Beskrivning av körsbärsorten Tamaris, fruktens egenskaper och utbyte

Uppfödarna sätter sig självt att skapa en ny körsbärsort som är kompakt i storlek och hög avkastning. När allt kommer omkring kan ett litet träd placeras även på ett blygsamt område, det är lättare att ta hand om det och samla frukt. Arbetet hos specialisten Morozova krönades med framgång - körsbärsorten Tamaris dök upp, som sedan slutet av förra seklet har varit på de första linjerna i klassificeringen av de sötaste sorterna.

Beskrivning av sorten

Tamaris är en självfruktbar fruktgröda, äggstocken för framtida bär förekommer fortfarande inne i den oblåsta knoppen. På grund av denna funktion uppstår produktiva äggstockar och utvecklas helt utan att pollinera grannar.

tamaris körsbär

Trädet börjar bära frukt det 2-4: e året efter plantering; 8-10 kg frukt kan skördas per säsong. Bär mognar sent, så de lyckas undvika frost.

Kulturen är delvis skyldig till sina modersorter - Konsumentvaror Svart. Beskrivningen av sorten betonar också det faktum att Tamaris körsbär med framgång kan användas för landskapsarkitektur.

frukterna är mogna

Egenskaper av trädet och frukt

Tamaris körsbärsorten är kompakt, höjden på ett vuxet träd överstiger inte 2,5 m, lägre exemplar är vanligare. Trädet anses vara svagt, kronan är bred, rundad, men sällsynt.

Skotten är stora, bladen är medelstora, smala, ovala, med skåror längs kanterna. I basen på broschyrerna finns det 1-2 små mörkrödaktiga körtlar.

låga exemplar

Körsbäret blommar sent, med rosa vita blommor med rundade kronblad. Stora frukter som väger upp till 5 g mognar från mitten av juli till början av augusti.

Mogen bär är mörkröd, med en uttalad söt smak och svag surhet.

Bruna fläckar visas på övermogna frukter. Oroa dig inte - de ruttnar inte, och sådana inneslutningar påverkar inte smaken på körsbär.

övermogna bär

Plantera och lämna

Till och med en nybörjare som inte har mycket erfarenhet kan plantera Tamaris körsbärsplantor och ta hand om dem.

Plantering av körsbär

Det räcker bara för att följa en viss algoritm:

plantering körsbär

 1. Du måste gräva ett hål 50 x 50 cm i storlek och lägga en pinne i det.
 2. Det är nödvändigt att kontrollera att den innehåller hela plantan med rotade rötter.
 3. En dränering placeras i botten och sedan en näringsblandning, som innehåller följande komponenter:
 • humus - 1 hink;
 • superfosfat - 40 g;
 • kaliumklorid - 25 g;
 • träaska - 1 kg.
 1. Det rekommenderas att placera plantan i ett hål på norrsidan av pinnen. Det är viktigt att sprida rhizomen ordentligt och bara strö över jord.
 2. Jorden är komprimerad, en trädstamcirkel tillverkas och växten vattnas rikligt - minst 2 hinkar per träd.
 3. Borttagning av periostealcirkeln utförs.

olika vård

Tamaris kultivarvård

Fruktträdet av denna sort behöver inte komplex vård, det räcker för att utföra standardförfaranden:

Det rekommenderas att skydda grödor under 7 år från vinterisbildning av rotsystemet. För att göra detta måste du utföra höstens grävning av marken på ett avstånd av ungefär en halv meter från stammen och bilda skydd mot den. Naturligt skydd kan också vara ett lager av torra växtstammar som finns kvar efter skörden eller lösa löv.

man och träd

Tack vare jordens mulkning av marken kan du skydda den från att torka ut och säkerställa växterns fulla utveckling.

Erfaren trädgårdsmästare råder sådd av gröna gödningsmedel under busken - senap, phacelia, sainfoin.

Askförband appliceras runt körsbäret två gånger om året - när knopparna visas och efter bildandet av de första äggstockarna.

mulching jorden

Sjukdomar och skadedjur

Oftast orsakas irreparabel skada på växten av gnagare. Harar älskar till exempel mjukt körsbärsträ med juice under. Och så att de inte kan komma till barken är det värt att täcka stammarna med lager av tätt material under höstperioden eller ställa in ett staket.

Cherry Tamaris är resistent mot patogena svampar, men under den långvariga våren i områden med svalt klimat kan trädet bli sjukt av en farlig svampsjukdom - monilios.

ligga på bordet

Kulturen av denna sort har en tendens till vissa sjukdomar:

 • klotterosporiumsjukdom;
 • antraknos;
 • nederlag med en bladlöv eller körsbärsbladlöss.

Du kan skydda ett fruktträd från sjukdom med hjälp av säsongsbehandlingar med svampdödande och insekticidala preparat med ett brett spektrum av åtgärder.

Cherry Tamaris är ett fruktträd som är perfekt för odling i landet. Det tar inte mycket utrymme, är opretentiös och bär frukt med välsmakande, saftiga bär.

välsmakande och saftig

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa