Hur man tar hand om körsbär på sommaren, hösten och våren efter skörden

Körsbärsträd är ofta "invånare" i förortsområden. Hemligheten med deras popularitet bland våra trädgårdsmästare är deras enkelhet och god skörd. För att få det varje år måste du ta hand om träden. Att ta hand om körsbär kräver kunskap om egenskaperna hos dess fysiologi och biokemiska processer. Aktiviteter för att öka fertiliteten börjar från planteringstillfället och utförs vid en viss tidpunkt.

Vad inkluderar komplett träskötsel?

Cherry tree-underhåll är enkelt, även för nybörjare. De viktigaste aktiviteterna som måste genomföras årligen i trädgården där körsbär och körsbär växer är regelbundet och måttligt rikligt vattning av träd, deras beskärning och skydd mot sjukdomar och skadedjur, samt att ta bort ogräs och införa näringsämnen i jorden.

För att uppnå god fertilitet måste du veta om de komplicerade vård som krävs för gamla och unga växter, samt vilka månader det är bäst att utföra vissa aktiviteter.

Vattning

Körsbärsträd behöver särskilt regelbundet vattning de första åren efter plantering i landet. Det antas att anläggningen bör vattnas i genomsnitt 12 gånger under en säsong. Samtidigt bör man vägledas av väderförhållanden och beroende på dem öka eller minska bevattningsfrekvensen.

Efter att kalenderåret har gått bör den första vattningen göras efter att trädet blommat, det andra - när hällen bärs.

Mängden fukt bör vara sådan att jorden fuktas till ett djup av cirka 40 centimeter. Att vattna varje träd kräver cirka 3 till 6 hinkar med vatten. För att bestämma exakt hur många gånger du behöver vattna växterna måste du ta hänsyn till mängden naturlig nederbörd.

vattna ett träd

På hösten, efter att bladen har fallit, utförs vattnets vattning, under vilken jorden hälls till ett djup av 80 centimeter. Tack vare denna fukt förbereder rotsystemet sig för en framgångsrik övervintring, och jorden fryser inte så snabbt som torr.

Toppdressing

För att få en god skörd från ett körsbärsträd måste den matas regelbundet. Liksom andra gröna boende i trädgården behöver dessa växter mineral- och organisk gödselmedel.

Befruktningsarbetet börjar tidigt på våren, även innan blommorna blommar på trädet. Urea eller kalciumnitrat används som toppförband. 60 gram urea eller 2 matskedar nitrat är utspridda över hela ytan av stamcirkeln och sedan lossas jorden. Sådana procedurer är korrekta och gynnsamma för tillväxt och blomning.

körsbär vård

När blommor dyker upp, är det dags att applicera kväve och organiska gödselmedel, till exempel fågeluttag eller kungödsel. Efter blomningen kan körsbär sprutas med urea. För att göra detta späds 40 gram ut i 10 liter vatten. Sprutning som denna hjälper till att upprätthålla äggstockarna och förbättrar trädnäringen.

beskärning

Beskärning hjälper till att intensifiera körsbärstillväxten. Första gången denna procedur utförs efter att svullna knoppar dyker upp på trädet. Om du missar detta ögonblick är det bättre att helt avbryta beskärningen för att inte skada växten. På våren utförs först avlägsnande av frysta skott. Efter det ska skivorna bearbetas.

körsbärstrimla

Skott mindre än 40 centimeter långa behöver inte beskäras. För att förhindra att kronan blir för tät räcker det med att eliminera konkurrerande grenar samt att bli av med skott riktade vertikalt. Krona-formning beskärning kan göras under sommarmånaderna efter att ha plockat bär.

Pestkontroll

Körsbär, som de flesta andra medlemmar av Pink-familjen, är mottagliga för många sjukdomar. Oftast påverkas trädet av svamp- och bakteriesjukdomar. Därför innebär vård regelbunden användning av insekticidala och fungicidala preparat.

De grundläggande reglerna för förebyggande av körsbärssjukdomar är:

 • vitkalkning av stammar på våren;
 • flera behandlingar för att skydda mot sjukdom under säsongen;
 • överensstämmelse med sanitära standarder.

körsbär bearbetning

Säsongsnyanser

Körsbärsträd bör vårdas från det ögonblick de planteras. Dessutom förändras arbetets natur under säsongen. Varje period har sina egna subtiliteter.

Vår

Cherry Care-aktiviteter som genomförs på våren hjälper till att få en rik skörd. Under denna period beskärs träd och blir av med:

 • torkade eller frysta grenar;
 • för långa skott;
 • delar skadade av skadedjur och sjukdomar.

I mars måste körsbärstammar vitas och såren på barken måste behandlas med kopparsulfat. Detta skapar skydd mot parasiter och barkskador.

körsbärstrimla

I nära-stamcirkeln bör torrt gräs tas bort, jord ska grävas så att rotsystemet får syre. Och slutligen är befruktning ett måste för vården.

Sommar

Särdragen i sommaromsorgen är förknippade med det faktum att bär mognar vid denna tidpunkt, trädgårdsmästare skördar. Träd av tidiga sorter bär frukt i juni, andra representanter för arten glädjer sig över skörden i juli. I samma månad och i augusti kommer tiden för solens högsta aktivitet. Därför har växter ett ökat behov av fukt. De måste bevattnas regelbundet.

Dessutom, för att förhindra att jorden torkar ut, använder trädgårdsmästare mulching. Detta förhindrar fuktindunstning och förhindrar också angrepp av olika sjukdomar och skadedjur.

Höst

Hösten är den tid då körsbär måste förberedas för vintring. Att ta hand om henne är beskärning och utfodring, sjukdomsförebyggande.

trädmatning

Du kan beskära före den första frosten. Men först efter att trädet går in i en vilande period. Det syftar till att ta bort torra eller sjuka skott. Alla snitt, sprickor och sår ska behandlas. Jorden i den nära stammen cirkeln måste rengöras och lossas. Under dessa händelser kan du berika den med potash och fosforgödsel. För att skydda mot gnagare kan stammarna vitas.

Skötselfunktioner

Nyanserna av korrekt körsbärsskötsel tar inte bara hänsyn till trädets tillstånd och väderförhållandena i en viss region, utan också växtens ålder.

För unga plantor

Det första året efter plantering behöver plantor noggrant vattna. Under de varmare månaderna behöver varje körsbär 5-6 hinkar med vatten. Dessutom behöver växter skydd mot skadedjur.Deras bark är mycket tunn, det kan inte fungera som ett tillförlitligt skydd mot skadliga insekter.

vattna körsbär

För att förebygga våren och sommaren bör körsbär sprutas med Bordeaux-vätska eller kopparsulfat.

Fruktande körsbär

För att få rika utbyten av bär från ett fruktträd måste du följa följande skötseltips under deras bildande:

 • på en regnig vår, spraya körsbär med en lösning av vatten och honung - detta hjälper till att locka insekter till trädgårdsområdet;
 • i en torka är det nödvändigt att ge körsbäret en stor mängd fukt;
 • övervaka jordens surhet för att bevara äggstockarna;
 • efter att skörden är slut, i slutet av september, vattna körsbären rikligt och häll 8-10 hinkar vatten i stammcirkeln;
 • på hösten bör kaliumkött och fosforgödsel appliceras;
 • det är nödvändigt att övervaka kronans tillstånd och tunnas ut då och då;
 • under växtsäsongen för att förhindra reproduktion av skadedjur.

mogen körsbär

När du plockar en gröda från ett fruktkörsbär är det värt att komma ihåg att de plockade bär inte mognar och förblir sura och smaklösa.

Gammalt träd

Att ta hand om gamla körsbärsträd inkluderar rengöring, avbränning av död bark, tvätt och beskärning. Körsbärens ålder ger upphov till uppkomsten av basskott med coppice. Ju mer intensivt de växer, desto lägre blir växternas livskraft. Denna tillväxt måste avlägsnas regelbundet. Sjuk, torr och skadad gren bör också kasseras.

Hur man förbereder ett träd för vintern

Cherry hör till frostbeständiga växter. Ändå är skydd mot frost, i de flesta regioner, nödvändigt för det. Förbered dig på vintern i förväg. På hösten kan marken runt stammen täckas med halm eller sågspån. Detta kommer att skydda rotsystemet från frysning. Jordspelet före vintern tjänar samma syfte. Efter det är jorden böjd med torv eller gödsel.

Erfarna trädgårdsmästare rekommenderar, före vinterkylan, "linda" stammarna av unga körsbär med tallgrangrenar.

De avsnitt och sår som finns kvar efter beskärningen måste behandlas med trädgårdslack. Vävda material kan användas för att skydda stammarna. Detta förhindrar gnagare och andra djur från att skada barken. Kännedom om de grundläggande reglerna för vård och deras tillämpning i rätt tid gör att du kan njuta av de rosa färgen på blommande körsbär i din egen trädgård på våren och skörden av doftande bär på sommaren.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa