Beskrivning av Vladimirskaya körsbärsort, karaktär hos frukt och pollinatorer, plantering och skötsel

I Ryssland har körsbärsträd planterats under lång tid. Enligt vissa källor fördes körsbär först till det ryska imperiet på 1100-talet. Men även nu, århundraden senare, har inte intresset för körsbär torkat. Varje år utvecklar uppfödare nya sorter och förbättrar gamla. Du kan hitta sorter av körsbärsträd för varje smak. En av de vanliga varianterna i många regioner är Vladimirskaya körsbär. Detta är en opretentiös sort som är känd för sin avkastning och bärsmak.

Avelshistoria och regionalisering

Det är fortfarande inte känt hur Vladimirskaya-sorten skapades. Men enligt vissa rapporter föddes hybriden under 1800-talet på Vladimir-regionens territorium. Det är här körsbäret fick sitt namn. De överordnade sorter som användes för att skapa hybrid förblir också okända. Vladimirskaya säljs ofta under andra namn: Dobroselskaya, Gorbatovskaya, Poditelava, Vyaznikovskaya. De är alla en och samma sort.

1947 zonerades Vladimirskaya-hybrid och ingick i statsregistret. Sorten odlas i nästan alla regioner i Ryssland. Speciellt lämplig för odling av södra klimat och klimatförhållanden i centrala regioner.

Beskrivning och sorts egenskaper

Kulturen har många fördelar, tack vare vilken Vladimirskaya vann många trädgårdsmästarnas kärlek. Hybriden kännetecknas av de bästa indikatorerna när det gäller utbyte och motstånd mot vissa sjukdomar i fruktträd.

Det är också viktigt att uppmärksamma trädets frostbeständighet och motstånd mot torka, tidpunkten för fruktmognad och pollinering.

Torkmotstånd och frostbeständighet

En av nackdelarna med Vladimirskaya-hybrid är knopparnas låga frostbeständighet. Om vintern är frostig, är det mycket troligt att en del av trädet fryser. Därför är det lämpligt att plantera plantor i varma områden med milda vintrar. I norr kommer denna sort inte att slå rot.

Vladimir körsbär

Liksom många sorter av körsbärsträd tolererar Vladimirskaya torra somrar väl. Trädet behöver inte ofta vattna. Det rekommenderas att vattna körsbäret flera gånger per säsong. Men ändå är det oönskat att tillåta övertorkning av jorden runt stammarna. Trädet tolererar inte sådana förhållanden.

Jordkrav

Plantor planteras i öppna soliga områden som är väl ventilerade.Körsbär växer dåligt i skuggan och ger ett lågt utbyte. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt valet av mark för plantering. Vladimirskaya gillar inte träskande, våta områden där vatten stagnerar eller grundvatten rinner i närheten. Även om kulturen inte heller gillar att övertorka marken, är överdriven fukt mer skadligt för trädets hälsa.

Det rekommenderas inte att plantera plantor på sand- och lerjordtyper. Det är bättre att plantera plantor i södra områden eller kullar. Jorden måste vara andningsbar. För plantering bör lätta bördiga jordar med en lös struktur föredras. Tät jord är dåligt för trädtillväxt och frukt.

jord i bilden

Pollinatorer, blommande och mogna perioder

Variation Vladimirskaya hänvisar till självinfertil. För att pollinera blommorna, planteras andra körsbärsorter bredvid trädet. Körsbärssorter som Consumer Consumer Black, Fertile Michurina, Turgenevka, Amorel Rozovaya, Lyubskaya och Vasilievskaya är lämpliga som pollinerande träd. Ju mer pollinerande träd växer i närheten, desto högre avkastning vid Vladimirskaya.

Bin lockas till trädgården för pollinering. För detta planteras honungsväxter, till exempel lungwort, klockor eller timjan bredvid körsbäret. Dessutom hjälper det att spruta blommor med honung eller socker utspätt i vatten.

Vladimir körsbär

Körsbärsträd blommar i mitten av maj. Massblomning observeras under de sista dagarna av maj. Kronblad är vita, blommor uppsamlas i buntar av 5-6 stycken. För hybrid Vladimirskaya är massmognad av grödan okarakteristisk. Körsbär blir röd gradvis. De första mogna bären från trädet skördas från 10 juli. Vladimirskaya tillhör tidiga mogna hybrider.

Om frukterna inte plockas från trädet, så faller de gradvis av och blir olämpliga för att äta eller förbereda bearbetade produkter.

Produktivitet, frukt

Mer än hälften av äggstockarna bildas endast på unga grenar, så de gamla stjälkarna skärs av så att de inte tar upp näringsämnen. I olika områden är fruktens variation av sorten olika. På de nordliga breddegraderna är sortsutbytet lägre, eftersom trädknopparna fryser under svår frost, och det är på dem som mest av grödan bildas. Områden med måttliga, inte frostiga vintrar är lämpliga för odling av Vladimirskaya.

Vladimir körsbär

Körsbär är mycket produktiva. Från en vuxen växt skördas i genomsnitt 20 till 30 kg körsbär, förutsatt att körsbäret växer i varma klimat. I de nordliga regionerna är utbytet bara 5-6 kg. För att öka utbytet är det nödvändigt att införa mineralisk och organisk gödsling i jorden och beskära gamla grenar.

Smaka indikatorer på bär

Bären är runda i form, i diameter från 1 till 2 cm. I genomsnitt varierar vikten av ett bär från 2,5 till 3,5 g. Efter att ha uppnått full mognad får huden och köttet en rik vinröd nyans, nästan svart. Massan är tät i strukturen, saftig, något lättare än huden. Smaken är söt och sur, massan av en rik körsbärsaroma.

Vladimir körsbär

Sylt, kompott framställs av körsbär, frysas för vintern eller äts färskt. Benet kan lätt separeras från massan. Bären tål långsiktig transport och är lämpliga för försäljning.

Område med fruktträd

Cherry tolererar att det är nära andra fruktträd. Men det är oönskat att plantera plantor bredvid ett päron, plommon och äppelträd. Dessutom anses andra sorter som börjar blomstra samtidigt som Vladimirskaya anses vara de bästa grannarna för sorten. Dessa sorter inkluderar:

 • Amorel Pink;
 • Lotovaya;
 • Shubinka Pink;
 • Kolven rosa;
 • Griot of Moscow;
 • Rustunya;
 • Vasilievskaya.

Vladimir körsbär

Det rekommenderas inte att plantera vinbär bredvid hybriden. Ärtor och vitlök bör planteras på stamcirklarna. Ärter mättar marken med kväve, och lukten av vitlök skrämmer bort bladlöss från träd.

Avelsmetoder och plantering

Det finns flera sätt att sprida ett körsbärsträd:

 • plantor;
 • ben;
 • med sticklingar.

Det enklaste sättet att växa med en plantor.

Plantera en körsbärsröd planta:

 • Först gräver de upp jorden och blandar den med mineralgödsel och organiska ämnen.
 • Halm, gräs och fallna löv sprids på botten.
 • Sedan hälls 2 hinkar med ruttnad kompost.
 • Vattna marken rikligt.
 • Innan plantering undersöks rötterna och de skadade skärs av.
 • I 12 timmar placeras rotsystemet i tillväxtstimulerande medel.
 • En lång insats drivs in i mitten av gropen.
 • Placera plantan i hålet, sprida rötterna och gräva i dem med jord.
 • Jorden runt stammen är tampad och vattnas rikligt med varmt vatten.
 • Plantan är bunden till en insats.

plantering körsbär

Efter plantering av plantor är jordsmonnet böjd med torv, humus med tillsats av sågspån. Mjölkens tjocklek ska vara minst 10 cm. Först bör plantan lämnas bunden till en pinne tills körsbäret rotar på en ny plats.

Trädvård

Körsbärsträd måste vårdas för att öka avkastningen. Den minsta vården inkluderar organisering av vattning, införande av gödsling i jorden och bildandet av kronan. Utan underhåll kommer trädet snabbt att växa över med gamla grenar och sluta bära frukt.

Krona beskärning

Första gången beskärs körsbär efter plantering. Beskärningen görs tidigt på våren, 3-4 veckor före blomningen. Under beskärningen förkortas inte skelettgrenarna, endast överskottsgrenarna tas bort. Sektioner behandlas med trädgårdslack eller vanlig briljant grönt. Trädets krona bör bestå av 5-7 grenar. Den centrala grenen lämnas 15-25 cm lång. Påföljande år beskärs trädet varje år.

beskärning av kronor

För beskärning används bara en väl skärpen beskärare som inte skadar stjälkarna och lämnar till och med snitt på grenarna. Sektionerna desinficeras omedelbart efter skärning.

Vattnets regelbundenhet

Körsbärsträd vattnas flera gånger under fruktperioden. Men vattning bör vara rikligt. Samtidigt används 10-15 liter vatten för bevattning. Endast varmt vatten som värms upp i solen används för bevattning.

Bevattningstid:

 • Efter blomsterperioden.
 • 4-5 veckor efter den första vattningen, när bären börjar bli röd.
 • Den fjärde vattningen utförs efter skörd.
 • Förra gången bevattnas träden innan kallt väder börjar.

vattna körsbär

Innan vattning lossnar jorden runt stammarna och allt ogräs tas bort.

Gödselmedel och utfodring

Efter plantering av plantan på permanent plats behöver körsbäret inte utfodring det första året. Under det andra året introduceras organiska ämnen och mineralgödselmedel redan i jorden. Men det är bäst att börja mata träden 2-3 år efter början av frukt.

Toppdressing:

 • Efter att snön smälter, strö marken runt stammen med träaska.
 • Innan blomningen appliceras gödselmedel på jorden baserat på gödsel, en jäsad lösning av gräs och fågelavfall (samma gödselmedel appliceras när bären mognar).
 • Efter skörd och efter att ha grävt marken under hösten, tillsätts benmjöl och bladaska i jorden.

utfodring körsbär

Det är viktigt att se till att det finns mer syra och fukt i jorden.

Tvätta stammen

I början av hösten vitkalkas stammen och skelettgrenarna med kalk blandat med kopparsulfat. Stammen är också kalkad med en speciell trädfärg. Unga träd som ännu inte är 5 år rekommenderas inte att vitas.

Förbereder för vinterperioden

På hösten grävs jorden upp runt stammarna och har tidigare rensat den från löv och fallna frukter. Sedan är jorden nära bagagerummet klädd med humus och torv.

Vilka sjukdomar och skadedjur är mottagliga för. Sätt att hantera dem

Körsbärssjukdomar och skadedjur:

 • bladlus;
 • plommonmöl;
 • coccomycosis;
 • moniliosis.

monilios cherry

För att förhindra uppkomsten av kokcomykos på hösten måste lövverk och frukter tas bort från platsen. För monilios sprayas träd med en 7% urea-lösning. Under knoppavbrott behandlas grenarna med 3% Bordeaux-vätska.

Grenar med mycket bladlöss sköljs i en koncentrerad lösning av tvätt tvål. Behandling av träd med Fitoverm hjälper från plommonmallen. Tillsätt 1 msk till beredningen. l. flytande tvål och behandlade träd.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa