Beskrivning och egenskaper hos körsbär Zvezdochka, skillnad från Nord Star-sorten

Körsbär av sorten Zvezdochka har vunnit popularitet bland trädgårdsmästare på grund av deras tidiga mogna och ökade motståndskraft mot svampsjukdomar. Vackra och välsmakande frukter vädjar till både barn och vuxna. Trädet kan motstå både torra förhållanden och kallt klimat. På våren dekorerar blommande körsbär trädgårdar, och på sommaren ger de en möjlighet att fylla på tillgången på vitaminer i kroppen och göra läckra förberedelser för vintern.

Avelshistorik för sorten

Cherry Zvezdochka har blivit utbredd över hela vårt lands territorium och till och med utanför dess gränser. Nu har trädgårdsmästare svårt att hitta det rätta svaret, vem var författaren till den här sorten och när exakt den uppföddes är det därför vanligt att hänvisa växten till proverna av urval av folk. Plantorna för detta körsbär valdes från plantskolan uppkallad efter I. V. Michurin. Experter kan inte pålitligt fastställa vilken sort som blev modersorten för Zvezdochka.

Beskrivning av kultur

Beroende på typen av rotstock och jordbruksförhållanden växer Zvezdochka-trädet från 2,5 till 6 meter i höjd. Dess krona är pyramidal, dess förtjockning är i genomsnitt. Kräver systematisk beskärning och formning, särskilt när den odlas under klimatförhållanden i mittområdet. Solens strålar och luftströmmar måste fritt komma in i kronans djup. Det här körsbärets lövighet är medium, bladen är stora, det finns skåror längs kanterna.

Beskrivningen av sorten antyder att Zvezdochkas blommor är grupperade i stora blommor med långa och mycket starka blomkronor.

Bären är stora, runda, vikten av en når 5,5 gram. I skedet av teknisk mogenhet får huden en vacker röd färg. Körsbär är saftiga och mjuka, deras smak är söt med en lätt pikant surhet. Juicen visar sig vara rosa.

körsbär asterisk

Sorten har ett ovanligt gult ben som lätt kan separeras från den aromatiska och saftiga massan. Smakarna rankade Zvezdochka på 4,2 poäng. Detta körsbär tolererar sommarvärme och torka väl, liksom vinterfrostar. I den mittersta körfältet kan den övervintra utan extra skydd. Stjärnan förväxlas ibland med en annan populär sort, Nord Star, men de är två helt olika växter.

Fördelar och nackdelar

Cherry av sorten Zvezdochka har enorma fördelar jämfört med konkurrenter, vilket gör den mycket populär bland trädgårdsmästare. Dessa inkluderar:

  • partiell självfertilitet;
  • tidig mognad;
  • hög produktivitet;
  • utmärkt smak och marknadsföring av frukter;
  • universell användning av den skördade grödan;
  • utmärkt frostbeständighet och torkebeständighet;
  • krävande vård och opretentiös odling.

körsbär asterisk

Av bristerna skiljer praktiserande trädgårdsmästare en tendens att besegra kokcomykos och monilios.

Nord Star-körsbärs popularitet

Körsbär av Nord Star-sorten har vunnit kärleken hos trädgårdsmästare på grund av deras egen fertilitet, mycket god frostbeständighet och den lilla storleken på ett vuxet träd. Redan det andra eller tredje året efter plantering av plantor kan du njuta av den första skörden. Trädet påverkas nästan inte av sjukdomar och skadedjur, därför kräver ett minimum av uppmärksamhet och vård. Nord Star avvisar vissa trädgårdsmästare med alltför sur bärsmak. Det antas att de endast är lämpliga för ämnen och för konservering. Men det finns älskare som använder färska körsbär.

körsbär asterisk

Särskild kännetecken för sorten

Nord Star-trädet är mer som en buske i form. Dess maximala höjd når 2,5 meter, kronan sprider sig inte, förtjockningen är i genomsnitt. De första åren efter plantering ger växten en intensiv tillväxt och slutar plötsligt växa. Bladen på detta körsbär är medelstora, smala ovala i form.

Nordstjärns frukter vid teknisk mognad har en vacker vinröd färg. Körsbär är stora i storlek, massan på en når 5 gram. Stenen kan lätt separeras, massan är öm och saftig, med en stark klassisk doft. På grund av den ökade surhetsgraden bedömde smakarna smaken på bären på endast 4 poäng. Mognaddatum för körsbär är sent, avkastningen är hög. Trädet tål temperaturer ner till -40 på vintern C. På sommaren tolererar det torka och värme.

Växande regioner

På grund av deras goda torka och frostbeständighet är dessa träd utmärkta för odling i de centrala och nordvästra regionerna samt Volga-regionen. Under förhållandena i mittenzon övervintrar sorten utan ytterligare isolering.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa