfektion, skadedjursbesättning eller felaktiga skötsel. Sjukdomen kan bestämmas av växtens utseende, onormala avvikelser i utvecklingen av frukt och grön massa. Baserat på hur bladen krullar, oavsett om de tappar eller fläckar visas, bildas en diagnos och specifika åtgärder vidtas.

Coccomycosis

En svampsjukdom orsakas av en parasit som multiplicerar på bladen på ett fruktträd... Med tiden blir plattorna gula, svarta prickar visas på dem, vilket leder till fall av grönska. Ett kännetecken för filtkörsbäret anses dess resistens mot denna typ av sjukdom, men vid de första tecknen på skada krävs omedelbar behandling med fungicider.

Ficksjukdom

Patologi härrör från svampens effekter och manifesterar sig i en ovanlig form av äggstock. Efter blomningen är bären grova och formade som långsträckta fickor. Det är i de mjuka säckarna som ansamlingen av svamp observeras. Med tiden torkar frukterna och förvandlas till en infektionskälla. Under trädgårdsskötseln kan förlusten av avkastning från ficksjukdom vara 1/5. I avsaknad av snabba åtgärder kan plantan dö för nästa säsong.

Ficksjukdom

Moniliosis

Monilios är en av de vanligaste sjukdomarna som påverkar körsbärsplantor. En putrefaktiv infektion observeras först på mogna frukter och sprids gradvis till skott och löv.

Symtom på problemet inkluderar:

  • torkning av blommor, deras förvärv av en kopparbrun nyans;
  • mumifiering av bär;
  • tecken på torkskott.

Cherry Moniliosis

De första tecknen på en svampsjukdom förekommer vid blomningen. Sporer tränger in djupt in i växten över tid, och utseendet på de drabbade områdena liknar effekterna av eld. Faran för sjukdomen ligger i dess snabba spridning, förmågan att påverka andra typer av fruktträd. Risken för monilios ökar med en stor mängd nederbörd.

skadedjur

siffra körsbär skadedjur, som kan skada växten och förstöra grödan, är ganska stor. De och deras larver livnär sig på bärmassan och skadar stjälkarna, vilket leder till att gummi uppträder. I avsaknad av åtgärder kan växten sluta växa eller dö.

Skydda

Det finns ganska många typer av skalinsekter, men alla har en särskiljande egenskap i form av ett skyddande lager på kroppen, bestående av limmade fjällande formationer av larven. Skadedjursstorleken är högst 5 mm, och i början av körsbärsskada är det svårt att upptäcka foci, eftersom det utåt ser ut som en ojäm bark. Insekter multiplicerar snabbt och täcker snabbt ytorna på skott och blad. De utsöndrar ett speciellt ämne som kallas honungsdug, som är en idealisk grogrund för svampar.

Körsbärssköld

När de smittats av en scabbard, visas gula fläckar på bladen, plattorna vrider sig och faller av. Trä börjar spricka, tunna och svaga grenar faller av. Körsbärstillväxten hämmas och det finns tecken på uttorkning av trädet. Risken för uppkomsten av skadedjur ökar med missbruk av kväveinnehållande gödselmedel, brist på ljus och brist på fukt.

Bladlus

Närvaron av bladlöss kan identifieras visuellt, insekterna täcker bladplattans nedre del och får dem att koagulera. Myror bidrar till att skadedjuret ser ut, därför används speciella limbaserade fällor för att förhindra problemet. Vissa trädgårdsmästare föredrar folkrättsmedel för att bekämpa skadedjur, andra föredrar preparat av gruppen av insektsmedel som "Iskra" eller "Commander".

bladlöss på körsbär

Bladrulle

Caterpillars av fjärilen når en storlek på 2 cm, har brun eller grön färg. Under vårperioden börjar de aktivt bita i knopparna och knopparna på filtkörsbäret. Närvaron av ett problem identifieras lätt av växtens rullade blad.

Druvmidd

Den viktigaste delikatessen druvmite är plantans sap. Insektens färg kan vara gul, grön eller röd. De första skadedjuren hos filtkörsbäret syns på den nedre delen av fruktträdets löv. Växter som lider av torka eller brist på gödselmedel är mest mottagliga för infektion. Blekgula, silver- eller röda fläckar visas på bladen; vita fläckar kan finnas när ägg finns. I avancerade stadier observeras vita membran, med ett alltför stort antal fästingar, en spindelnät bildas.

körsbär fästing

Förebyggande och behandling

För att förebygga sjukdomar och minska risken för skadedjursinfarkt är det viktigt att följa reglerna för plantering och vård. Körsbär är rotade på soliga platser, där det inte finns något problem med markfuktighet och stillastående vatten, i detta fall minimeras risken för reproduktion av svampsjukdomar. På våren utförs vitkalkning av stammarna, och under trädgårdssäsongen får skott inte spridas. Det är nödvändigt att beskära trädet regelbundet och undvika utseendet av överdriven förtjockning.

Sjuk och drabbade grenar avlägsnas omedelbart och bränns. Gör samma sak med fallna löv och äggstock.

Behandling av ett fruktträd beror på sjukdomens natur. För att bekämpa svampinfektioner behandlas de med fungicider enligt instruktionerna för användning och säkerhetsåtgärder för att arbeta med läkemedel. En god profylaktisk och terapeutisk effekt säkerställs genom att spruta trädet med en lösning av Bordeaux-vätska.

Bordeaux flytande lösning.

De hjälper bra från bladlus körsbär bearbetning lösning baserad på ask, tvål eller tobak. För att bekämpa bladvalsar i syfte att förebygga behandlas växter på våren med "Prophylactin", då omgivningstemperaturen når +4 C. Blad som skadats av skadedjuret måste tas bort och brännas.Efter blomningen används läkemedel från pyretroidgruppen för att slåss - "Ivanhoe", "Accord", "Fatrin".

Träd som är infekterade med sköldkörteln kan vara ganska svåra att bota, eftersom det hållbara skalet hos en vuxen insekt fungerar som ett tillförlitligt försvar och gör det svårt för kemikalier.

Unga larver förstörs med hjälp av insektsmedel - "Aktellik", "Aktara". Ta bort vuxna skadedjur mekaniskt och skrapa dem försiktigt från trädets yta. Stora områden skördas fullständigt, klippta blad och grenar bränns. Platser med spridning av scabbard behandlas med tvålvatten.

Om en druvmyt finns på ett träd, tvättas trädet med en ström av vatten. Insekter tål inte hög luftfuktighet, och sådana åtgärder hjälper till att bli av med dem. En god effekt i kampen mot skadedjuret uppnås genom att behandla växten med en såplösning, som tvättas eller sprayas på trädet. Vid betydande skador utförs mekaniskt avlägsnande och insekticider används för att bearbeta plantorna efter bildandet av äggstockar, men inte mindre än 30 dagar före den planerade skörden.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa