Beskrivning och egenskaper hos körsbärsorter Sudarushka, planterings- och skötselfunktioner

Körsbär har länge varit en av de vanligaste fruktplantorna i mellersta remsan och de södra regionerna i Ryssland. Några av dess sorter är anpassade till tillväxt och frukt i de nordliga regionerna. Kulturen uppskattas för smaken av dess frukter, krävande för tillväxtförhållanden, tidig mognad och skönhet av blommor. Alla dessa egenskaper noteras av trädgårdsmästare i Sudarushka körsbär.

Beskrivning av sorten

Cherry Sudarushka är ett träd av medelhöjd med en tät krona, som har en pyramidformad rundad form och långa, raka grenar. År 2001 infördes beskrivningen av sorten i statsregistret.

Bladen är färgade mörkgröna, spetsade på toppen och har en rundad bas. Deras plattor är formade som båtar på grund av den konkava formen. Bladbladen är medellång, liksom knopparna, som kännetecknas av deras äggformiga form.

Blomställningarna består av fyra små, angränsande vita blommor. Var och en av dem har en pistil och stamens av medelstor storlek, en glasaktig kopp.

Egenskaper av trädet och frukt

Sudarushka-sorten har ett universellt syfte. När det gäller mogning tillhör det midsäsongsorten. Det skiljer sig i rik blomning.

körsbär sudarushka

En av funktionerna i Sudarushka är delvis självfruktbarhet. Detta innebär att växten bildar från 5% till 20% av frukterna av det totala antalet blommor. Men för att öka antalet bär och öka utbytet behöver den ett kvarter med andra sorter. Det tros att de mest effektiva pollinatorerna för Sudarushka är Turgenevka och Octave.

Frukten är hjärtformade, de smakar sötsur, saftig, och färgen på massan och huden är nära rödbrun skugga.

Bären väger upp till 5 gram. Den första skörden från träd skördas fyra år efter plantering.Avkastningsindikatorerna når 75 centner per hektar. Den genomsnittliga avkastningen är 40 centner per hektar.

körsbär sudarushka

Fördelar och nackdelar med sorten

Trädgårdsmästare som har erfarenhet av odling av körsbärsorterna Sudarushka noterar dess fördelar:

  • frostbeständighet, förmågan att motstå även hårt kallt väder;
  • lätt skada på skott och blommor under vårens frost;
  • trevlig frukt smak och attraktivt utseende;
  • resistens mot en sjukdom såsom monilios.

I detta fall kan sorten påverkas av coccomycosis-svampen och inte har resistens mot denna sjukdom. I avsaknad av allvarlig profylax kan kokcomykos orsaka betydande grödskador. Detta är den största nackdelen med sorten Sudarushka.

körsbär sudarushka

Funktioner av plantering och vård av körsbär

För att plantera körsbär väljer du ett-eller två-åriga plantor som är 1-1,2 meter höga, med ett rotsystem på 20-30 centimeter långt. Enligt reglerna för jordbruksteknologi förbereder de först ett hål, häller en hink med vatten i det och klättrar. Rotkragen är placerad på marknivå. Plantan är bunden till ett extra stöd.

Toppförband appliceras på våren, ammoniumnitrat används som gödselmedel. Mängden beräknas utifrån andelen 20 gram per 1 kvadratmeter av stamcirkeln. I träd i åldern 2-3 år bildas en krona genom beskärning.

För vintern täcks unga körsbär med tjockt papper, takmaterial, vass, glasull. Skadade områden behandlas med trädgårdsplan. För att skydda mot korta vårfrostar, när körsbäret blommar, tar de sig till rökning och vattning. Hemligheten med en riklig och högkvalitativ skörd av körsbärsorter Sudarushka är att följa reglerna för vård av växten och närvaron av pollinerande sorter.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa