Beskrivning, fördelar och nackdelar med filtkörsbär Alice, odling av sorter och regler för vård

Filtkörsbärssorter Alice är efterfrågad bland trädgårdsmästare i många regioner. Det finns praktiskt taget inga nackdelar med denna sort. Och de som är, är täckande med de många fördelarna med Alice körsbär.

Avelshistoria

Filt cherry hybrid Alice uppföddes 1979 av inhemska uppfödare. Den nya hybriden erhölls genom att korsa körsbärssorterna Leto, Ogonyok, Damaskus och Peschanovoylochnaya.

Beskrivning av sorten

Att studera beskrivningen av olika fruktträd är en viktig punkt som måste uppmärksammas innan du köper en filtkörsbärssort. Filt körsbär Alice tillhör små buske växter, vars höjd inte överstiger 1,5 m.

Kronen är mycket förtjockad, oval i form och långsam tillväxt.

Grenarna är täckta med små knölar. Bladen är små, långsträckta ovala i form. Spetsen på bladen är spetsig, längs bladets kanter är taggade. Blomställningen når 2 mm i diameter. Kronbladens skugga är ljusrosa, blommorna har en trevlig arom.

Variationsegenskaper

Trädets egenskaper inkluderar frostbeständighet och motstånd mot torrt klimat. Viktiga egenskaper är också utbyte och skadedjursresistens såväl som blomningsperioden.

kände körsbär

Torkmotstånd, vinterhårdhet

Hybriden tillhör torka-resistenta sorter som tolererar varma somrar. Dessutom tålar Alice vinterfrosten.

Befruktning, blomning och mognadstider

Trädet börjar blomma i mitten av maj. Sorten tillhör midsäsongen, eftersom körsbären mognar under det andra decenniet av juli. Alice anses vara självfruktbara hybrider av filtkörsbär, så andra sorter måste planteras i trädgården för pollinering.

Produktivitet och frukt

Frukten av växten börjar på 3-4: e året efter planta plantan på ett permanent ställe. Avkastningen är hög, upp till 9 kg frukt skördas från trädet per säsong. Växten bär frukt årligen.

kände körsbär

Sjukdom och skadedjursresistens

Skillnad i immunitet mot kokkomykos och klasterosporium. Alice är inte immun mot andra sjukdomar hos fruktträd. Särskilt ofta är trädet sjukt av monilios.

Fördelar och nackdelar med sorten

Hybridfördelar:

 • Produktivitet.
 • Smaka på fruktens egenskaper.
 • Resistent mot frost och torka.
 • Immunitet mot coccomycosis.

kände körsbär

Nackdelarna inkluderar svag immunitet mot monilios och självinfertilitet.

Landningsfunktioner

När man planterar en plantor, uppmärksammas jorden, platsen där körsbäret växer och tekniken för att plantera plantan.

Landningsdatum

Körsbär planteras på våren och hösten. Plantering på våren gör att plantorna får styrka för vintern. Vårplantor för nästa år växer redan aktivt. Planteringen på hösten gör det möjligt för plantorna att slå rot över vintern. På våren planteras körsbär i mitten av april. Och på hösten - i början av oktober.

plantering körsbär

Sitsval

Det är värt att föredra öppna områden, där solens strålar faller nästan hela dagen. Alice-sorten planteras på de förhöjda kullarna. Det rekommenderas inte att plantera körsbär i låglandet.

Vad kan och inte kan planteras bredvid ett körsbär

Det rekommenderas att plantera andra sorter av filtkörsbär och söta körsbär bredvid Alice-hybrid. Gröna, vitlök, lök och blommor planteras också. Det rekommenderas inte att plantera krusbär, nattskärmar, valnötter och barrträd i närheten.

Urval och beredning av plantmaterial

Friska plantor utan skadade rötter och grenar är lämpliga för plantering. Före plantering lämnas plantorna i "Kornevin" -beredningen i flera timmar. Omedelbart före plantering doppas rötterna i lera-lösning.

plantering körsbär

Planteringsprocess

Planteringsprocess:

 • Gräv ett hål, fyll det med gödsel och träaska, du kan tillsätta kväve.
 • Låt den vara på i några veckor.
 • Kör en insats i centrum.
 • Placera plantan i spåret och begrava den med jord.
 • Bindas för att satsa.

Vid planteringens slut, vattna plantan rikligt med varmt vatten.

Vård

Vård inkluderar utfodring, vattning och sjukdomskontroll.

körsbär vård

Sjukdom och skadedjursbekämpning

Bordeaux-vätska, fungicider och biologiska produkter används för att bekämpa sjukdomar och skadedjur. Bland de populära recepten är behandlingen av trä med såpvatten utmärkt.

Vattna, utfodring

Vattna trädet:

 • Den första vattningen är före knopp.
 • Andra vattning under blomningen.
 • Den tredje vattningen är efter skörd.
 • Förra gången vattnar trädet före frost.

utfodring körsbär

Toppförband appliceras samtidigt som vattning. Under första halvan av säsongen används kväve. Under andra hälften - fosfor och kalium. Dessutom introduceras ask, gödsel, kompost.

Fortplantning

Det enklaste sättet att reproducera är genom plantor. Dessutom reproduceras filtkörsbär genom frön, sticklingar och lager. För sticklingar, skär 20 cm sticklingar med 4 internoder och placera dem i en tillväxtpromotor i 12 timmar. Efter sticklingar planteras i marken. Benen förbereds på hösten och planteras före vintern.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa